Help4.x

Componenten Versiegeschiedenis

From Joomla! Documentation

This page is a translated version of the page Help4.x:Components Version History and the translation is 100% complete.

Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎Nederlands

Overzicht

Het versiegeschiedenis scherm stelt u instaat om eerdere versies van het item dat bewerkt wordt te beheren. Versie historie is beschikbaar voor categorieën, artikelen, banners, banner cliënten, contacten, nieuwsfeeds, weblinks en gebruikersnotities. Iedere keer dat u een item met wijzigingen opslaat wordt er automatisch een nieuwe versie opgeslagen. U kunt instellen hoeveel versies er voor ieder item moeten worden bewaard bij de opties van het component. U kunt er ook voor kiezen één of meerdere versies voor altijd te bewaren. Als een versie gemarkeerd is om voor altijd te bewaren zal deze niet automatisch verwijderd worden, zelfs niet als het maximum aantal versies dat u hebt op gegeven bij de opties wordt overschreven. Houd rekening met het volgende: Als u versiegeschiedenis gebruikt voor artikelen worden de aangepaste velden, Aangepaste velden toevoegen niet opgeslagen in de verschillende versies.

Hoe toegang te krijgen

Klik op de knop Versies in de taakbalk wanneer u een artikel bewerkt.


Description

In het versiegeschiedenis scherm kunt u:

 • Hersel naar een eerdere versie van het item;
 • Een voorbeeld van een eerdere versie van het item bekijken;
 • Twee versies van het item vergelijken;
 • Een versie van het item markeren voor permanent bewaren;
 • Één of meer versies van het item verwijderen.

Schermafbeelding

670px

Kolomkoppen

 • Checkbox: Check this box to select one or more items. To select all items, check the box in the column heading. After one or more boxes are checked, click a toolbar button to take an action on the selected item or items. Many toolbar actions, such as Publish and Unpublish, can work with multiple items. Others, such as Edit, only work on one item at a time. If multiple items are checked and you press Edit, the first item will be opened for editing.
 • Datum. De datum en tijd dat de versie is opgeslagen. Door op deze link te klikken wordt de voorbeeldversie van deze versie geopend in een pop-up venster. Zie dat een van de data wordt gevolgd door een ster symbool. Dit geeft aan dat dit de huidige opgeslagen versie is die nu bewerkt wordt.
 • Versie notitie. Wanneer u een item bewerkt, heeft u de mogelijkheid een versie notitie toe te voegen. Dit kan gebruikt worden als geheugensteuntje voor welke versie welke informatie bevat. Als u een versie notitie hebt ingevoerd voor u het artikel opslaat, zal die in deze kolom worden weer gegeven.
 • Altijd bewaren. Deze kolom geeft aan of u de versie heeft gemarkeerd om te bewaren, of niet. Normaal gesproken wordt iedere versie bewaard zoals ingesteld in de opties van het component. Standaard worden er 10 eerdere versies van een item bewaard. In dit geval zal, als u een item bewaard dat al 10 eerdere versies heeft, de oudste versie verwijderd. Als een versie bewaard wordt, telt deze niet mee als één van de bewaarde versies en zal dan ook nooit verwijderd worden als het maximum aantal versies is bereikt.
Om de Altijd bewaren optie aan of uit te zetten voor een versie, vinkt u de checkbox aan voor de versie die u wilt bewaren en klikt u op de Bewaren aan/uit knop in de werkbalk.
 • Auteur. De gebruiker die deze versie heeft opgeslagen.
 • Aantal tekens. Het totaal aantal karakters die opgeslagen zijn in deze versie. Dit is inclusief de namen van de database kolommen en de echte getypte tekens.

Werkbalk

Linksboven in ziet u de werkbalk:

File:Help-4x-Version-History-Help-toolbar-nl.png

De functies zijn:

 • Herstellen. De huidige versie van het item is, rechts van de datum, gemarkeerd met een ster. Als u een oudere versie terug wilt zetten vinkt u het selectie vakje voor de versie die u terug wilt zetten aan en klikt u op de knop Herstellen. De huidige versie van het item wordt vervangen door de geselecteerde versie en het bewerk venster wordt herladen met de informatie van de herstelde versie.
 • Voorbeeld. Om een voorbeeld van een versie te zien kunt u op de datum klikken of u zet een vinkje in het selectie vakje voor de datum en u klikt op de knop Voorbeeld. In een nieuw venster wordt een voorbeeld getoond van de geselecteerde versie van het item, zoals in de schermafbeelding hieronder.

When you are done viewing the version, close the browser window.

 • Compare. To compare two versions to see what was changed, click the check boxes for each of the versions and click on the Compare button. A new browser window will open, as shown in the screenshot below.

De eerste kolom is de naam van het veld. De tweede kolom is de de oudere versie. In de derde kolom worden de verschillen uitgelicht tussen de twee versies. In de rechter bovenhoek staan twee knoppen met de volgende functies:

 • Gewijzigde waarden/ Alle waarden. Deze knop geeft u de mogelijkheid te wisselen tussen de weergave van Alle waarden of alleen de waarden die tussen de verschillende versies gewijzigd is.
 • Toon HTML code/ Toon tekst. Deze knop geeft u de mogelijkheid te wisselen tussen het tonen van de HTML bron code voor de velden of allen tekst.
 • Bewaren aan/uit Met deze knop kunt u het Bewaren van een versie aan of uit zetten. Normaal wordt het oudste item automatisch verwijderd wanneer het maximum aantal versie is bereikt (dit is ingesteld bij de opties van het component). Als een versie bewaard wordt, zal deze niet automatisch verwijder worden.
 • Verwijderen. Met deze kunt u handmatig één of meer versies verwijderen. Selecteer de versies door het selectie vakje aan te vinken van de versies die u wilt verwijderen en klik op de knop Verwijderen. Dit zal de versie die op dit moment bewerkt wordt niet verwijderen. Het verwijderd alleen de versiegeschiedenis van het item.

Verwante informatie

 • Om de opties voor versiegeschiedenis in te stellen klikt u op de opties button van het gewenste component.