Help4.x

Extensies - Modulebeheer - Bewerken

From Joomla! Documentation

This page is a translated version of the page Help4.x:Extensions Module Manager Edit and the translation is 100% complete.
Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎Nederlands

Beschrijving

Extensies - Modulebeheer Bewerken (Nieuw) geeft de mogelijkheid tot bewerken van een bestaande module of het aanmaken van een nieuwe module per moduletype.

Hoe toegang te krijgen

 • Selecteer Systeem  Beheren venster  Website modules vanuit het beheermenu. Of...
 • Selecteer Systeem  Beheren venster  Beheerder modules vanuit het beheermenu. Dan...
 • Selecteer de Nieuw knop in de werkbalk om een nieuwe module aan te maken. Of...
  • Selecteer een module titel in de Titel kolom om die module te bewerken.

Voor een nieuwe module is er een lijst met alle geïnstalleerde website of beheerder modules om uit te kiezen:

Help-4x-extensions-module-manager-new-nl.png

Selecteer er een om op het bewerkscherm te komen.

Schermafbeelding

Het module tabblad van het bewerkscherm van een module hangt af van het moduletype. De kruimelpad module wordt hier getoond. Kijk voor andere modules bij Verwante informatie onderaan voor links naar specifieke moduletypes.

Help-4x-extensions-module-manager-edit-nl.png

Formulier velden

 • Titel. De titel van dit item. Dit kan op de pagina weergegeven worden, afhankelijk van de instellingen.

Module tabblad

Linker venster

De inhoud van het linker venster hangt af van het moduletype en wordt hier niet besproken.

Rechter venster

Het rechter venster is gelijk voor alle modules.

 • Toon titel. Of de titel van de module al dan niet getoond moet worden.
 • Positie. Kies de module positie waarop u wilt dat de module getoond wordt. Een aangepaste module positie mag opgegeven worden om te gebruiken met de load positie plugin of er kan op de positie knop gedrukt worden om een module positie te selecteren uit het template.
 • Status. De publicatiestatus van dit item.
  • Gepubliceerd: Item is zichtbaar op de website.
  • Gedepubliceerd: Item is niet zichtbaar voor gasten op de website. Het kan zichtbaar zijn voor ingelogde gebruikers die rechten hebben om de status van het item te bewerken.
  • Gearchiveerd: Item zal niet langer getoond worden in blog of lijstweergave menu-items.
  • Verplaatst naar prullenbak: Item is verwijderd van de site maar nog steeds in de database. Het kan definitief verwijderd worden van de database met de functie Prullenbak legen in de werkbalk (zie ook Verwijderen van een artikel).
 • Start publiceren. Datum en tijd waarop de publicatie moet starten. Gebruik dit veld wanneer u voortijdig inhoud wilt toevoegen die automatisch op een bepaalde tijd in de toekomst gepubliceerd moet worden.
 • Beëindig publiceren. Datum en tijd om te stoppen met publiceren. Gebruik dit veld als u inhoud automatisch de status gedepubliceerd wilt geven op een tijdstip in de toekomst (bijvoorbeeld wanneer het niet meer van toepassing is).
 • Toegang. Selecteer het weergave toegangsniveau voor dit item uit de uitklaplijst. De weergegeven toegangsniveaus zijn afhankelijk van wat is ingesteld voor deze website in Gebruikers → Toegangsniveaus. Let op, toegangsniveaus zijn niet identiek aan ACL rechten. Toegangsniveaus bepalen wat een gebruiker kan bekijken. ACL rechten controleren welke acties een gebruiker kan uitvoeren.
 • Volgorde. U kunt de volgorde van een item binnen een lijst als volgt veranderen:
  • Als het lijstfilter opties een positie filter hebben, selecteer dan de gewenste positie. Dit beperkt de lijst tot de items die toegekend zijn aan die positie.
  • Selecteer het volgorde icoon Help30-Ordering-colheader-icon.png in de tabelkop om het het actieve volgorde item te maken. De volgorde iconen in iedere rij veranderen van licht naar donker grijs en de pijl verandert in een sleepsymbool als u eroverheen gaat.
  • Selecteer één van de volgorde iconen Help30-Ordering-colheader-grab-bar-icon.png en sleep het naar boven of beneden om de positie van die rij in de lijst te veranderen. De items worden in de nieuwe volgorde binnen de positie getoond.
 • Taal. Selecteer de taal voor dit item. Wanneer u de meertalige functie in Joomla niet gebruikt, laat dan de standaard ingevulde 'Alle' ongewijzigd.
 • Notitie. Dit wordt normaal gesproken door de beheerder gebruikt (bijvoorbeeld om informatie te documenteren voor dit item) en is niet op de website zichtbaar.

