Help systeem

From Joomla! Documentation

This page is a translated version of the page Help system and the translation is 95% complete.
Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎Nederlands • ‎Türkçe • ‎español • ‎français • ‎italiano • ‎português • ‎日本語

Na een korte introductie tot het Joomla help-systeem, begint dit document met het beschrijven hoe het help-systeem werkt , wat iets is van algemeen belang, hoewel hoofdzakelijk geschreven voor site integrators die Joomla installaties moeten aanpassen. Het gaat dan verder met het beschrijven hoe uw eigen help-server op te zetten, wat van belang is voor vertalers die gelokaliseerde help-schermen willen gebruiken en voor third-party ontwikkelaars die geintegreerde vanuit hun extensies willen leveren. Ten slotte volgt een meer gedetailleerde beschrijving van hoe u help-ondersteuning kunt toevoegen aan Joomla extensies gericht op ontwikkelaars.

Inleiding tot het Joomla help-systeem

Het Joomla help-systeem biedt context-gevoelige informatie aan gebruikers die ingelogd zijn op het Joomla beheergedeelte. In het algemeen wordt help-informatie benaderd door op de help knop in de werkbalk te klikken rechts boven op bijna elk scherm (Let op dat de werkbalk knop elders kan staan als u een ander template gebruikt als de beheer templates die met Joomla mee komen). Het klikken op de werkbalk knop zal een nieuwe browser scherm openen met informatie die relevant is voor het scherm waarvan het benaderd is.

Een typische werkbalk met een help-knop ziet er als volgt uit:

Help16-Global.Config Toolbar-nl.png

Bovendien, door op het Help  Joomla Help  <menu-item> te klikken, wordt een lijst met help-onderwerpen getoond. Het klikken op één van deze titel-onderwerpen levert relevante informatie op dezelfde pagina.

Het help-systeem kan informatie benaderen die lokaal is opgeslagen als onderdeel van de Joomla installatie, of informatie vanaf een externe help-server. Het is volledig meertalig en kan lokaal gemaakt worden via een van de officiële vertalingen, of door uw eigen help-informatie te leveren via een afzonderlijk gehoste help-server. Third-party extensie ontwikkelaars kunnen help-informatie die ze leveren voor componenten integreren, of vanuit de lokale component bestand-structuur, of van een externe help-server. Bovendien kunnen site integrators een enkele of alle helpschermen overschrijven om een bepaalde Joomla installatie volledig aan te passen.

Lees meer over

Zie ook