Help39

Extensies - Modulebeheer - Bewerken

From Joomla! Documentation

This page is a translated version of the page Help39:Extensions Module Manager Edit and the translation is 100% complete.

Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎français • ‎Nederlands • ‎português

Beschrijving

Extensies - Modulebeheer Bewerken (Nieuw) geeft de mogelijkheid tot bewerken van een bestaande module of het aanmaken van een nieuwe module per moduletype.

Hoe toegang te krijgen

Ga naar modulebeheer via:

 • Klik op het Modulebeheer icoon in het controlepaneel
 • Bovenste drop-down menu, Extensies  Modules

Klik daarna op de 'Nieuw' knop in de werkbalk om een nieuwe module aan te maken, of selecteer een module door op de Titel van de module te klikken of vink het 'keuzevakje' aan en klik op de Bewerken knop.

Schermafbeelding

Module 'bewerk' of het 'Nieuw' module scherm is afhankelijk van het moduletype. Kijk, voor de juiste 'Basis' kolom of 'Geavanceerd' opties, bij:

Help30-extensions-module-manager-edit-nl.png

Gegevens

Bovenstaande schermafbeelding toont de bewerk weergave van een 'Gearchiveerde Artikelen' module. Een specifiek moduletype helpscherm, links met beschrijving staat hieronder.

Gegevens tabblad

 • Titel. De titel van dit item. Dit kan op de pagina weergegeven worden, afhankelijk van de instellingen.
 • # maanden. Het aantal weer te geven maanden (standaard is 10).
 • Toon titel. Of de titel van de module al dan niet getoond moet worden.
 • Positie. U kunt een module positie kiezen uit de lijst met voorgedefinieerde posities of een eigen module positie ingeven door de naam in hjet veld in te typen en op enter te drukken.
 • Status. De publicatiestatus van dit item.
  • Gepubliceerd: Item is zichtbaar op de website.
  • Gedepubliceerd: Item is niet zichtbaar voor gasten op de website. Het kan zichtbaar zijn voor ingelogde gebruikers die rechten hebben om de status van het item te bewerken.
  • Gearchiveerd: Item zal niet langer getoond worden in blog of lijstweergave menu-items.
  • Verplaatst naar prullenbak: Item is verwijderd van de site maar nog steeds in de database. Het kan definitief verwijderd worden van de database met de functie Prullenbak legen in artikelbeheer.
 • Start publiceren. Datum en tijd waarop de publicatie moet starten. Gebruik dit veld wanneer u voortijdig inhoud wilt toevoegen die automatisch op een bepaalde tijd in de toekomst gepubliceerd moet worden.
 • Beëindig publiceren. Datum en tijd om te stoppen met publiceren. Gebruik dit veld als u inhoud automatisch de status gedepubliceerd wilt geven op een tijdstip in de toekomst (bijvoorbeeld wanneer het niet meer van toepassing is).
 • Toegang. Selecteer het weergave toegangsniveau voor dit item uit de uitklaplijst. De weergegeven toegangsniveaus zijn afhankelijk van wat is ingesteld voor deze website in Gebruikers→Toegangsniveaus. Let op, toegangsniveaus zijn niet identiek aan ACL rechten. Toegangsniveaus bepalen wat een gebruiker kan bekijken. ACL rechten controleren welke acties een gebruiker kan uitvoeren.
 • Volgorde: Bepaalt de volgorde van dit menu-item in het menu. De standaard volgorde is dat het menu-item aan het eind van het menu wordt toegevoegd. Dit menu-item wordt verplaatst naar de volgorde positie net na het menu-item uit de drop-down lijst. Let op dat de volgorde van menu-items ook veranderd kan worden in de menu-item beheer.
 • Taal. Selecteer de taal voor dir item. Wanneer u de meertalige functie in Joomla niet gebruikt, laat dan de standaard ingevulde 'Alle' ongewijzigd.
 • Notitie. Item-notitie. Dit wordt normaal gesproken door de beheerder gebruikt (bijvoorbeeld om informatie te documenteren voor dit item) en is niet op de website zichtbaar.

Opties tabblad

Extra opties, zoals Basis en Geavanceerd kunnen gevonden worden bij het specifieke moduletype helpscherm. Let op, geïnstalleerde extensies kunnen meer parameters bevatten in extral opties. Kijk alstublieft bij de specifieke extensie module informatie beschikbaar gesteld door de extensieontwikkelaar.

Moduletoewijzing tabblad

Dit tabblad bevat alle menu-items die ingesteld zijn in uw Joomla! website. Dit maakt het mogelijk een module daar te tonen per pagina, gekoppeld aan een menu-item.