Moduletoewijzing tabblad

Dit tabblad bevat alle menu-items die ingesteld zijn in uw Joomla! website. Dit maakt het mogelijk een module daar te tonen per pagina, gekoppeld aan een menu-item.

Help-4x-Module-Manager-Edit-menu-assignment-nl.png

Menutoewijzing tabblad - Moduletoewijzing

 • Moduletoewijzing. Klik op de drop-down lijst voor moduletoewijzing
 • Op alle pagina's. Module wordt getoond op alle pagina's op de geselecteerde module positie.
 • Geen pagina's. Module wordt niet getoond op een pagina op de geselecteerde module positie.
 • Alleen op de geselecteerde pagina's. Module wordt alleen getoond op pagina's op de geselecteerde module positie zoals gekozen per menu-item type(titel). Zie Menuselectie hieronder.
 • Op alle pagina's behalve de geselecteerde. Module wordt getoond op alle pagina's op de geselecteerde module positie, behalve degene gekozen per menu-item type(titel). Zie Menuselectie hieronder.

Menutoewijzing tabblad - Menuselectie

 • Menuselectie. Dit zal alleen verschijnen als de Alleen op de geselecteerde pagina's of Op alle pagina's behalve de geselecteerde is gekozen bij Moduletoewijzing zoals hierboven beschreven.

Vink aan om de module toe te kennen aan een pagina van het menu-item.

 • Klik op Selecteren: Alle of Geen om de selectie van menu-items te wisselen.
 • Klik op Uitschuiven: Alle of Geen om de lijst met menu-items uit - en in te schuiven.

Let op: Als een vakje grijs is en niet aangevinkt kan worden dan kan dat zijn omdat het menu-item door een andere gebruiker gebruikt wordt. U kunt zien of dit het geval is door te gaan naar het menubeheer scherm van het betreffende menu. Als er een hangslot symbool staat bij het menu-item, dan wordt het momenteel gebruikt door een andere gebruiker.

Geavanceerd tabblad

Help-4x-Module-Manager-Edit-advanced-nl.png

Rechten tabblad

Help-4x-Module-Manager-Edit-permissions-nl.png

Werkbalk

Bovenaan de pagina ziet u de werkbalk zoals in de afbeelding hierboven. De functies zijn.

 • Opslaan. Slaat user op en blijft op het huidige scherm.
 • Opslaan & sluiten. Slaat user op en sluit het huidige scherm.
 • Opslaan & nieuw. Slaat user op en houdt het bewerkscherm open, klaar voor het aanmaken van een ander user.
 • Opslaan als kopie. Slaat uw wijzigingen op als een kopie van het huidige user. Beïnvloed het huidige user niet. Dit werkbalk icoon wordt niet getoond bij het aanmaken van een nieuw user.
 • Annuleren/Sluiten. Sluit het huidige scherm en keert terug naar het vorige scherm zonder wijzigingen die u misschien heeft gedaan op te slaan. Of
 • Sluiten. Sluit het huidige scherm en keert terug naar het vorige scherm zonder wijzigingen die u misschien heeft gedaan op te slaan.
 • Help. Opent dit helpscherm.

