Site modules: Aangepast
From Joomla! Documentation
Beschrijving
De Aangepast module maakt het u mogelijk een op zichzelf staande HTML eenheid te maken en het daarna op elke juiste positie op een pagina te zetten.
Er zijn veel gevallen waarbij u vrije HTML op een webpagina wilt plaatsen. Bijvoorbeeld: U wilt een HTML afbeeldingsmap aanmaken of u wilt HTML code kopiëren vanuit Paypal, Amazon of een andere website.
Hoe toegang te krijgen
- Selecteer Systeem → Beheren → Website modules vanuit het beheermenu. Dan...
- Om een nieuwe module aan te maken: selecteer de Nieuw knop uit de werkbalk. Dan...
- Selecteer het gewenste moduletype.
- Om een bestaande module te bewerken:
- Zoek de module in de lijst met geïnstalleerde modules en selecteer de titel-link in de Titel kolom.
- Om een nieuwe module aan te maken: selecteer de Nieuw knop uit de werkbalk. Dan...
Schermafbeelding
Formulier velden
- Titel. De titel van de module. Dit is ook de titel die wordt weergegeven in de module afhankelijk van de Toon Titel formulierveld
Module tabblad
Linker venster
- Tekstverwerker. De tekstverwerker laat niet toe dat u bepaalde HTML tags gebruikt. Om hieromheen te werken kunt u tijdelijk uw gebruikerstekstverwerker te wijzigen in "Geen tekstverwerker", maak de aangepaste HTML module aan en wijzig de tekstverwerker weer terug naar TinyMCE. Een ander mogelijkheid is een tekstverwerker te gebruiken van een extensie die toestaat dat HTML code wordt ingevoerd. Een andere mogelijkheid is (als de tekstverwerker die optie heeft) om naar de HTML modus te schakelen, voer de code in, sla op en schakel terug naar de normale weergave.
Rechter venster
- Toon titel. (Toon/Verberg) Kies of de moduletitel op de website getoond of verborgen moet worden. De titel wordt degene in het formulierveld hierboven.
- Positie. Kies de module positie waarop u wilt dat de module getoond wordt. Een aangepaste module positie mag opgegeven worden om te gebruiken met de load positie plugin of er kan op de positie knop gedrukt worden om een module positie te selecteren uit het template.
- Status. De publicatiestatus van het item.
- Toegang. Het Toegangsniveau om het item te bekijken.
- Module volgorde. Dit toont een drop-down lijst met iedere module op de positie waar de huidige module op staat. Dit is de zowel volgorde waarin de modules getoond worden op de website als op de Modulebeheer pagina.
- Start publiceren. Datum en tijd waarop de publicatie moet starten. Gebruik dit veld wanneer u voortijdig inhoud wilt toevoegen die automatisch op een bepaalde tijd in de toekomst gepubliceerd moet worden.
- Beëindig publiceren. Datum en tijd om te stoppen met publiceren. Gebruik dit veld als u inhoud automatisch de status gedepubliceerd wilt geven op een tijdstip in de toekomst (bijvoorbeeld wanneer het niet meer van toepassing is).
- Taal. Item taal.
- Notitie. Dit wordt normaal gesproken door de beheerder gebruikt (bijvoorbeeld om informatie te documenteren voor dit item) en is niet op de website zichtbaar.
Moduletoewijzing tabblad
- Moduletoewijzing. Selecteer Op alle pagina's, Geen pagina's, Alleen op de geselecteerde pagina's of Op alle pagina's behalve de geselecteerden uit de lijst.
- Menuselectie. Wanneer de laatste twee opties gekozen worden zal er een lijst worden weergegeven met alle menu-items zoals in het schermafdruk hierboven is te zien. Dit geeft u de mogelijkheid om de menu-links te kiezen waarmee de module geassocieerd moet worden. U kunt hier kiezen op welke pagina's de module zichtbaar moet zijn. Zie Hoe kunt u een module toewijzen aan specifieke pagina's? voor meer informatie.
Opties tabblad
- Bewerk inhoud. (Ja/Nee). De inhoud kan optioneel met de Joomla inhoud (content) plugins bewerkt worden.
.
