Help4.x

Gebruikers

From Joomla! Documentation

This page is a translated version of the page Help4.x:Users and the translation is 100% complete.

Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎français • ‎Nederlands

Beschrijving

Dit scherm toont een lijst met gebruikers met informatie over elk van hen.

Hoe toegang te krijgen

 • Selecteer Gebruikers  Beheren vanuit het beheermenu. Of..
 • Selecteer Home Controlepaneel  Site venster  Gebruikers.

Schermafbeelding

Help-4x-users-user-manager-users-nl.png

Kolomkoppen

In de tabel met de gebruikers van de Joomla! website, zie je verschillende kolommen. Hier lees je wat ze betekenen en wat er in deze kolom wordt getoond. U kunt het resultaat sorteren door op een kolomkop te drukken.

 • Selectievakje: Vink dit vakje aan om één of meer items te selecteren. Vink het vakje in de kolomkop aan om alle selectievakjes aan te vinken. Nadat één of meer vakjes zijn aangevinkt kan op een werkbalkknop geklikt worden om een actie uit te voeren op de geselecteerde item(s). De meeste acties via de werkbak, zoals Publiceren en Depubliceren kunnen op meerdere items tegelijkertijd uitgevoerd worden. Andere, zoals Bewerken, werken alleen voor één item. Indien er meerdere items geselecteerd zijn en op Bewerken wordt geklikt, opent het het eerste item om het te bewerken.
 • "'Een Opmerking toevoegen"'. Een Notitie maken voor de gebruiker.
 • x notitie(s) weergeven. Toont de notitie(s) voor de gebruiker.
 • Naam: De volledige naam van de gebruiker.
 • Gebruikersnaam. De naam waarmee de gebruiker inlogt.
 • Ingeschakeld. Of de gebruiker al dan niet ingeschakeld is.
 • Geactiveerd. Of de gebruiker al dan niet geactiveerd is. Normaliter is er, als een gebruiker zich registreert vanaf de website, is er een soort activatie noodzakelijk. Dit wordt geregeld door de nieuwe gebruikers account activatie parameter in het gebruikers instellingen → component scherm. Zie Gebruikers opties - Component instellingen voor meer informatie.
 • Gebruikersgroepen. De lijst met groepen waar de gebruiker toe behoort. Let op dat een gebruiker tot meerdere groepen kan behoren.
 • E-mailadres. Het e-mailadres van de gebruiker wordt hier getoond.
 • Laatste bezoek. Hier kunt u de datum zien waarop de gebruiker het laatst was ingelogd.
 • Registratiedatum: De datum waarop deze gebruiker is geregistreerd.
 • ID. Dit is een uniek identificatienummer voor dit item, automatisch toegekend door Joomla!. Het wordt gebruikt om het item intern te identificeren en u kunt dit nummer niet veranderen. Als u een nieuw item aanmaakt, is dit veld 0 totdat u het opslaat, waarbij een nieuw ID toegekend wordt.

Werkbalk

Aan de bovenkant ziet u de werkbalk:

Help-4x-New-Edit-Activate-Block-Unblock-Delete-Options-Help-toolbar-nl.png

De functies zijn:

 • Nieuw. Opent het bewerk scherm om een nieuwe user te maken.
 • Acties: Toont een lijst met acties voor geselecteerde items.. Vink een of meer items aan om de lijst te activeren.
 • Inschakelen. Schakelt meerdere users in. Selecteer alle benodigde users met behulp van de keuzevakjes en klik op deze knop.
 • Blokkeer: Blokkeert een of meer users. Selecteer het users dat geblokkeerd moet worden met behulp van de keuzevakjes, klik daarna op deze knop.
 • Deblokkeren: Deblokkeer een of meer users. Selecteer het users dat gedeblokkeerd moet worden met behulp van de keuzevakjes, klik daarna op deze knop.
 • Batch. Batch verwerkt de geselecteerde users. Werkt bij één of meer geselecteerde items.
 • Verwijderen: Verwijderd de geselecteerde users. Werkt met één of meerdere users geselecteerd.
 • Opties. Opent het venster Opties, waar instellingen zoals de standaard parameters kunnen worden bewerkt.
 • Help. Opent dit helpscherm.

Lijst filters

De lijstfilters worden in de afbeelding hierboven getoond.

Filter op (gedeeltelijke) gebruikersnaam

 • Zoek gebruikers. Voer een deel van de naam van de gebruiker in en druk op zoeken om naar een overeenkomstige namen te zoeken. Klik op x or Wissen om het zoekveld leeg te maken en weer alle gebruikers in de lijst weer te geven.