Verwante informatie

Verwante helpschermen Beschrijving
Site modules: Artikelen - Archief Deze module toont een lijst met kalendermaanden met gearchiveerde artikelen. Nadat u de status van een artikel heeft gewijzigd naar gearchiveerd, wordt deze lijst automatisch gegenereerd.
Site modules: Artikelen - Categorieën Deze module toont een lijst met categorieën uit een bovenliggende categorie.
Site modules: Artikelen - Categorie Deze module toont een lijst met gepubliceerde artikelen uit een of meer categorieën.
Site modules: Artikelen - Nieuwsflash De artikel nieuwsflits module toont een vast aantal artikelen uit een specifieke categorie of aantal categorieën.
Site modules: Artikelen - Verwant Deze module toont een lijst met artikelen die zijn gerelateerd aan het huidige artikel dat bekeken wordt door de gebruiker (bijvoorbeeld, een artikel weergave of een blog of lijst weergave waar de gebruiker op een artikel-link heeft geklikt). Artikelen worden beschouwd gerelateerd te zijn aan elkaar als ze minstens één gemeenschappelijk zoekwoord in de metadata informatie sectie hebben. Artikel zoekwoorden worden opgevoerd in de metadata information sectie van Artikelbeheer - Nieuw/Bewerk scherm.
Site modules: Advertenties De advertentie-module toont de actieve advertenties uit de component..
Site modules: Broodkruimels Deze module toont een stel navigatie-links die weergeeft waar u bent binnen de web site en de mogelijkheid geeft terug te navigeren.
Site modules: Aangepast Dit stelt u in staat een module aan te maken die bijvoorbeeld HTML-code bevat. Er zijn veel gevallen waar u eigen HTML binnen een webpagina wilt tonen. U wilt misschien bijvoorbeeld een HTML Image Map of HTML-code kopiëren van PayPal, Amazon, of een andere site.
Site modules: Feeds tonen Deze Module toont een RSS-nieuwsfeed van een website. Deze module is niet gerelateerd aan de nieuwsfeed component of de nieuwsfeed weergave en is een alternatief die de mogelijkheid geeft een feed te tonen op een module-positie.
Site modules: Voetnoot Deze module toont de copyright en Joomla! licentie informatie op de site.
Site modules: Taalwisselen Deze module maakt het mogelijk te schakelen tussen beschikbare inhoudstalen. Het selecteren van een taal brengt u naar de startpagina voor die taal.
Site modules: Artikelen - Recent Deze module toont een lijst met meest recent geplaatste artikelen.
Site modules: Nieuwe gebruikers De nieuwe gebruikers module toont de nieuw geregistreerde gebruikers op de website.
Site modules: Inloggen Deze module toont een gebruikersnaam en wachtwoord inlogformulier. Het toont ook een link om een vergeten wachtwoord op te halen. Als gebruikersregistratie geactiveerd is bij de gebruikersinstellingen van het algemene-instellingen scherm, wordt de link "Aanmaken van een account" getoond om gebruikers an te moedigen zichzelf registreren.
Site modules: Menu Deze module geeft de mogelijkheid uw menu's op een pagina te plaatsen. Iedere Joomla! website heeft minstens één menu dat aangemaakt is op het Menubeheer scherm. De menu module geeft de mogelijkheid alle of een deel van het geselecteerde menu op de gewenste positie en webpagina's te plaatsen .
Site modules: Artikelen - Meest gelezen Deze module toont een lijst met artikelen die het meest bekeken zijn.
Site modules: Willekeurige afbeelding Deze module toont een willekeurige afbeelding uit een map.
Extensies - Modulebeheer - Zoeken Deze module toont een zoekveld waar de gebruiker een zin kan intypen en op 'Enter' drukken om de website te doorzoeken.
Site modules: Slimzoeken Slimzoeken is en uitgebreide zoekopdracht op de site.
Site modules: Statistieken De statistieken module toont informatie over uw server instellingen evenals statistieken over de website gebruikers, aantal artikelen in uw database en het aantal weblinks die u heeft.
Site modules: Syndication feeds Deze module maakt een RSS Feed link voor de pagina aan. Dit stelt een gebruiker in staat een nieuwsfeed aan te maken naar de huidige pagina. Een voorbeeld wordt hieronder getoond.
Site modules: Populaire tags Toont tags die op de site gebruikt worden in een tag-wolk of lijst.
Site modules: Gelijksoortige tags Toont links naar andere items met dezelfde tags.
Extensies - Modulebeheer - Weblinks De weblinks module toont weblinks vanuit de Weblinks component.
Site modules: Wie is online De "Wie is online" module toont informatie over gebruikers die uw site op een bepaald ogenblik bezoeken.
Site modules: Wrapper De wrapper module geeft de mogelijkheid een externe website in een module te tonen. De functionaliteit is hetzelfde als de 'iFrame wrapper' die u als menu-item kunt toevoegen. Als de pagina, waar naartoe de wrapper linkt, te groot is, worden er scroll-balken onder en rechts zichtbaar, waardoor "genavigeerd" kan worden door de pagina.
Modules In modulebeheer voegt u Joomla! modules toe en bewerkt ze. In Joomla! worden modules gebruikt om inhoud en/of media te tonen rond de centrale inhoud.

Module weetjes: Alle Joomla! websites hebben minstens 1 menu-module nodig Alle andere module types zijn optioneel. (Bijvoorbeeld: Nieuws, advertenties, laatste nieuws) Ieder menu wordt vergezeld door een menumodule. (Bijvoorbeeld mod_mainmenu) Meerdere keren voorkomen van gelijke moduletypes.

Sommige modules linken naar componenten. Iedere menu-module is bijvoorbeeld gelinkt aan een menu-component. Om een menu in Joomla! te definiëren moet u het menu en menu-items aanmaken met de menuschermen en daarna de module aanmaken voor het menu dat het scherm gebruikt. Andere modules, zoals de 'Aangepast' en het 'Kruimelpad', zijn niet afhankelijk van andere inhoud. Kijk op Modulebeheer - Nieuw/Bewerk voor informatie over de verschillende moduletypes. De Joomla! installatie bevat 20 moduletypes, extra modules van derden staan in de JED.