Definiëren van module posities

From Joomla! Documentation

This page is a translated version of the page Declaring module positions and the translation is 100% complete.

Other languages:
български • ‎Deutsch • ‎English • ‎español • ‎français • ‎Nederlands • ‎русский • ‎中文(台灣)‎

Het templateDetails.xml bestand bevat alle installatie en core-informatie voor een template. Om Module-posities beschikbaar te krijgen om gekozen te worden in Modulebeheer, moet de posities gedefinieerd zijn in het templateDetails.xml bestand van het template.

Module elementen in het bestand templateDetails.xml

In het bestand definiëren het sub-element <positions> samen met zijn sub-elements <position> de locaties die beschikbaar zijn voor iedere module-positie die door het template ondersteund worden. Hier volgt een korte lijst met algemeen gebruikte namen voor de verschillende module-posities en hoe ze gedefinieerd worden.

<positions>
 <position>top</position>
 <position>left</position>
 <position>right</position>        
 <position>bottom</position>
 <position>banner</position>
 <position>syndicate</position>
 <position>footer</position>
 <position>user1</position>
 <position>user2</position>
 <position>user3</position>
 <position>user4</position>
 <position>debug</position>
</positions>

Hoewel deze algemeen gebruikt worden, is het aan de templateontwikkelaar om zowel de modulepositienaam als de bijbehorende weergave-layout te kiezen.

De toevoeging van moduleposities, zoals hierboven getoond, wordt geïmplementeerd tussen de <positions> en </positions> tags. Voeg tussen deze tags in het templateDetails.xml bestand, de naam van de modulepositie toe tussen <position> en </position> tags.

U kunt nieuwe moduleposities toevoegen en definiëren en ze iedere naam die u wilt geven, maar het wordt aangeraden om in ieder geval de posities te ondersteunen uit bovenstaande voorbeeld. Dit is om enige consistentie te hebben bij het wisselen van template of bij het gebruik van meerdere templates op een enkele site.

Gebruik en implementatie

Een Joomla! template vertoond een set modules toegevoegd aan een bepaalde positie met behulp van het <jdoc:include /> statement dat hieronder staat:

<jdoc:include type="modules" name="name of module position" style="xhtml" />

Ga voor meer informatie over <jdoc:include /> code en hoe het te gebruiken naar jdoc statements.

Zie ook