Documentatie werkgroep

From Joomla! Documentation

This page is a translated version of the page Documentation Working Group and the translation is 100% complete.
Other languages:
Bahasa Indonesia • ‎Deutsch • ‎English • ‎Nederlands • ‎español • ‎français • ‎italiano • ‎português do Brasil • ‎русский • ‎日本語


Documentation all together large.jpg

De documentatie werkgroep

De Documentatie werkgroep is onderdeel van de Productie afdeling. De werkgroep is verantwoordelijk voor het aanmaken en onderhouden van de officiële Joomla! documentatie inclusief die voor eindgebruikers, beheerders en extensie-ontwikkelaars, net zoals de helpschermen vanuit het beheergedeelte van Joomla! websites.

Team met vrijwilligersportaal.

Documentatie sub-teams

Documentatie helpschermteam

Het Documentatie helpscherm team is verantwoordelijk voor het onderhoud en actualiseren van de helpschermen van de Joomla! releases.

Documentatie vertaalteam

De officiële documentatie-taal is Brits-Engels. Vertalingen van de officiële documentatie naar andere talen zijn de verantwoordelijkheid van het Documentatie vertaalteam (JDT).

en-GB gebruikersinterface tekst werkgroep

De Joomla! en-GB Gebruikersinterface tekstteam is belast met het vaststellen en onderhouden van de officiële stijl-richtlijnen voor het schrijven van en-GB taalstrings, en het waarborgen van consistentie binnen Joomla.

Joomla! documentatie Wiki

Het grootste deel van de documentatie inspanning draait om deze wiki.

Interne verwijzingen

  • Lijst met local wiki templates die kunnen worden gebruikt op uw wiki pagina's. Templates verminderen herhalingen en zijn de basis van modulaire documentatie.
  • Lijst met local wiki extensions die op deze wiki geïnstalleerd zijn. Extensies bieden toegevoegde functionaliteit aan de wiki zoals syntax highlighting en link search.
  • Lijst met local interwiki links die beschikbaar zijn op deze wiki. Deze bieden handige snelkoppelingen om URL's te maken naar andere websites inclusief het Joomla! forum, helpschermen en issue tracker; zowel als links naar de PHP documentatie of de Wikipedia.

Alle documentatie websites

De Documentatie werkgroep onderhoudt momenteel de volgende websites:

api.joomla.org

Deze hele site wordt automatisch gegenereerd door het phpDocumentor pakket door een analyse van de Joomla! broncode en door gebruik te maken van het speciaal opgemaakte commentaar in de broncode zelf. Het is een hulpmiddel van onschatbare waarde voor alle Joomla!-ontwikkelaars.

docs.joomla.org

Het concept achter docs.joomla.org is dat het het centrale punt wordt voor het ontwikkelen modulaire documentatie met één bron binnen het Joomla! project. Het idee is dat we zaken één kee opschrijven en het dan hergebruiken op dezelfde manier als de moderne OOP (opject georiënteerde) software-ontwikkeling. Door een centrale database met document-"brokken" op te bouwen behalen we een maximaal voordeel via een beperkt aantal auteurs en we produceren "snel" documenten waarbij via één eenvoudige wijziging deze snel doorgevoerd wordt in alle afgeleide documenten.

Degenen die geïnteresseerd zijn in de technieken vinden hier meer informatie.

Voor degenen die niet ervaren zijn in het bewerken van afbeeldingen en de kwaliteit van hun afbeeldingen willen verbeteren zouiden de handleiding Het maken van schermafbeeldingen. moeten lezen.

Joomla helpschermen zijn in deze wiki aangemaakt en worden getoond in het beheergedeelte van Joomla! websites.

Andere openbare bronnen