J3.x

J3.x:Taal overrides in Joomla

From Joomla! Documentation

This page is a translated version of the page J3.x:Language Overrides in Joomla and the translation is 100% complete.
Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎Nederlands • ‎català • ‎español • ‎français • ‎русский

Om teksten in de core van Joomla of in een extensie te wijzigen (anders als het installeren van een nieuwe taal) wordt aangeraden een taal override in Joomla te doen. Om dit te doen moet u naar het beheergedeelte gaan en daarna naar "Taalbeheer" onder "Extensies".

Klik op het submenu van deze pagina op "Overrides" zoals getoond op onderstaande afbeelding.

Help30-Extensions-Language-Manager-Overrides-screen-nl.png

Selecteer de taal en het gedeelte van de site (website of beheergedeelte) in het filter en klik op "Nieuw" in de werkbalk. Hier kan iedere string in Joomla veranderd worden. U kunt gebruik maken van het vak rechts om te zoeken op een string die op de website verschijnt. Of, indien u de constante kent die u wilt overschrijven, dan kunt u die direct in het vak aan de rechterzijde invullen.

Als u uw tekenreeks heeft, dan voert u het in in het "Taal constante" vak links op het scherm. Type daarna in het tekstvak daaronder de tekst die u wilt tonen. Klik daarna op "Opslaan & sluiten" en herhaal voorgaande stappen voor alle tekenreeksen die u wilt overschrijven.

Help30-Extensions-Language-Manager-Overrides-Edit-screen-nl.png

Dit lijkt misschien een moeilijke weg om te doen, in plaatst van het eenvoudig bewerken van de taalbestanden - maar het voordeel is dat als er een update van Joomla of een extensie wordt uitgevoerd, deze tekenreeksen niet overschreven worden en in het algemeen is het eenvoudiger dit één keer te doen als iedere keer als Joomla of een extensie bijgewerkt wordt en het .ini bestand opnieuw moet worden aangepast.