J3.x

Privacy

From Joomla! Documentation

This page is a translated version of the page J3.x:Privacy and the translation is 92% complete.
Other languages:
Bahasa Indonesia • ‎Deutsch • ‎English • ‎Nederlands • ‎Türkçe • ‎eesti • ‎español • ‎français • ‎беларуская • ‎русский
Handleiding
Hoe het nieuwe privacy hulpmiddel gebruiken
Joomla! 
3.9

In Joomla 3.9, introduceerde Joomla een privacy hulpmiddel suite naar aanleiding van wetten en regelgeving zoals de GDPR.
In deze handleiding vindt u informatie hoe deze nieuwe extensies in te richten.

Component

Privacy dashboard

Het privacy dashboard biedt een opsomming van informatieverzoeken aan de website en de status met aanbevolen acties die genomen moeten worden. Het privacy dashboard valt onder de menu-link 'Gebruikers" in beheergedeelte.

Aantal verzoeken

De aantal verzoeken "module" is een opsomming van de informatie verzoeken op de website, dit is gelijk aan de privacy dashboard module zoals hieronder uitgelegd.

Gezondheidscontrole

Privacy Dashboard Health Check-nl.png

De gezondheidscontrole "module" controleert de status van verschillende acties die aanbevolen worden dat site-eigenaren nemen, wat betreft de integratie van de privacytools in hun of website, inclusief:

  • Controleer of een privacy beleid is gepubliceerd - Dit controleert of een privacybeleid is ingesteld en gepubliceerd; ontwikkelaars kunnen ondersteuning voor deze controle integreren het onPrivacyCheckPrivacyPolicyPublished event. Als een beleid is ingesteld in de System - Privacy toestemming plugin slaagt deze controle.
  • Controleer of het informatieverzoek formulier een gepubliceerd menu-item heeft - Dit bepaalt of een informatieverzoek formulier op de website een gepubliceerd menu-item heeft om geverifieerde gebruikers valide verzoeken in te laten sturen. Los van een gepubliceerd menu-item, wordt er altijd een geldige URL naar het verzoekformulier getoond.
  • Controleer of er belangrijke verzoeken zijn - Dit controleert op bevestigde verzoeken ouder dan de ouderdom opgegeven in de parameters van de component (standaard 14 dagen) en waarschuwt de eigenaar van de site voor verzoeken die hoge aandacht vragen.
  • Controleer of mail versturen geactiveerd is - Om informatieverzoeken te kunnen verwerken, moet de site e-mail kunnen versturen. Met mail versturen gedeactiveerd kunnen informatieverzoeken niet aangemaakt en verwerkt worden.

Extensie mogelijkheden

Dit scherm verzamelt en toont informatie over privacy gerelateerde mogelijkheden (zoals persoonlijke gegevensverwerking, cookies ingesteld in uw browser, of informatie die gedeeld wordt met derden om een functie te laten werken) om gebruikers te helpen extensies te beoordelen om privacy gerelateerde zaken en het maken van documentatie zoals privacy beleid of servicevoorwaarden. Mer informatie over dit scherm en informatie over hoe ontwikkelaars ondersteuning hiervoor kunnen toevoegen kunnen worden gevonden in de Rapport extensie mogelijkheden in Privacy component pagina.

Informatieverzoeken

Dit scherm is de centrale plek voor het verwerken en beheren van informatieverzoeken van gebruikers. Meer informatie over dit scherm en de werkflow van informatieverzoeken kan worden gevonden op de Informatieverzoeken werkflow in de Privacy component pagina.

Plugins

Systeem - Privacy toestemming

Consent to Privacy Policy-nl.png

Als identificeerbare persoonlijke informatie verzameld wordt moet u er zeker van zijn dat:

  • De gebruiker geïnformeerd wordt waarom u deze informatie opvraagt, in duidelijke en makkelijk te begrijpen taal.
  • De gebruiker weet welke gegevens u over hen verzamelt.
  • De gebruiker weet waar u de gegevens voor gebruikt.
  • De gebruiker actief toestemt tot het gebruik van de gegevens.

Deze plugin maakt uw website NIET in overeenstemming met de wet, het is slechts een stap in het proces.

Vanaf het moment dat de plugin geactiveerd wordt iedere nieuw geregistreerde gebruiker op uw site verwacht akkoord te gaan met uw privacy voorwaarden. De datum en het IP adres van de gebruiker worden geregistreerd. Alle bestaande gebruikers worden doorgeleid naar hun gebruikersprofiel, zodat ze kunnen toestemmen.

Plugin instelling

Privacy Consent Configuration-nl.png

De plugin is geïnstalleerd maar niet standaard geactiveerd in Joomla 3.9 en later en Joomla4 - ga, om hem te activeren naar Extensies    Plugins en zoek naar Privacy. Als u de plugin heeft gevonden kunt u hem activeren en de instellingen aanpassen.

Voor Joomla 4

J4x-Privacy-Consent-Configuration-en.png

Kort privacybeleid

Dit is een korte notitie die verschijnt boven het privacytoestemming selectievakje. U kunt het laten zoals het is en de getoonde tekst zal gebruikt worden of u kunt uw eigen aangepaste tekst gebruiken.

