Help4.x

Gebruikers: Toegangsniveaus bekijken bewerken

From Joomla! Documentation

This page is a translated version of the page Help4.x:Users: Edit Viewing Access Level and the translation is 100% complete.

Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎Nederlands

Beschrijving

Toegangsniveau beheer dat gebruikers kunnen zien bij objecten op uw site. Objecten zijn menu-items, modules, categorieën, en component-items (artikelen, contactpersonen, enz.). Elk object op de site is gekoppeld aan één toegangsniveau. Gebruikersgroepen zijn ook aan ieder toegangsniveau gekoppeld.

Als een gebruiker lid is van een groep die rechten heeft voor een bepaald toegangsniveau, dan kan die gebruiker alle objecten die gekoppeld zijn aan dat toegangsniveau zien. Het is belangrijk te begrijpen dat gebruikersgroepen georganiseerd kunnen zijn in een ouder-kind hiërarchie. Als dat zo is, dan heeft de onderliggende groep toegang tot al de toegangsniveaus waar de bovenliggende groep toegang toe heeft. U hoeft onderliggende groepen dus geen toegang te geven tot waar de bovenliggende groep al toegang toe heeft.

Hoe toegang te krijgen

  • Selecteer Gebruikers  Toegangsniveaus vanuit het beheermenu. Dan...
    • Selecteer een link vanuit de Niveaunaam kolom om een bestaand niveau te bewerken.
    • Selecteer de Nieuw knop om een nieuw toegangsniveau aan te maken.

Schermafbeelding

Help-4x-users-user-manager-add-new-viewing-access-level-nl.png


Niveau gegevens

  • Niveautitel: Voer een titel in voor dit toegangsniveau.
  • Gebruikersgroepen met weergave rechten Vink aan voor de groep dit rechtenniveau moet hebben.

Gebruikersgroepen met weergave rechten

Selecteer een keuzevakje om een gebruikersgroep aan een weergaveniveau toe te voegen. In het getoonde voorbeeld zijn alle groepen afgeleide van publiek, zodat het niet nodig is de onderliggende groepen te controleren. Ze overerven de publieke toegangsrechten. Deze functie moet alleen gebruikt worden voor algemene groepen.

Werkbalk

Bovenaan de pagina ziet u de werkbalk zoals in de afbeelding hierboven. De functies zijn.

  • Opslaan. Slaat access level op en blijft op het huidige scherm.
  • Opslaan & sluiten. Slaat access level op en sluit het huidige scherm.
  • Opslaan & nieuw. Slaat access level op en houdt het bewerkscherm open, klaar voor het aanmaken van een ander access level.
  • Annuleren/Sluiten. Sluit het huidige scherm en keert terug naar het vorige scherm zonder wijzigingen die u misschien heeft gedaan op te slaan.
  • Help. Opent dit helpscherm.

Snelle tips

  • Als u een nieuwe groep toevoegt, moet u misschien toegangsniveaus bewerken waar deze groep toegang toe moet hebben.

Verwante informatie