Help4.x

Menu-item: Aanmaken artikel

From Joomla! Documentation

This page is a translated version of the page Help4.x:Menu Item: Create Article and the translation is 100% complete.
Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎Nederlands • ‎español • ‎français

Beschrijving

Het 'Maak artikel' menu-item geeft de mogelijkheid aan gebruikers om een artikel in te dienen via de website. Normaliter is dit alleen beschikbaar voor gebruikers die ingelogd zijn op de website. Gebruikers moeten rechten hebben om artikelen aan te maken. Indien de maak-artikel pagina wordt getoond op de website, dan worden de voorbeeld-schermen getoond uit de volgende schermvoorbeeld sectie.

Hoe toegang te krijgen

Om een nieuw 'Maak Artikel' menu-item aan te maken:

 • Selecteer Menu's  [naam van het menu] vanuit het beheermenu (bijvoorbeeld, Menu's  Hoofdmenu). Dan...
  • Selecteer de Nieuw werkbalk knop. Dan...
 • Klik op de Menu-itemtype selectie knop Help-4x-Menu-Item-Type-Select-Button-nl.png. Dan...
  • Selecteer in de modale dialoog het 'Artikelen' item om een lijst te openen en selecteer daarna het Maak artikel item.

Om een bestaand "Maak artikel" menu-item te bewerken:

 • Selecteer de titel in de Menu's: Item lijst.

Schermafbeelding

Help-4x-Menus-Menu-Item-Article-Create-screen-nl.png

Formulier velden

 • Menu Titel: De titel die wordt getoond voor dit menu item.
 • Alias. De interne naam van het item. Normaliter, kunt u dit leeg laten en Joomla zal de standaardwaarde invullen. De standaard waarde is de titel of naam in kleine letters en streepjes in plaats van spaties. Learn more.

Details tabblad

Linker venster

 • Menu-item type. Het menu-item type dat geselecteerd is toen het mneu-item aangemaakt werd. Dit kan een van de core menu-item types zijn of een menu-item type geleverd door een geïnstalleerde extensie.

Rechter venster

 • Menu. Toont in welk menu de link zal verschijnen.

Opties tabblad

Help-4x-Menus-Menu-Item-Article-Create-basic-options-parameters-nl.png
 • Standaard Categorie. Als hier voor Ja wordt gekozen, worden alle artikelen automatisch aan de gespecificeerde categorie toegewezen. De gebruiker kan zelf geen categorie kiezen. Als hier voor Nee wordt gekozen, moet de gebruiker zelf de categorie selecteren waar het artikel in geplaatst wordt uit de keuze lijst. Alleen categorieën waarvoor de gebruiker rechten heeft om artikelen te maken worden in deze keuzen lijst weer gegeven.
 • Kies een categorie. Selecteer een categorie uit de lijst.
 • Versturen/Annuleren doorverwijzing: Selecteer de pagina waarnaar de gebruiker zal worden doorgeleid na het toevoegen van een artikel en na annuleren (indien hieronder niet anders ingesteld). De standaardpagina is de homepage.

Algemene opties

Zie Menu's: Bewerken/Nieuw item voor hulp over velden die algemeen zijn in alle menu-itemtypes, inclusief:

 • Linktype opties
 • Paginaweergave opties
 • Metadata opties

Moduletoewijzing tabblad

Zie Menus: Bewerken/Nieuw item voor hulp over velden in dit Menu-item.

Werkbalk

Bovenaan de pagina ziet u de werkbalk zoals in de afbeelding hierboven. De functies zijn.

 • Opslaan. Slaat item op en blijft op het huidige scherm.
 • Opslaan & sluiten. Slaat item op en sluit het huidige scherm.
 • Opslaan & nieuw. Slaat item op en houdt het bewerkscherm open, klaar voor het aanmaken van een ander item.
 • Opslaan als kopie. Slaat uw wijzigingen op als een kopie van het huidige item. Beïnvloed het huidige item niet. Dit werkbalk icoon wordt niet getoond bij het aanmaken van een nieuw item.
 • Annuleren/Sluiten. Sluit het huidige scherm en keert terug naar het vorige scherm zonder wijzigingen die u misschien heeft gedaan op te slaan. Of
 • Sluiten. Sluit het huidige scherm en keert terug naar het vorige scherm zonder wijzigingen die u misschien heeft gedaan op te slaan. This toolbar icon is not shown if you are creating a new item.
 • Help. Opent dit helpscherm.

