Bug Squad

From Joomla! Documentation

This page is a translated version of the page Bug Squad and the translation is 100% complete.
Other languages:
Bahasa Indonesia • ‎Deutsch • ‎English • ‎Nederlands • ‎Türkçe • ‎eesti • ‎español • ‎français • ‎italiano • ‎हिन्दी

JBS Portal Page · Bug Squad · Tracker Team · Coding Team · Automated Testing Team

De Joomla! Bug Squad


De Joomla! Bug Squad (JBS) is een team binnen de Production Department. Het is hun taak om bugs in Joomla te identificeren en op te lossen. Dit omvat het volgende:

De Bug Squad ondersteunt ook met testen en kwaliteitszorg als een nieuwe, grote of kleine versie is ontwikkeld. Over het algemeen is de bug squad 'in lead' om een nieuwe versie van de beta-fase naar de stabiele fase te laten switchen en in de ontwikkeling van Joomla!


Bug Squad Achtergrond

Kort na het ontstaan van Joomla!, werd de Quality & Testing werkgroep opgericht[1] met als doel het testen en evalueren van major en minor releases met betrekking tot beveiliging, stabiliteit en performance problemen. Het team organiseert, verwerkt en test rapportages en suggesties vanuit de community, met als doel het verder verbeteren van de code base tussen de major en minor releases[2].

Het uitbrengen van Joomla! 1.5 Beta2 was het begin van de transitie van het leiden van het ontwikkelproces van de Development werkgroep naar het leiden van het ontwikkelproces door de Quality & Testing werkgroep[3]. De focus is toen officieel verschoven van nieuwe functies naar stabiliteit en beveiliging. Helaas, als gevolg van de lange periode (zonder voortgang) tussen de release van Joomla! 1.0.12 en de transitie van het leiden van het ontwikkelproces naar het Quality & Testing team voor de Joomla! 1.5 cyclus, zijn veel leden van het Quality & Testing team vertrokken. Het team was overbelast door het proces, waardoor uiteindelijk de Quality & Testing werkgroep in september 2007 is ontbonden[4].

Om het gat op te vullen werd, begin december 2007, het eerste Pizza, Bugs and Fun evenement georganiseerd[5], met bijeenkomsten van Joomlers in New York, San Francisco, Washington DC, Vancouver en Brussel. Binnen 3 dagen werden ongeveer 100 commits verwerkt en 88 onvolkomenheden opgelost[6].

Tijdens het PBF evenement, ontstond het idee voor een nieuw team. Dit nieuwe team werd "The Bug Squad" genoemd, en is bedoeld om het feedback proces te ondersteunen, de tracker up to date te houden, testen uit te voeren, mensen te begeleiden op forums en tijdens PBF evenementen, en het aanleveren van patches aan de Development werkgroep, waarvan het Bug Squad team een sub-team vormt[7].

In mei 2010, werden binnen de Joomla! Bug Squad (JBS) verschillende teams geïntroduceerd: een Tracker team voor het monitoren van de forums en trackers, een Ontwikkel team voor het bouwen van patches voor onderkende problemen, een Test team voor het testen van lopende problemen, een team ten behoeve van het geautomatiseerd testen (en bouwen van geautomatiseerde systeem en unit testen) van tracker problemen, en een migratie en upgrade team voor de ondersteuning van de migratie en het bijwerken van de vorige versie naar de huidige versie.

In de daarop volgende jaren, veranderde de structuur van het team regelmatig. De introductie van het vrijwilligers portaal resulteerde voor de meeste werkgroepen in een verzelfstandigde werkgroep (op het hoofdniveau). Er werden een System Testing werkgroep en een Unit Testing werkgroep opgezet, en in januari 2015 samengevoegd in de Automated Twesting werkgroep, op hetzelfde organisatorische niveau als de Bug Squad. Specifieke Release teams zijn verantwoordelijk voor de begeleiding van de migratie en upgrades.

Met de overgang naar de nieuwe structuur, in januari 2017, moest de Joomla! Bug Squad (net als alle andere teams binnen de ontwikkel afdeling) zijn doel, functie en rollen herdefiniëren. Dit was de kans voor de JBS om na te denken over de oorsprong van de JBS. Het doel was nog steeds om de hoeveelheid fouten in Joomla te verkleinen, niet alleen voor het CMS, maar voor elk Joomla project, het helpen en ondersteunen van ontwikkelaars en medewerkers bij het oplossen van fouten werd belangrijker.

Referenties


Contact


Joomla! Bug Squad teamleider
Jacob Waisner
Vragen om lid te worden van de Bug Squad
Bug Squad
Categorie:Werkgroepen Categorie:Bug Squad Categorie:Actieve werkgroepen Categorie:PLT