Chunk30

Helpscherm kolomkop Batchverwerking

From Joomla! Documentation

This page is a translated version of the page Chunk30:Help screen column header Batch Process and the translation is 100% complete.

Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎français • ‎Bahasa Indonesia • ‎Nederlands

Batchverwerking maakt het mogelijk om de instellingen te veranderen voor een groep geselecteerde items items die aangevinkt zijn. Voor gebruik: selecteer één of meer items items uit de tabel met items die bekeken wordt en klik op de knop 'Batch' in de werkbalk. Dit opent een pop-up venster zoals hieronder weergegeven.

Help30-colheader-batch-process-nl.png

U kunt één waarde veranderen of beide waarden tegelijkertijd.

Opmerking: wanneer u items naar een nieuwe categorie kopieert, worden veranderingen die u heeft geselecteerd voor toegangsniveau en taal, alleen toegepast op de kopieën en niet op de originele items.

Hoe batchverwerking voor een groep items toepassen:

 1. Selecteer één of meer items uit de lijst door deze aan te vinken.
 2. Klik op de werkbalkknop "Batch'.
 3. Stel één of meer van de volgende waarden in:
 • Om de Taal te wijzigen, selecteer de gewenste taal uit de uitklaplijst taal instellen.
 • Om de Toegangsniveaus te wijzigen, selecteer het gewenste toegangsniveau uit de uitklaplijst van de stel toegangsniveau in.
 • Om de Category te wijzigen, selecteer een category uit de lijst. Laat de standaard ingestelde category staan om de categorie niet te wijzigen.
 1. Om de items te kopiëren naar een andere category, selecteer de gewenste category uit de categorielijst en vink de kopieeroptie aan. In dit geval blijven de originele items ongewijzigd en worden de kopieën aan de nieuwe category toegewezen en, indien geselecteerd het nieuwe toegangsniveau en de taal.
 2. Om de items naar een andere category te verplaatsen, selecteer de gewenste category uit de categorylijst en vink de verplaats optie aan. In dit geval worden de originele items verplaatst naar de nieuwe category en, indien geselecteerd, toegewezen een het nieuwe toegangsniveau en taal.
 • Om een Tag toe te voegen, selecteer de gewenste tag uit de uitklaplijst tag toevoegen.
Wanneer alle instellingen ingevoerd zijn, klik op Verwerken om de wijzigingen uit te voeren. Er zal een bericht "Batchverwerking voltooid." verschijnen.

Let op dat er niets zal gebeuren als u

 • geen items heeft geselecteerd of
 • niet heeft geselecteerd taal, toegangsniveau of categorie.

Klik op de annuleerknop om de ingevoerde selectie te wissen. Hierdoor worden alle Batch bedieningselementen teruggezet naar de standaard waarden. Merk op dat dit niet de aangevinkte items uitvinkt.