Help4.x

Templates: Bewerk stijl

From Joomla! Documentation

This page is a translated version of the page Help4.x:Templates: Edit Style and the translation is 100% complete.
Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎Nederlands • ‎français

Beschrijving

Hier bewerkt u de stijl van een template. Wanneer een template voor het eerst geïnstalleerd wordt, wordt er een standaard stijl aangemaakt. De standaard stijl voor het template heeft dezelfde naam als het template met een - standaard achtervoegsel. Vink, om een andere versie van van de standaard stijl aan te maken, de standaard stijl checkbox aan en druk op het dupliceer icoon in de werkbalk. Bewerk daarna de kopie.

Hoe toegang te krijgen

 • Selecteer Systeem  Templates venster  Website templatestijlen vanuit het beheermenu. Of...
 • Selecteer Systeem  Templates venster  Beheer templatestijlen vanuit het beheermenu. Dan...
  • Selecteer de naam van de templatestijl die bewerkt moeten worden in de stijl kolom.

Schermafbeelding

Help-4x-Extensions-Template-Manager-Styles-Edit-screen-nl.png

Formulier velden

 • Stijlnaam. De naam van de stijl. Dit is de naam die getoond wordt in de stijl kolom van het Template: Stijlen scherm.

Gegevens tabblad

 • Templatenaam. De naam van het template, Website of Beheerindicatie en een korte beschrijving.
 • Standaard. Of de stijl al dan niet de standaard voor de locatie is.
 • Template. De naam van het template waar de stijl van is afgeleid.

Geavanceerde tabblad

Deze sectie hoeft niet aanwezig te zijn bij alle stijlen. Als een template waarvan een stijl is afgeleid instelbare opties heeft, dan zijn ze hier te vinden. Het zijn deze instelbare opties die de mogelijkheid bieden verschillende stijlen van een template te hebben met verschillende opties. De beschikbare opties variëren afhankelijk van welke opties de template ontwikkelaar beschikbaar heeft gesteld.

Atum kleurinstellingen

Het standaard beheer template geeft de mogelijkheid te experimenteren met kleurvariaties. Opslaan en kijken!

Atum afbeeldingsinstellingen

U kunt een afbeelding selecteren om het Inloglogo in het beheer inlogformulier te vervangen en het Merk logo in de beheer titel balk in uitgebrande modus en in compacte modus. De standaards zijn de Joomla merk logo's. In de titel balk, is het woord Joomla! aanwezig in de Merk groot versie en ontbreekt in de Merk klein versie. Selecteer Wissel menu om de verandering te zien.

Indien u uw eigen 'Merk klein' heeft dan moet u ook zorgen voor een override van de breedte. Creëer, om dat te doen, een user.css bestand in de template root en voeg het volgende toe, maar vervang 3rem door een geschikte breedte voor uw afbeelding:

  .header .logo.small {
    width: 3rem;
  }

Menutoewijzing tabblad

Deze sectie bevat alle menu-items ingesteld in uw Joomla! website. Vink, om de huidige stijl toe te wijzen aan de webpagina van een menu-item, het vakje naast het menu-item aan. U kunt op de Selectie omkeren knop drukken om de menu-item selectie om te keren.

Let op: Als een vakje grijs is en niet aangevinkt kan worden dan kan dat zijn omdat het menu-item door een andere gebruiker gebruikt wordt. U kunt zien of dit het geval is door te gaan naar het menubeheer scherm van het betreffende menu. Als er een hangslot symbool staat bij het menu-item, dan wordt het momenteel gebruikt door een andere gebruiker.

Werkbalk

Bovenaan de pagina ziet u de werkbalk zoals in de afbeelding hierboven. De functies zijn.

 • Opslaan. Slaat item op en blijft op het huidige scherm.
 • Opslaan & sluiten. Slaat item op en sluit het huidige scherm.
 • Opslaan als kopie. Slaat uw wijzigingen op als een kopie van het huidige item. Beïnvloed het huidige item niet. Dit werkbalk icoon wordt niet getoond bij het aanmaken van een nieuw item.
 • Annuleren/Sluiten. Sluit het huidige scherm en keert terug naar het vorige scherm zonder wijzigingen die u misschien heeft gedaan op te slaan.
 • Help. Opent dit helpscherm.

Verwante informatie