Website schermafbeelding

Voorbeeld frontend afbeeldingen zijn generieke afbeeldingen die gebruik maken van de Joomla! core met gratis geleverde frontend templates. De werkelijke weergave is afhankelijk van de geïnstalleerde aanpaste template en de template stijl van de Joomla! website.

Inhoud tabblad weergave

Help-4x-Menus-Menu-Item-Article-Create-front-end-editor-output-nl.png

Velden tabblad weergave

Help-4x-Menus-Menu-Item-Article-Create-front-end-fields-output-nl.png

Publicatie tabblad weergave

Help-4x-Menus-Menu-Item-Article-Create-front-end-publishing-output-nl.png

Taal tabblad weergave

Help-4x-Menus-Menu-Item-Article-Create-front-end-language-output-nl.png

Metadata tabblad weergave

Help-4x-Menus-Menu-Item-Article-Create-front-end-metadata-output-nl.png

Snelle tips

 • Een gebruiker die niet de juiste rechten heeft zal meestal een foutmelding krijgen wanneer hij op het Maak artikel menu-item klikt. Het is dan ook gebruikelijk om dit menu-item alleen weer te geven voor gebruikers die rechten hebben om artikelen toe te voegen.

Verwante informatie


Verwante helpschermen Beschrijving
Artikelen: Opties Wordt gebruikt om de algemene standaards voor menu-items die artikelen tonen in te stellen. Deze standaard waarden worden gebruikt als 'Gebruik algemeen' wordt geselecteerd als optie in een artikel menu-item. Om bijvoorbeeld de 'Aanmaak datum' te tonen bij een artikel in uw artikel menu-items, zet die optie dan hier op 'Toon' en het wordt de standaard waarde. U hoeft geen van deze opties in te stellen. Uw Joomla site zal met de standaard instellingen werken.
Artikelen De artikellijst wordt gebruikt om artikelen te vinden, speciaal te markeren, toe te voegen en te bewerken.
Artikelen: Bewerken Dit is een beheerdersscherm waar u artikelen kunt toevoegen en bewerken. Hetzelfde scherm wordt gebruikt voor het toevoegen van een nieuw artikel en het bewerken van een bestaand artikel. U kunt ook categorie van een artikel selecteren en aangeven of het al de niet gepubliceerd is en of het op de voorpagina moet staan. De inhoud van een artikel wordt bewerkt met de tekstverwerker die gekozen is in het gebruikersprofiel. De standaard tekstverwerker heet TinyMCE.
Artikelen: Speciale artikelen Wordt gebruikt om te bepalen welke 'Speciale artikelen' getoond worden op de voorpagina en in welke volgorde ze getoond worden. De voorpagina is meestal de startpagina van de website, maar het kan iedere pagina op de site zijn.
Menu's: Gearchiveerde artikel Het 'Gearchiveerde artikelen' menu-itemtype toont een aangepaste ;ijst met artikelen, gesorteerd op datum of titel. Gearchiveerde artikelen worden niet meer gepubliceerd maar zijn nog steeds op de site opgeslagen.
Menu's: Categorieblog Wordt gebruikt om artikelen in een bepaalde categorie in blog weergave te tonen. Regelt de introductie ofwel het leidende artikel, aanvullende artikelen met intro tekst en extra links naar meer artikelen in dezelfde categorie. Enkele voorbeelden van de instellingen voor het blog lay-out formaat zijn: aantal artikelen, artikel kolommen, horizontale of verticale lay-out en het aantal extra links.
Menu's: Categorielijst Wordt gebruikt om artikelen die tot een bepaalde categorie horen in een lijst weergave.
Menu's: Maak artikel Geeft gebruikers de mogelijkheid een artikel te verzenden. Dit is normaliter alleen beschikbaar voor gebruikers die ingelogd zijn op de voorkant van de website. Gebruikers moeten rechten hebben om artikelen aan te maken.
Menu's: Speciale artikelen Wordt gebruikt om alle artikelen te tonen die aangemerkt zijn als 'Speciaal'. Artikelen worden getoond in blog weergave.
Menu's: Lijst met alle categorieën in een artikel categoriestructuur Wordt gebruikt om een hiërarchische lijst met categorieën te tonen. Afhankelijk van de geselecteerde opties van deze weergave kunt u klikken op een categorietitel om de artikelen in die categorie te zien.
Menu's: Individueel artikel Wordt gebruikt om één artikel te tonen.