Menutoewijzing tabblad - Moduletoewijzing

 • Moduletoewijzing. Klik op de drop-down lijst voor moduletoewijzing
Help30-Module-Manager-Edit-menu-assignment-dropdown-nl.png
 • Op alle pagina's. Module wordt getoond op alle pagina's op de geselecteerde module positie.
 • Geen pagina's. Module wordt niet getoond op een pagina op de geselecteerde module positie.
 • Alleen op de geselecteerde pagina's. Module wordt alleen getoond op pagina's op de geselecteerde module positie zoals gekozen per menu-item type(titel). Zie Menuselectie hieronder.
 • Op alle pagina's behalve de geselecteerde. Module wordt getoond op alle pagina's op de geselecteerde module positie, behalve degene gekozen per menu-item type(titel). Zie Menuselectie hieronder.

Menutoewijzing tabblad - Menuselectie

 • Menuselectie. Dit zal alleen verschijnen als de Alleen op de geselecteerde pagina's of Op alle pagina's behalve de geselecteerde is gekozen bij Moduletoewijzing zoals hierboven beschreven.
Help30-Module-Manager-Edit-menu-assignment-nl.png

Vink aan om de module toe te kennen aan een pagina van het menu-item.

 • Klik op Selecteren: Alle of Geen om de selectie van menu-items te wisselen.
 • Klik op Uitschuiven: Alle of Geen om de lijst met menu-items uit - en in te schuiven.

Let op: Als een vakje grijs is en niet aangevinkt kan worden dan kan dat zijn omdat het menu-item door een andere gebruiker gebruikt wordt. U kunt zien of dit het geval is door te gaan naar het menubeheer scherm van het betreffende menu. Als er een hangslot symbool staat bij het menu-item, dan wordt het momenteel gebruikt door een andere gebruiker.

Nieuwe module aanmaken

Als een nieuwe module wordt aangemaakt, dan krijgt u een modaal pop-up scherm voor ogen. Kies het moduletype door op de modulenaam te klikken, waarna het 'bewerken' detailscherm getoond wordt.
Help30-Extensions-Module-Manager-create-new-screen-nl.png

Werkbalk

Bewerk module

Voor bestaande modules, bewerk functies:

Aan de bovenkant links ziet u de werkbalk:

Help30-Save-SaveClose-SaveNew-SaveCopy-Close-Help-toolbar-nl.png

De functies zijn:

 • Opslaan: Slaat de module op en blijf op het huidige scherm.
 • Opslaan & sluiten Slaat de module op en sluit het huidige scherm.
 • Opslaan & nieuw Slaat de module op en houdt het bewerkscherm open, klaar voor het aanmaken van een andere module.
 • Opslaan als kopie Slaat uw wijzigingen op als kopie van de huidige module. Beïnvloed het huidige module niet. Dit werkbalk icoon wordt niet getoond bij het aanmaken van een nieuw module.
 • Annuleren/Sluiten Sluit het huidige scherm en keert terug naar het vorige scherm zonder wijzigingen die u misschien heeft gedaan op te slaan.
 • Help Opent dit helpscherm.

Nieuwe module

Voor het aanmaken van een nieuwe module, nieuwe functies:

Aan de bovenkant links ziet u de werkbalk:

Help30-Save-SaveClose-SaveNew-Cancel-Help-toolbar-nl.png

De functies zijn:

 • Opslaan: Slaat de module op en blijf op het huidige scherm.
 • Opslaan & sluiten Slaat de module op en sluit het huidige scherm.
 • Opslaan & nieuw Slaat de module op en houdt het bewerkscherm open, klaar voor het aanmaken van een andere module.
 • Annuleren Sluit het huidige scherm en keert terug naar het vorige scherm zonder wijzigingen die u misschien heeft gedaan op te slaan.
 • Help Opent dit helpscherm.

