Help4.x

Groepsmail gebruikers

From Joomla! Documentation

This page is a translated version of the page Help4.x:Mass Mail Users and the translation is 100% complete.
Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎Nederlands

Beschrijving

Het groepsmail scherm geeft gebruikers die lid zijn van de "Super gebruikers" groep de mogelijkheid een e-mail bericht te sturen aan geregistreerde gebruikers op de site. Gebruikers kunnen geselecteerd worden op basis van groepen.

Hoe krijg ik toegang

Selecteer Gebruikers  Groepsmail gebruikers vanuit het beheermenu.

Schermafbeelding

Help-4x-users-mass-mail-nl.png

Gegevens en bericht

 • Mail aan subgebruikersgroepen. Of de e-mail al dan niet aan alle leden van de onderliggende groepen moet worden gestuurd. Bijvoorbeeld, Als het vakje is aangevinkt en de "Publieke" groep is geselecteerd, dan wordt de e-mail aan alle gebruikers gestuurd aangezien alle groepen hangen onder de groep "Publiek".
 • Versturen in HTML modus. Of al dan niet de mail verstuurd moet worden met headers die aangeven dat het een HTML document is. E-mail clients die dit ondersteunen verwerken de HTML codes.
 • Versturen naar niet geactiveerde gebruikers. Indien aangevinkt krijgen geblokkeerde gebruikers de mail ook.
 • Ontvangers als BCC. Indien aangevinkt worden de gebruikers opgenomen als BCC, zodat niemand de andere e-mailadressen van ontvangers ziet. Omdat veel mailrouters e-mail zonder Aan: als spam zien, wordt het e-mailadres van de site gebruikt als Aan:.
 • Groep. Selecteer de groepen waaraan u de e-mail wilt sturen.
 • Onderwerp Geef het onderwerp van de e-mail op. Probeer het zo beschrijvend mogelijk te maken. Tekst die staat bij de Onderwerp voorvoegsel parameter bij Opties (Gebruiker opties → Groepsmail) zal voor de het onderwerp geplaatst worden dat u hier opgeeft.
 • Bericht. Voer het bericht van de e-mail hier in. Tekst die u heeft opgegeven in de Mailbericht achtervoegsel parameter bij de opties (User Options → Mass Mail) zal worden toegevoegd aan de tekst die u hier opgeeft.

Werkbalk

Bovenaan de pagina ziet u de werkbalk zoals in de afbeelding hierboven. De functies zijn.

 • Verstuur bericht. Verzend de e-mail en keert terug naar het hoofd Groepsmail scherm
 • Annuleren/Sluiten. Sluit het huidige scherm en keert terug naar het vorige scherm zonder wijzigingen die u misschien heeft gedaan op te slaan.
 • Opties. Opent het venster Opties, waar instellingen zoals de standaard parameters kunnen worden bewerkt.
 • Help. Opent dit helpscherm.

Snelle tips

 • Kijk, om een privé bericht te sturen naar slechts één gebruiker bij Privé bericht.

Verwante informatie

Administratieve gebruikerstaken

Verwante helpschermen Beschrijving
Gebruikers: Opties
Gebruikers: Toegangsniveaus bekijken In dit scherm laten we u zien hoe u een lijst van uw toegangslevels kunt bekijken en hoe u deze op verschillende manieren kan sorteren. Het is ook mogelijk om toegangsrechten aan te maken en te bewerken.
Gebruikers: Toegangsniveaus bekijken bewerken Toegangsniveau beheer dat gebruikers kunnen zien bij objecten op uw site. Objecten zijn menu-items, modules, categorieën, en component-items (artikelen, contactpersonen, enz.). Elk object op de site is gekoppeld aan één toegangsniveau. Gebruikersgroepen zijn ook aan ieder toegangsniveau gekoppeld.

Als een gebruiker lid is van een groep die rechten heeft voor een bepaald toegangsniveau, dan kan die gebruiker alle objecten die gekoppeld zijn aan dat toegangsniveau zien. Het is belangrijk te begrijpen dat gebruikersgroepen georganiseerd kunnen zijn in een ouder-kind hiërarchie. Als dat zo is, dan heeft de onderliggende groep toegang tot al de toegangsniveaus waar de bovenliggende groep toegang toe heeft. U hoeft onderliggende groepen dus geen toegang te geven tot waar de bovenliggende groep al toegang toe heeft.