Opmerking voor meertalige website. Als u de standaard tekst gebruikt, dan wordt die getoond in de gebruikerstaal. Het is niet mogelijk de aangepaste tekst te vertalen. Als u de tekst wilt aanpassen en in meerdere talen tonen, dan moet u dit veld leeg laten en de Joomla taal-override faciliteit gebruiken om de PLG_SYSTEM_PRIVACYCONSENT_NOTE_FIELD_DEFAULT taalstring aan te passen voor iedere geïnstalleerde taal.

Privacy Type

A new field for Joomla 3.10 and 4. Choose between Article and Menu Types. The following field will change accordingly to allow you to choose an Article or a Menu.

Privacy artkel

Als u een langer privacybeleid wilt hebben kunt u dit artikel aanmaken/bewerken, dat in een modaal scherm getoond wordt.

Opmerking voor meertalige websites. Als u dit artikel heeft geassocieerd aan alternatieven in andere talen dan wordt het privacy beleid getoond in de juiste taal van de gebruiker.

Privacy Menu Item

Select a menu item.

Note for Multilingual sites. If you associate this menu item with alternatives in other languages then the privacy policy will be displayed in the correct language for the user.


Verwijzen bericht

Redirect message-nl.png

Dit is het bericht dat getoond wordt aan bestaande gebruikers als ze voor de eerste keer inloggen sinds de privacytoestemming plugin geactiveerd is op de site. U kunt het laten zoals het is en het getoonde bericht zal worden gebruikt, of u kunt uw eigen aangepaste tekst invoeren.

Opmerking voor meertalige website. Als u de standaard tekst gebruikt, dan wordt die getoond in de gebruikerstaal. Het is niet mogelijk de aangepaste tekst te vertalen. Als u de tekst wilt aanpassen en in meerdere talen tonen, dan moet u dit veld leeg laten en de Joomla taal-override faciliteit gebruiken om de PLG_SYSTEM_PRIVACYCONSENT_REDIRECT_MESSAGE_DEFAULT taalstring aan te passen voor iedere geïnstalleerde taal.


Gebruiker - Algemene voorwaarden

Plugin instelling

De plugin is geïnstalleerd maar niet standaard geactiveerd in Joomla 3.9 - ga, om hem te activeren naar Extensies    Plugins en zoek naar voorwaarden. Als u de plugin heeft gevonden kunt u hem activeren en de instellingen aanpassen.

Korte Algemene voorwaarden

Dit is een korte notitie die verschijnt boven het Algemene voorwaarden selectievakje. U kunt het laten zoals het is en de getoonde tekst zal gebruikt worden of u kunt uw eigen aangepaste tekst gebruiken.

Opmerking voor meertalige website. Als u de standaard tekst gebruikt, dan wordt die getoond in de gebruikerstaal. Het is niet mogelijk de aangepaste tekst te vertalen. Als u de tekst wilt aanpassen en in meerdere talen tonen, dan moet u dit veld leeg laten en de Joomla taal-override faciliteit gebruiken om de PLG_USER_TERMS_NOTE_FIELD_DEFAULT taalstring aan te passen voor iedere geïnstalleerde taal.

Algemene voorwaarden artikel

Als u langere 'Algemene voorwaarden' wilt hebben kunt u dit artikel aanmaken/bewerken, dat in een modaal scherm getoond wordt.

Opmerking voor meertalige websites. Als u dit artikel heeft geassocieerd aan alternatieven in andere talen dan worden de Algemene voorwaarden getoond in de juiste taal van de gebruiker.

Inhoud - Bevestig toestemming

Confirm Consent checkbox-nl.png

Deze plugin voegt een verplicht selectievakje toe aan een formulier, bijvoorbeeld het contactformulier uit de core.

Plugin instelling

Confirmconsent configuration-nl.png

De plugin is geïnstalleerd maar niet standaard geactiveerd in Joomla 3.9 - ga, om hem te activeren naar Extensies    Plugins en zoek naar Toestemming. Als u de plugin heeft gevonden kunt u hem activeren en de instellingen aanpassen.

Kort privacybeleid

Dit is een korte notitie die verschijnt boven het privacytoestemming selectievakje. U kunt het laten zoals het is en de getoonde tekst zal gebruikt worden of u kunt uw eigen aangepaste tekst gebruiken.

Opmerking voor meertalige website. Als u de standaard tekst gebruikt, dan wordt die getoond in de gebruikerstaal. Het is niet mogelijk de aangepaste tekst te vertalen. Als u de tekst wilt aanpassen en in meerdere talen tonen, dan moet u dit veld leeg laten en de Joomla taal-override faciliteit gebruiken om de PLG_CONTENT_CONFIRMCONSENT_FIELD_NOTE_DEFAULT taalstring aan te passen voor iedere geïnstalleerde taal.

Privacy artkel

Als u een langer privacybeleid wilt hebben kunt u dit artikel aanmaken/bewerken, dat in een modaal scherm getoond wordt.

Opmerking voor meertalige websites. Als u dit artikel heeft geassocieerd aan alternatieven in andere talen dan wordt het privacy beleid getoond in de juiste taal van de gebruiker.

Modules

Privacy dashboard

Privacy Dashboard Module-nl.png

Deze module biedt een opsomming met informatieverzoeken die op uw website ontvangen zijn. De module wordt bij een nieuwe Joomla 3.9 installatie standaard geïnstalleerd en geactiveerd. Ga naar Extensies    Modules om het aan uw dashboard toe te voegen bij een bijgewerkte site, wijzig het filter in Beheergedeelte, voeg een nieuw Privacy dashboard module toe, koppel het aan de cpanel positie, en zet de toegang op Supergebruikers.