Verwante informatie

Verwante helpschermen Beschrijving
Extensies Modulebeheer artikelen archief Deze module toont een lijst met kalendermaanden met gearchiveerde artikelen. Nadat u de status van een artikel heeft gewijzigd naar gearchiveerd, wordt deze lijst automatisch gegenereerd.
Extensies Modulebeheer artikel-categorieën Deze module toont een lijst met artikelen uit een of meer categorieën.
Extensies Modulebeheer artikelen categorie Deze module toont een lijst met gepubliceerde artikelen uit een of meer categorieën.
Extensies Modulebeheer artikelen nieuwsflits De artikel nieuwsflits module toont een vast aantal artikelen uit een specifieke categorie of aantal Categorieën.
Extensies Modulebeheer gerelateerde artikelen Deze module toont een lijst met artikelen die zijn gerelateerd aan het huidige artikel dat bekeken wordt door de gebruiker (bijvoorbeeld, een artikel weergave of een blog of lijst weergave waar de gebruiker op een artikel-link heeft geklikt). Artikelen worden beschouwd gerelateerd te zijn aan elkaar als ze minstens één gemeenschappelijk zoekwoord in de metadata informatie sectie hebben. Artikel zoekwoorden worden opgevoerd in de metadata information sectie van Artikelbeheer - Nieuw/Bewerk scherm.
Extensies - Modulebeheer - Advertenties De advertentie-module toont de actieve advertenties uit de component..
Extensies - Modulebeheer - Broodkruimels Deze module toont een stel navigatie-links die weergeeft waar u bent binnen de web site en de mogelijkheid geeft terug te navigeren.
Extensies - Modulebeheer - Aangepast Dit stelt u in staat een module aan te maken die bijvoorbeeld HTML-code bevat. Er zijn veel gevallen waar u eigen HTML binnen een webpagina wilt tonen. U wilt misschien bijvoorbeeld een HTML Image Map of HTML-code kopiëren van PayPal, Amazon, of een andere site.
Extensies - Modulebeheer - Nieuwsfeed tonen Deze Module toont een RSS-nieuwsfeed van een website. Deze module is niet gerelateerd aan de nieuwsfeed component of de nieuwsfeed weergave en is een alternatief die de mogelijkheid geeft een feed te tonen op een module-positie.
Extensies - Modulebeheer - Voetnoot Deze module toont de copyright en Joomla! licentie informatie op de site.
Extensies - Modulebeheer - Taalselectie Deze module maakt het mogelijk te schakelen tussen beschikbare inhoudstalen. Het selecteren van een taal brengt u naar de startpagina voor die taal.
Extensies - Modulebeheer - Nieuwste artikelen Deze module toont een lijst met meest recent geplaatste artikelen.
Extensies - Modulebeheer - Nieuwe gebruikers De nieuwe gebruikers module toont de nieuw geregistreerde gebruikers op de website.
Extensies - Modulebeheer - Inloggen Deze module toont een gebruikersnaam en wachtwoord inlogformulier. Het toont ook een link om een vergeten wachtwoord op te halen. Als gebruikersregistratie geactiveerd is bij de gebruikersinstellingen van het algemene-instellingen scherm, wordt de link "Aanmaken van een account" getoond om gebruikers an te moedigen zichzelf registreren.
Extensies - Modulebeheer - Menu Deze module geeft de mogelijkheid uw menu's op een pagina te plaatsen. Iedere Joomla! website heeft minstens één menu dat aangemaakt is op het Menubeheer scherm. De menu module geeft de mogelijkheid alle of een deel van het geselecteerde menu op de gewenste positie en webpagina's te plaatsen .
Extensies - Modulebeheer - Meest gelezen Deze module toont een lijst met artikelen die het meest bekeken zijn.
Extensies - Modulebeheer - Willekeurige afbeelding Deze module toont een willekeurige afbeelding uit een map.
Extensies - Modulebeheer - Zoeken Deze module toont een zoekveld waar de gebruiker een zin kan intypen en op 'Enter' drukken om de website te doorzoeken.
Extensies - Modulebeheer - Sim zoeken Slimzoeken is en uitgebreide zoekopdracht op de site.
Extensies - Modulebeheer - Statistieken De statistieken module toont informatie over uw server instellingen evenals statistieken over de website gebruikers, aantal artikelen in uw database en het aantal weblinks die u heeft.
Extensies - Modulebeheer - Syndication Feeds Deze module maakt een RSS Feed link voor de pagina aan. Dit stelt een gebruiker in staat een nieuwsfeed aan te maken naar de huidige pagina. Een voorbeeld wordt hieronder getoond.
Extensies - Modulebeheer - Populaire tags Toont tags die op de site gebruikt worden in een tag-wolk of lijst.
Extensies - Modulebeheer - Gelijksoortige tags Toont links naar andere items met dezelfde tags.
Extensies - Modulebeheer - Weblinks De weblinks module toont weblinks vanuit de Weblinks component.
Extensies - Modulebeheer - Wie is online De "Wie is online" module toont informatie over gebruikers die uw site op een bepaald ogenblik bezoeken.
Extensies - Modulebeheer - Wrapper De wrapper module geeft de mogelijkheid een externe website in een module te tonen. De functionaliteit is hetzelfde als de 'iFrame wrapper' die u als menu-item kunt toevoegen. Als de pagina, waar naartoe de wrapper linkt, te groot is, worden er scroll-balken onder en rechts zichtbaar, waardoor "genavigeerd" kan worden door de pagina.
Extensies - Modulebeheer In modulebeheer voegt u Joomla! modules toe en bewerkt ze. In Joomla! worden modules gebruikt om inhoud en/of media te tonen rond de centrale inhoud.

Module weetjes:

  Alle Joomla! websites hebben minstens 1 menu-module nodig
  Alle andere module types zijn optioneel. (Bijvoorbeeld: Nieuws, advertenties, laatste nieuws)
  Ieder menu wordt vergezeld door een menumodule. (Bijvoorbeeld mod_mainmenu)
  Meerdere keren voorkomen van gelijke moduletypes.
  Sommige modules zijn aan componenten gelinkt. Iedere menu-module is bijvoorbeeld gerelateerd aan één menu component. Om een menu in Joomla! te definiëren moet u het menu en de menu-items aanmaken met de menu-schermen en daarna de module aanmaken voor het menu met behulp van dit scherm. Andere modules, zoals extra velden en kruimelpad hangen niet af van andere inhoud. Zie Modulebeheer - Nieuw/Bewerken voor informatie over de verschillende moduletypes.

De Joomla! installatie is bevat 20 module-types, extra 3rd party modules staan op de JED.