- Selecteer een achtergrondafbeelding. Aks u hier een afbeelding selecteert wotd deze automatisch ingevoegd als inline stijl voor het wrapping div element
Geavanceerd tabblad
- Weergave. Als u één of meer alternatieve lay-outs voor een module heeft gedefinieerd of in het template of in Joomla! core, dan kunt u de layout voor de module hier selecteren.
- Module class. Een achtervoegsel dat toegevoegd wordt aan de CSS class van de Module. Dit stelt u in staat aangepaste CSS stijlen aan te maken die alleen op deze module worden toegepast. U kunt dan het "user.css" bestand van uw template aanpassen om de stijl toe te voegen aan de nieuwe class. Geef deze parameter op met een voorafgaande spatie om een nieuwe CSS class voor deze module aan te maken. Geef de parameter zonder voorafgaande spatie om de CSS class naam voor deze module aan te passen.
- Automatische titel. Ja/Nee.
- Cachen. Gebruik algemeen/Niet cachen. Of de inhoud van deze module al dan niet gecached moet worden. Het instellen van "Gebruik algemeen" zal de cache instellingen uit de Algemene instellingen gebruiken.
- Cachetijd. Het aantal seconden waarvoor de cache van het item lokaal wordt opgeslagen. Deze kan veilig op de standaardwaarde blijven staan.
- Module-tag. De HTML tag waar de module in geplaatst wordt. Dit is standaard een div tag maar andere HTML5 elementen kunnen ook worden gebruikt.
- Bootstrap grootte. (waarden 0 tot 12) Dit stelt u in staat de breedte van de module in te stellen via het span element uit bootstrap.
- Koptekst-tag. De HTML tag die gebruikt moet worden voor de header of titel van de module. Dit kan een h1, h2, h3, h4, h5, h6 of een p tag zijn. Let op dat u een module stijl (chrome) moet gebruiken met html5 of uw eigen stijlen toevoegen in <mytemplate>/html/modules.php.
- Koptekst class. Hier kunt u optionele CSS classes toevoegen aan het header of titel element.
- Modulestijl. U kunt deze optie gebruiken om de template-stijl voor deze positie te overschrijven.
Rechten tabblad
Doe, om de rechten te veranderen, het volgende.
- Selecteer de Groep door links op de titel te klikken.
- Zoek de gewenste Actie. Mogelijke acties zijn:
- Verwijderen. Gebruikers kunnen deze categorie verwijderen.
- Bewerken. Gebruikers kunnen de module bewerken.
- Bewerk status. Gebruikers kunnen de gepubliceerde status en de verwante informatie van de module wijzigen.
- Selecteer de gewenste rechten voor de actie die u wilt wijzigen. Mogelijke instellingen zijn:
- 'Overgenomen:' Overgenomen van gebruikers in deze groep vanuit de Algemene instellingen, Artikelen: Opties of Categorie rechten.
- 'Toegestaan:' Toegestaan voor gebruikers in deze groep. Let op dat wanneer deze actie op één van de hogere niveaus Geweigerd is het 'Toegestaan' recht hier geen effect heeft. Een instelling geweigerd kan niet worden overschreven.
- 'Geweigerd:' Geweigerd voor alle gebruikers in deze groep.
- Klik op Opslaan in de werkbalk. Wanneer het scherm wordt vernieuwd, tonen de berekende instellingen de effectieve rechten voor deze groep en actie.
Werkbalk
Bovenaan de pagina ziet u de werkbalk zoals in de afbeelding hierboven. De functies zijn.
- Opslaan. Slaat item op en blijft op het huidige scherm.
- Opslaan & sluiten. Slaat item op en sluit het huidige scherm.
- Opslaan & nieuw. Slaat item op en houdt het bewerkscherm open, klaar voor het aanmaken van een ander item.
- Opslaan als kopie. Slaat uw wijzigingen op als een kopie van het huidige item. Beïnvloed het huidige item niet. Dit werkbalk icoon wordt niet getoond bij het aanmaken van een nieuw item.
- Sluiten. Sluit het huidige scherm en keert terug naar het vorige scherm zonder wijzigingen die u misschien heeft gedaan op te slaan. Dit werkbalk icoon wordt niet getoond als een nieuw item wordt aangemaakt.
- Help. Opent dit helpscherm.
Weergave op de website
Een voorbeeld van de aangepast module wordt hieronder getoond.
De aangepaste module kan op een gewenst moment worden gedepubliceerd.