Bug Squad Tracker Team

From Joomla! Documentation

This page is a translated version of the page Bug Squad Tracker Team and the translation is 100% complete.
Other languages:
Bahasa Indonesia • ‎Deutsch • ‎English • ‎Nederlands • ‎español • ‎français • ‎हिन्दी

Dit team heeft de zeer belangrijke en soms moeilijke taak van het filteren van alle berichten op het forum en omzetten van bug-meldingen tot bugs die zijn klaar om te worden verwerkt. Vanuit het standpunt van de tracker, is het hun taak om problemen te bewegen van de status Open naar Confirmed (van openstaand naar bevestigd). Natuurlijk, veel problemen zullen ook een andere status code krijgen, zoals Including Information Required (er is meer informatie nodig), Needs Review (graag nakijken), Duplicate (dubbel geboekt), Not a Bug (geen probleem), enzovoort.

Voordat een probleem is gemarkeerd als Confirmed (bevestigd) dient het worden gereproduceerd en beschreven, zodat anderen het probleem ook kunnen reproduceren.

Het Tracker Team zorgt ervoor dat de bug (het probleem) wordt voorzien van het juiste Type en Priority (prioriteit). Vergeet niet dat veel gebruikers die problemen melden, niet bekend zijn met alle velden en de terminologie. In veel gevallen kan het gaan om de eerste bijdrage aan of interactie met het project.

Het is uitermate belangrijk dat alle JBS-leden de Code of Conduct (de gedragscode) volgen en hoffelijkheid en respect tonen in alle opmerkingen in de tracker. Vergeet niet, dat wij de ambassadeurs van het Joomla! project zijn en dat de manier waarop wij ons gedragen reflecteert op het hele project. Mensen zullen natuurlijk worden er niet gelukkig van, als ze een probleem melden en zich niet serieus genomen voelen of als ze het gevoel hebben dat de melding verkeerd is afgesloten. Dus moeten we gevoelig zijn voor dat effect, terwijl we geloven dat we de juiste beslissing maken. Bijvoorbeeld, als u een probleem sluit met Not a bug, geef dan altijd een reactie waarom dat is, op een leuke manier.

Als iemand de Code of Conduct (gedragscode) niet naleeft in een reactie in de tracker, wijs daar dan op op een respectvolle manier en herinner de persoon dat we de CoC volgen. Als er sprake is van een blijvend probleem, laat het de Team Leader of een JBS Coördinator weten, zodat zij actie kunnen ondernemen. We tolereren absoluut geen grof of respectloos gedrag in de tracker of op een forum.

Verantwoordelijkheden

Suggesties voor het werken met de tracker.

Het doel van het tracker team is voornamelijk om nieuwe "Open" problemen te laten omzetten naar de andere statussen.

Het team houdt de tracker goed georganiseerd en bruikbaar voor iedereen.

U kunt helpen dit te realiseren met slechts 15 minuten werk.

Open Issues (openstaande problemen)

Het is makkelijk om te filteren op problemen die openstaan. Sorteer op datum en ascending (oplopend om de oudste items te zien) of descending (aflopend om de nieuwste items te zien).

Kies gewoon een probleem en kijk of je het kunt verplaatsen naar één van de andere statussen. Als u het probleem niet begrijpt of niet zeker weet wat te doen, stel dan een vraag in Glip of op de mailinglijst.

Information Required (meer informatie nodig)

Het is belangrijk om problemen te volgen met de status "Information required" (meer informatie nodig). Bij het sorteren op aflopende datum van wijziging vindt u de problemen die het laatst zijn gewijzigd. Lees de informatie en beslis welke status het probleem krijgt en of er meer informatie nodig is. Als er binnen twee weken geen reactie komt op een verzoek om meer informatie, dan mag het probleem gesloten worden, voorzien van een notitie.

Confirmed and Pending (bevestigd en in afwachting)

Hoewel deze statussen niet de belangrijkste focus van het tracker team zijn, wilt u misschien op zoek naar oudere bevestigde en in afwachting zijnde problemen om te zien of het probleem nog steeds bestaat. U kunt ook vragen aan de indiener of dit probleem nog steeds bestaat, als u niet zeker weet hoe het te controleren is.