Rechten voor groep De Uitgebreide rechten rapportage geeft de exacte rechten van een bepaalde gebruikersgroep van alle items in uw Joomla! installatie.
Rechten voor gebruiker De Uitgebreide rechten rapportage geeft de exacte rechten van een bepaalde gebruiker van alle items in uw Joomla! installatie.
Gebruikers: Groepen Gebruikersgroepen beheren welke acties een gebruiker mag uitvoeren op de site en welke objecten een gebruiker mag zien. Dit scherm geeft u de mogelijkheid om gebruikersgroepen aan te maken, bekijken, bewerken en verwijderen.
Gebruikers: Nieuwe of bewerken groep Gebruikersgroepen spelen een centrale rol wat een gebruiker kan doen en zien op de site. Een gebruikersgroep aanmaken is de eerste stap bij het instellen van het beveiligingssysteem van uw site.
Gebruikers: Gebruikersbeheer Op dit scherm heeft u de mogelijkheid om een lijst met uw gebruikers op verschillende manieren te bekijken. U kunt gebruikers, groepen en toegangsniveaus ook bewerken en aanmaken.
Gebruikers: Bewerk profiel Op dit scherm heeft u de mogelijkheid om een nieuwe gebruiker aan te maken (als u op de 'Nieuw' knop in gebruikersbeheer klikte), of een bestaande gebruiker te bewerken (als u een gebruiker heeft geselecteerd en op de 'Bewerk' knop heeft gedrukt in gebruikersbeheer of op de naam van een gebruiker drukte).
Gebruikersnotities: Categorieën Dit scherm geeft de mogelijkheid om te kijken naar een lijst met gebruikersnotitie categorieën en ze op verschillende manieren te sorteren. U kunt ook gebruikersnotities categorieën en toegangsniveaus bewerken en aanmaken.
Gebruikersnotities: Nieuw of bewerken van categorie Hier kunt u een nieuwe categorie toevoegen of een bestaande bewerken. Categorieën worden gebruikt om gebruikersnotities te organiseren. Categorieën geven u de mogelijkheid om gerelateerde gebruikersnotities samen op een pagina te tonen en ze in gebruikersnotitiesbeheer te filteren. Alle gebruikersnotities zijn of aan een categorie die u heeft aangemaakt gekoppeld of aan de speciale categorie genaamd 'Ongecategoriseerd'.
Gebruikersnotities Gebruikersnotities zijn stukjes informatie die aan geregistreerde gebruikers kunnen worden gekoppeld op uw Joomla! site. Deze notities kunnen bijvoorbeeld commentaar over 'beledigende' of 'moeilijke' gebruikers etc bevatten.
Gebruikersnotities:Nieuw of bewerken Gebruikersnotities zijn stukjes informatie die aan geregistreerde gebruikers kunnen worden gekoppeld op uw Joomla! site. Deze notities kunnen bijvoorbeeld commentaar over 'beledigende' of 'moeilijke' gebruikers etc bevatten.

In dit scherm kunnen gebruikersnotities worden gemaakt en bewerkt. De 'tekstverwerker' is de gekozen 'tekstverwerker' van de huidige gebruiker. Bijvoorbeeld TinyMCE, JCE of Codemirror.

Website gebruikersinteractie

Verwante helpschermen Beschrijving
Menu-item: Inlogformulier Wordt gebruikt om een 'Gebruikers inlogformulier' pagina voor gebruikers te maken om in te loggen op de website.
Menu-item: Wachtwoord resetten Wordt gebruikt om een formulier te maken waardoor gebruikers hun wachtwoord opnieuw kunnen instellen via een e-mail naar het e-mailadres van het gebruikersaccount.
Menu-item: Gebruikersprofiel Wordt gebruikt om een formulier te maken waarmee de gebruiker zijn profielinstellingen kan aanpassen.
Menu-item: Bewerk gebruikersprofiel Wordt gebruikt om een formulier te maken waarmee de gebruiker zijn profielinstellingen kan aanpassen.
Menu-item: Registratieformulier Wordt gebruikt om een standaard gebruikersregistratie formulier te maken voor gebruikers om zich te registreren. Het standaard formulier bevat basisinformatie: Naam, gebruikersnaam, wachtwoord, en e-mailadres.
Menu-item: Gebruikersnaam herinneringsverzoek Wordt gebruikt om een formulier te maken waarmee een gebruiker een e-mail met gebruikersnaam kan aanvragen.