Archived

Archived:De uitvoer van de Joomla! core overschrijven

From Joomla! Documentation

This page is a translated version of the page Archived:How to override the output from the Joomla! core and the translation is 100% complete.

This page has been archived. This page contains information for an unsupported Joomla! version or is no longer relevant. It exists only as a historical reference, it will not be improved and its content may be incomplete and/or contain broken links.

Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎Nederlands • ‎español • ‎français • ‎Ελληνικά • ‎български

Het kan voorkomen dat u veranderingen wilt aanbrengen in de manier waarop een Joomla! extensie (een component of module uit de Joomla! core of van derden) wordt vertoond op uw website. Dan kunt u de extensie vanaf nul opnieuw coderen, maar dat is misschien wat te ambitieus. Gelukkig is er een andere manier.

De standaard uitvoer van elke Joomla! module of component kan overschreven worden door het toevoegen van code aan de html map van uw template. Het is ook mogelijk om twee onderdelen van de core functionaliteit te overschrijven: module chrome en paginering.

Sinds versie Joomla 3.2 kunnen overrides worden gemaakt met behulp van de Template manager Creating Overrides

Een voorsprong krijgen met overrides

Als u begint met Joomla! ontwikkeling, is het waarschijnlijk het eenvoudigst om te beginnen met een bestaande weergave en te proberen om die aan te passen aan uw wensen. Hiervoor maakt u een kopie van de bestaande weergave in de html map van uw template, en vervolgens wijzigt u die kopie.

De mapstructuur die u nodig heeft:

TEMPLATE_NAME/html/EXTENSION_NAME/VIEW_NAME/FILE_NAME.php

Als u bijvoorbeeld de manier wilt wijzigen waarop de 'Article' weergave een com_content artikel laat zien, dan kopieert u het bestand:

PATH_TO_JOOMLA/components/com_content/views/article/tmpl/default.php
naar
TEMPLATE_NAME/html/com_content/article/default.php

(let op het kleine verschil in de mappenstructuur)

Op dezelfde manier werkt het als u de weergave van de mod_login module wilt wijzigen; dan kopieert u:

PATH_TO_JOOMLA/modules/mod_login/tmpl/default.php
naar
TEMPLATE_NAME/html/mod_login/default.php

Joomla! wordt standaard geleverd met een frontend template genaamd Protostar. Protostar gebruikt template overrides om een layout te creëren die minder tabellen bevat, voor een snellere, vloeiende en semantisch correcte markup. Om te zien hoe dat gedaan is, gaat u naar de template map van uw Joomla! installatie. Daar vindt u de Protostar template. In de Protostar template map vindt u een map html.

De volledige mapstructuur is als volgt:

/your_joomla/templates/Protostar/html/

Als u de overrides die in Protostar gebruikt zijn wilt wijzigen, kunt u ze gewoon kopiëren en plakken in de Protostar html map in de hoofdmap van uw eigen template. Kiest u ervoor om uw zelf override bestanden te maken, dan moet u ervoor zorgen dat ze op de juiste manier geïnstalleerd worden bij uw template. Hiervoor voegt u de volgende code toe aan het templateDetails.xml bestand van uw template (tussen de <files> en </files> tags):

<folder>html</folder>

De code hierboven vertelt in essentie de Joomla! package installer dat er bestanden uit te pakken zijn, en dat ze deel uitmaken van de template als geheel.

Meer tips

U kunt de core images van Joomla, die zijn opgeslagen in de /media/ map, ook overschrijven. Plaats een alternatieve afbeelding met dezelfde naam in uw template map. Een voorbeeld: de kruimelpad module gebruikt een oranje pijltje dat wordt opgehaald uit /media/system/images/arrow.png. Als u een afbeelding plaatst in /templates/your_template_name/images/system/arrow.png zal Joomla die gebruiken.

Template overrides hebben vrijwel geen beperkingen. Ze maken het mogelijk om onderdelen van de Joomla! core uitvoer toe te voegen, aan te passen en te verwijderen. The Template Manager can be used to create override files ready for editing.

Alle moderne browsers bevatten debug-hulpmiddelen van hoge kwaliteit die handig zijn voor het bekijken en vergelijken van de HTML broncode en de PHP die gebruikt is in template overrides.

Meer informatiebronnen: