Nieuwe gebruiker toevoegen

From Joomla! Documentation

This page is a translated version of the page Adding a new user and the translation is 27% complete.

Outdated translations are marked like this.
Copyedit.png
This Article Needs Your Help

This article is tagged because it NEEDS REVIEW. You can help the Joomla! Documentation Wiki by contributing to it.
More pages that need help similar to this one are here. NOTE-If you feel the need is satistified, please remove this notice.


Other languages:
беларуская • ‎বাংলা • ‎Deutsch • ‎English • ‎español • ‎eesti • ‎français • ‎हिन्दी • ‎Nederlands • ‎português • ‎português do Brasil • ‎română • ‎русский

Nieuwe gebruiker toevoegen Een gebruiker (of gebruikers in een groep) kan inloggen met de gebruikersnaam en wachtwoord die je hier voor ze aanmaakt. Je kunt gebruikers toegang geven tot bepaalde delen van de website of ze artikelen laten publiceren.

Om een nieuwe gebruiker aan te maken, volg je de volgende stappen:

"'1. Log in het beheergedeelte van uw Joomla!-website"'

Open een nieuw venster en tik het webadres in, bijvoorbeeld: http://www.jouw-website.nl/administrator.

Log in met je beheerdersaccount. Let op: het kan voorkomen dat je niet genoeg rechten hebt om nieuwe gebruikers toe te voegen. Dat ligt aan het toegangsniveau van de groep waar jje onderdeel van bent. Meer over toegangsniveau's vind je verderop in deze gebruiksaanwijzing.

"'2. Open Gebruikersbeheer"'

Nadat je bent ingelogd ga je het menu bovenin naar Gebruikers en dan Beheren.

Vul hier de gegevens in van de nieuwe gebruiker.

===Accountgegevens===

"'Naam"' - de echte naam van de gebruiker, zoals Jan Jansen.

"'Gebruikersnaam' - de gebruikers- of inlognaam, bijvoorbeeld jjansen of yellowbird67.

"Nieuw wachtwoord"' - maak hier een tijdelijk wachtwoord aan. De nieuwe gebruiker kan het wachtwoord later aanpassen. Een goede vuistregel voor een veilig wachtwoord is: maak een combinatie van hoofd- en kleine letters en cijfers, minimaal 6 tekens. Bijvoorbeeld: p9HWc0Ak.

"'Wachtwoord bevestigen"' - vul hier voor de zekerheid het wachtwoord opnieuw in.

E-mailadres - Vul hier het e-mailadres van de gebruiker in.

""Ontvang systeemberichten"' - zet dit aan als de gebruiker systeemmails mag ontvangen.

""Blokkeer deze gebruiker"' - hier kun je een gebruikersaccount (tijdelijk) uitschakelen, zonder het te verwijderen. Om het uit te schakelen, druk op "Ja".

Require Password Reset - Setting this option to Yes requires the user to reset their password the next time they log into the site.

===Toegewezen gebruikersgroepen===

Kies hier de groep voor de nieuwe gebruiker. Om je website veilig te houden, is het van belang de juiste groep te kiezen. Een tip: houd daarbij de laagst mogelijke groep aan. Het is beter om niet teveel gebruikers in de groepen "Super administrator" of "Administrator" te plaatsen. Leden van de groep "Beheerder" hebben wel minder rechten, maar vaak genoeg om content te kunnen plaatsen. In de meeste gevallen zul je mensen aan de groep "Registered" toevoegen. Leden uit die groep hebben alleen toegang aan de voorkant van de website. Als je behoefte hebt aan een uitgebreider toegangs- en beheersysteem, kun je het beste zoeken in de Joomla Exensions directory

===Basisinstellingen=== Backend Template Style - Select the template style for the Administrator Backend interface. This will only affect this User.

"'Beheertaal"' - hiermee stel je de taal in voor het beheergedeelte.

"'Websitetaal"' - hiermee stel je de taal in van het publieke gedeelte als de gebruiker is ingelogd.

"'Tekstverwerker"' - hiermee bepaal je met welke tekstverwerker de gebruiker zal werken.

"Tijdzone"' -dit spreekt voor zich. Hier geef je de tijdzone aan van de gebruiker.

Ben je klaar met het invoeren van alle informatie, druk dan op Opslaan (diskette-icoontje in de rechterbovenhoek).

Zodra je de gebruiker hebt aangemaakt, kan hij of zij inloggen met de ontvangen gebruikersnaam en wachtwoord.

"'Uitschakelen/ uitsluiten van een gebruiker"'

Om een bestaande gebruiker uit te schakelen of uit te sluiten (ofwel: niet toestaan om in te loggen in je site), log je in het beheergedeelte in en open Gebruiker > Beheer. Tik de gebruiker aan die je wilt verwijderen, zeg dan de optie Blokkeer deze gebruikers op Ja en druk op Opslaan (linksboven).

Let op, hiermee blokkeer je de gebruiker, maar je verwijdert hem niet. Je kunt de gebruiker altijd nog de-blokkeren door de instelling Blokkeer deze gebruiker op Nee te zetten.

"'Een gebruiker verwijderen"'

Om een gebruiker te verwijderen, log je in het beheergedeelte zoals hierboven beschreven en kies je Gebruikers > Beheer (bovenste menu). Je tikt de gebruiker aan die je wilt verwijderen en dan druk je op Verwijder (bovenin).