Filter op gebruikers status, actieve status, groep, datum laatste bezoek of registratie datum

 • Status. Selecteer de gewenste status (ingeschakeld of uitgeschakeld) om de lijst te beperken afhankelijk van de status. Selecteer "- Selecteer status -" om in- en uitgeschakelde gebruikers te tonen.
 • Actieve status. Selecteer "Geactiveerd" om alleen gebruikers die geactiveerd zijn te tonen. Selecteer "Uitgeschakeld" om alleen gebruikers te tonen die nog niet geactiveer zijn. Selecteer "- Selecteer actieve status -" om beide type gebruikers te tonen.
 • Groep. Selecteer een groep uit de uitklaplijst om alleen de gebruikers die lid zijn van die groep te tonen. Selecteer "- Selecteer groep -" om gebruikers ongeacht de groep te tonen.
 • Datum laatste bezoek. Selecteer tijdspanne uit een lijst om alleen de gebruikers die een bezoek brachten in genoemde tijd. Selecteer "- Selecteer datum laatste bezoek -" om gebruikers te tonen onafhankelijk van de bezoekdatum.
 • Selecteer registratiedatum. Selecteer tijdspanne uit een lijst om alleen gebruikers te tonen die zich hebben geregistreerd in een bepaalde tijd. Selecteer "- Selecteer registratiedatum -" om gebruikers te tonen ongeacht de registratiedatum.

Batchproces

In batchverwerking kunnen de instellingen van een groep geselecteerde gebruikers gewijzigd worden. Om te gebruiken: klik op de batchknop die boven de tabel met items staat om het uitklapveld te activeren.

Help-4x-colheader-batch-process-users-nl.png

Hoe batchverwerking voor een groep gebruikers toepassen:

 1. Selecteer één of meer gebruikers uit de lijst door deze aan te vinken.
 2. Stel één of meer van de volgende waarden in:
  • Selecteer, om de Gebrukersgroep te wijzigen, de gewenste nieuwe gebruikersgroep uit de gebruikersgroep list-box.
  • Kies Toevoegen aan groep, Verwijderen uit groep of Instellen op groep om de gewenste actie uit te voeren.
  • Beslis of het wachtwoord opnieuw ingesteld moet worden.
 3. Wanneer alle instellingen ingevoerd zijn, klik op Verwerken om de wijzigingen uit te voeren. Er zal een bericht "Batchverwerking voltooid." verschijnen.

Let op dat er niets zal gebeuren als er geen gebruikers zijn geselecteerd. Klik op de annuleer-knop om de ingevoerde selectie te wissen. Hierdoor worden alle Batch bedieningselementen teruggezet naar de standaard waarden. Merk op dat dit niet de aangevinkte items uitvinkt.

Snelle tips

 • Klik op de naam om de eigenschappen van de gebruiker te bewerken.
 • Klik op het icoon in de Geactiveerd kolom om te schakelen tussen de geactiveerd en gedeactiveerd status.
 • Klik op de kolomkop om de toegangsniveaus op die kolom oplopend of aflopend te sorteren.
 • Lees, om gebruikers- en groepsrechten te begrijpen: ACL handleiding voor Joomla! 3.x

Verwante informatie

Verwante helpschermen Beschrijving
Gebruikers: Opties Gebruikersopties instellingen geeft de mogelijkheid parameters in te stellen die algemeen gebruikt worden voor alle gebruikers. Bestuurt het gebruik van Captcha, of registratie toegestaan is en het soort registratie, standaard gebruikersgroep voor nieuwe gebruikers, resetten van het wachtwoord of de gebruikersnaam teller, en het registratie e-mail bericht voor nieuwe gebruikers aan de beheerder.
Gebruikers: Toegangsniveaus bekijken In dit scherm laten we u zien hoe u een lijst van uw toegangslevels kunt bekijken en hoe u deze op verschillende manieren kan sorteren. Het is ook mogelijk om toegangsrechten aan te maken en te bewerken.
Gebruikers: Toegangsniveaus bekijken bewerken Toegangsniveau beheer dat gebruikers kunnen zien bij objecten op uw site. Objecten zijn menu-items, modules, categorieën, en component-items (artikelen, contactpersonen, enz.). Elk object op de site is gekoppeld aan één toegangsniveau. Gebruikersgroepen zijn ook aan ieder toegangsniveau gekoppeld.

