J3.x

Het gebruik van inhouds-tags in Joomla!

From Joomla! Documentation

This page is a translated version of the page J3.x:How To Use Content Tags in Joomla! and the translation is 100% complete.
Other languages:
Bahasa Indonesia • ‎Deutsch • ‎English • ‎Nederlands • ‎Türkçe • ‎español • ‎français • ‎italiano • ‎português do Brasil • ‎русский

Tags (labels) zorgen voor een flexibele manier om inhoud in Joomla! te organiseren. Dezelfde tag kan, over types heen, aan verschillende inhouds-items worden toegekend (artikelen, weblinks, nieuwsfeeds, contacten, en categorieën). Ieder item kan zoveel tags hebben als men wil.

Zodra een item gemarkeerd is met een bepaalde tag, zal het gaan naar de link voor die tag een lijst opleveren met items die gemarkeerd zijn met die tag.

Het maken van tags

Tags kunnen op twee manieren gemaakt worden.

  1. U kunt naar Tagsbeheer gaan (een link in het Componenten menu). Daar kan men gedetailleerd tags aanmaken, net zoals men een artikel aanmaakt. Naast een naam kunnen tags een beschrijving hebben, afbeeldingen, meta data en andere items net als alle andere Joomla inhoudstypes. In Tagsbeheer kan ook een hoofd-tag gekozen worden zodat geneste tags kunnen worden aangemaakt.
  2. U kunt tags onmiddellijk op ieder inhoud-bewerkscherm maken als er een tags-veld is. Begin de naam te typen van een mogelijke tag. Zodra drie letters ingetypt zijn beginnen tags te verschijnen die al bestaan. Indien een nieuw tag aangemaakt wordt, type deze dan in en druk op enter en de tag wordt aangemaakt wanneer hij opgeslagen wordt.

Het weergeven van gelabelde inhoud

Zodra er tags zijn en gelabelde items, dan kunnen ze op verschillende manieren op de website getoond worden.

  1. Standaard zal Joomla! de tags tonen bij ieder item dat een tag heeft. Dit tonen kan uitgeschakeld worden door de opties aan te passen. De plaats van de tag kan aangepast worden met lay-out overrides en alternatieve lay-outs en het kan gestyled worden door de CSS.
  2. U kunt een menu-link aanmaken die een lijst met tags toont, met per tag links naar de gelabelde items.
  3. U kunt een van de tags-modules gebruiken. 'Populaire tags' toont een lijst met de tags die het meest gebruikt zijn. 'Gelijksoortige tags' toont een lijst met items die een gelijksoortige set labels hebben als het item dat momenteel getoond wordt (Let op dat de module niet getoond wordt op pagina's die geen inhouds-items toont).