Help4.x

Gebruikers: Bewerk profiel

From Joomla! Documentation

This page is a translated version of the page Help4.x:Users: Edit Profile and the translation is 100% complete.

Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎Nederlands

Beschrijving

Het gebruikers bewerkscherm wordt gebruikt om een nieuwe gebruiker aan te maken of een bestaande gebruiker te bewerken.

Hoe toegang te krijgen

Om een bestaande gebruiker te bewerker:

  • Selecteer Gebruikers  Beheren vanuit het beheermenu. Dan...
    • Zoek naar de gewenste gebruiker en selecteer de naamlink in de Naam kolom.

Om een nieuwe gebruiker aan te maken:

  • Selecteer Gebruikers  Beheren vanuit het beheermenu. Dan...
    • Selecteer de Nieuw knop in de werkbalk.
  • Of... Selecteer Gebruikers  Beheren  Plus icoon vanuit het beheermenu.
  • Of... Selecteer Gebruikers  Controlepaneel icoon vanuit het beheermenu. Dan...
    • Selecteer het Plus icoon vanuit het Gebruikers venster.
  • Of... Selecteer Home Controlepaneel  Site venster  Gebruikers plus icoon vanuit het Beheermenu.

Schermafbeelding

Help-4x-users-user-manager-add-new-user-nl.png

Formulier velden

Accountgegevens

  • Naam. Vul de naam van de gebruiker in.
  • Inlognaam. Vul de inlognaam (gebruikersnaam) van de gebruiker in.
  • Wachtwoord. Vul het (nieuwe) wachtwoord van de gebruiker in. Alhoewel dit veld niet verplicht is kan de gebruiker niet inloggen wanneer er geen wachtwoord wordt ingesteld.
  • Bevestig wachtwoord. Voer het wachtwoord uit het bovenstaande veld opnieuw in om het te bevestigen. Dit veld is verplicht wanneer u het Nieuw wachtwoord veld hebt ingevuld.
  • E-mailadres. Vul het e-mailadres van de gebruiker in.
  • Registratiedatum. Registratiedatum van de gebruiker.
  • Laatste bezoek. Datum dat de gebruiker de site voor het laatst bezocht.
  • Datum laatste instelling. Datum en tijd waarop voor het laatst het wachtwoord opnieuw is ingesteld.
  • Aantal herinstellingen wachtwoord. Aantal keren dat het wachtwoord opnieuw is ingesteld sinds het laatste herinstellen.
  • Ontvang systeemberichten. (Ja/Nee) Indien ja is ingesteld ontvangt de gebruiker systeemberichten.
  • Gebruikersstatus. (Geblokkeerd/Ingeschakeld) Blokkeer of deblokkeer deze gebruiker.
  • Verplicht herinstellen wachtwoord. (Ja/Nee) Door deze optie op ja in te stellen wordt de gebruiker verplicht om de eerstvolgende keer dat er ingelogd wordt op de site het wachtwoord opnieuw in te stellen.
  • ID. Opslagnummer in de database.

Toegewezen gebruikersgroepen

Help-4x-users-user-manager-add-new-user-assigned-user-groups-nl.png

Basisinstellingen

Help-4x-users-user-manager-add-new-user-basic-settings-nl.png

  • Template beheergedeelte. (Gebruik standaard/Hathor - Default/isis - Default) Selecteer het template voor het beheergedeelte. Dit is alleen van invloed voor deze gebruiker.
  • Beheertaal. (Gebruik standaard/English (en-GB)) Selecteer de taal voor de interface van het administrator beheergedeelte. Dit heeft alleen invloed op deze gebruiker.
  • Websitetaal. (Gebruik standaard/English (en-GB)) Selecteer de taal voor de interface van de website. Dit heeft alleen invloed op deze gebruiker.
  • Tekstverwerker. (Gebruik standaard/Tekstverwerker - CodeMirror/Tekstverwerker - Geen/Tekstverwerker - TinyMCE) Tekstverwerker voor deze gebruiker.
  • Tijdzone. (Gebruik standaard/Abidjan/Accra/Addis Ababa/Algiers/Asmara/...) Tijdzone voor deze gebruiker.

Toegankelijkheidsinstellingen

Help-4x-users-user-manager-super-user-accessibility-settings-nl.png

  • Monochroom. Ja/Nee
  • Hoog contrast. Ja/Nee
  • Links markeren. Ja/Nee
  • Lettergrootte vergroten. Ja/Nee

Gebruikersacties log opties (tabblad alleen beschikbaar voor Supergebruikers)

Help-4x-users-user-manager-super-user-actionslog-settings-nl.png

  • Stuur meldingen van gebruikersacties log. (Ja/Nee) Indien op Ja, dan ontvangt de gebruiker gebruikersactie log berichten per e-mail
  • Selecteer gebeurtenissen om u over te informeren. Selecteer de gebruikersactie log berichten die per e-mail verstuurd moeten worden.

Werkbalk

Bovenaan de pagina ziet u de werkbalk zoals in de afbeelding hierboven. De functies zijn.

  • Opslaan. Slaat user op en blijft op het huidige scherm.
  • Opslaan & sluiten. Slaat user op en sluit het huidige scherm.
  • Opslaan & nieuw. Slaat user op en houdt het bewerkscherm open, klaar voor het aanmaken van een ander user.
  • Annuleren/Sluiten. Sluit het huidige scherm en keert terug naar het vorige scherm zonder wijzigingen die u misschien heeft gedaan op te slaan. Of
  • Sluiten. Sluit het huidige scherm en keert terug naar het vorige scherm zonder wijzigingen die u misschien heeft gedaan op te slaan.
  • Help. Opent dit helpscherm.

Snelle tips

  • Naam, Inlognaam, en e-mailadres zijn verplicht
  • Als u geen speciale taal, tekstverwerker, helpsite en/of tijdzone opgeeft dan gelden de standaard waarden uit de algemene instellingen, taalbeheer en/of templatebeheer.

Verwante informatie