Als een gebruiker lid is van een groep die rechten heeft voor een bepaald toegangsniveau, dan kan die gebruiker alle objecten die gekoppeld zijn aan dat toegangsniveau zien. Het is belangrijk te begrijpen dat gebruikersgroepen georganiseerd kunnen zijn in een ouder-kind hiërarchie. Als dat zo is, dan heeft de onderliggende groep toegang tot al de toegangsniveaus waar de bovenliggende groep toegang toe heeft. U hoeft onderliggende groepen dus geen toegang te geven tot waar de bovenliggende groep al toegang toe heeft.

Rechten voor groep De Uitgebreide rechten rapportage geeft de exacte rechten van een bepaalde gebruikersgroep van alle items in uw Joomla! installatie.
Rechten voor gebruiker De Uitgebreide rechten rapportage geeft de exacte rechten van een bepaalde gebruiker van alle items in uw Joomla! installatie.
Gebruikers: Groepen Gebruikersgroepen beheren welke acties een gebruiker mag uitvoeren op de site en welke objecten een gebruiker mag zien. Dit scherm geeft u de mogelijkheid om gebruikersgroepen aan te maken, bekijken, bewerken en verwijderen.
Gebruikers: Nieuwe of bewerken groep Gebruikersgroepen spelen een centrale rol wat een gebruiker kan doen en zien op de site. Een gebruikersgroep aanmaken is de eerste stap bij het instellen van het beveiligingssysteem van uw site.
Gebruikers,Groepsmail Het groepsmail scherm geeft gebruikers die lid zijn van de "Super gebruikers" groep de mogelijkheid een e-mail bericht te sturen aan geregistreerde gebruikers op de site. Gebruikers kunnen geselecteerd worden op basis van groepen.
Gebruikers: Bewerk profiel Op dit scherm heeft u de mogelijkheid om een nieuwe gebruiker aan te maken (als u op de 'Nieuw' knop in gebruikersbeheer klikte), of een bestaande gebruiker te bewerken (als u een gebruiker heeft geselecteerd en op de 'Bewerk' knop heeft gedrukt in gebruikersbeheer of op de naam van een gebruiker drukte).
Gebruikersnotities: Categorieën Dit scherm geeft de mogelijkheid om te kijken naar een lijst met gebruikersnotitie categorieën en ze op verschillende manieren te sorteren. U kunt ook gebruikersnotities categorieën en toegangsniveaus bewerken en aanmaken.
Gebruikersnotities: Nieuw of bewerken van categorie Hier kunt u een nieuwe categorie toevoegen of een bestaande bewerken. Categorieën worden gebruikt om gebruikersnotities te organiseren. Categorieën geven u de mogelijkheid om gerelateerde gebruikersnotities samen op een pagina te tonen en ze in gebruikersnotitiesbeheer te filteren. Alle gebruikersnotities zijn of aan een categorie die u heeft aangemaakt gekoppeld of aan de speciale categorie genaamd 'Ongecategoriseerd'.
Gebruikersnotities Gebruikersnotities zijn stukjes informatie die aan geregistreerde gebruikers kunnen worden gekoppeld op uw Joomla! site. Deze notities kunnen bijvoorbeeld commentaar over 'beledigende' of 'moeilijke' gebruikers etc bevatten.
Gebruikersnotities:Nieuw of bewerken In dit scherm kunnen gebruikersnotities worden gemaakt en bewerkt. De 'tekstverwerker' is de gekozen 'tekstverwerker' van de huidige gebruiker. Bijvoorbeeld TinyMCE, JCE of Codemirror.
Menu-item: Wachtwoord resetten Wordt gebruikt om een formulier te maken waardoor gebruikers hun wachtwoord opnieuw kunnen instellen via een e-mail naar het e-mailadres van het gebruikersaccount.
Menu-item: Gebruikersprofiel Wordt gebruikt om een formulier te maken waarmee de gebruiker zijn profielinstellingen kan aanpassen.
Menu-item: Bewerk gebruikersprofiel Wordt gebruikt om een formulier te maken waardoor de gebruiker zijn profielinstellingen kan aanpassen.
Menu-item: Registratieformulier Wordt gebruikt om een standaard gebruikersregistratie formulier te maken voor gebruikers om zich te registreren. Het standaard formulier bevat basisinformatie: Naam, gebruikersnaam, wachtwoord, en e-mailadres.
Menu-item: Gebruikersnaam herinneringsverzoek Wordt gebruikt om een formulier te maken waarmee een gebruiker een e-mail met gebruikersnaam kan aanvragen.