J3.x

Het updaten van Joomla (update methode)

From Joomla! Documentation

This page is a translated version of the page J3.x:Updating Joomla (Update Method) and the translation is 100% complete.
Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎Nederlands • ‎español • ‎français • ‎português do Brasil • ‎中文(台灣)‎


Dit is de aanbevolen methode om een Joomla CMS website bij te werken.

Dit is niet alleen de aanbevolen methode, het is de makkelijkste methode om het Joomla CMS te updaten. Soms wordt deze methode aangeduid met Eén-klik-update. Als u voor specifieke gevallen hier geen gebruik van kunt maken (distributies, talen, host snelheid), dan kunt u het Joomla CMS updaten met behulp van de installatiemethode.

Deze methode is geschikt voor
  • Alle Joomla CMS 3.x.x to 3.x.x - updates (onderhouds-update)
Deze methode is niet geschikt voor

Hoe updaten

Moet u uw Joomla installatie updaten? Als er een update beschikbaar is staat er een boodschap die aangeeft dat er een update is, met een knop om op te drukken.

J3-update-control-panel-notify-nl.PNG

U vind ook een bericht onderaan de 'linker sidebar'.

J3-update-control-panel-notify-alternative-nl.PNG

Joomla zal u melden op de beheer-startpagina (controle paneel) als er een update beschikbaar is. Het zal de update niet automatisch voor u uitvoeren. Het is de verantwoording van de beheerder om het op te starten en te controleren of het goed gegaan is.

Het volgende zijn de aanbevolen stappen om de update van uw Joomla CMS installatie te voltooien.

Stap 1: Backup

Zorg ervoor dat u een HUIDIGE BACKUP van uw site heeft! In veel gevallen maakt uw host regelmatig site backup's. Vertrouw NIET op deze backup's! Het wordt ZEER AANBEVOLEN zelf een backup aan te maken.

Stap 2: De update-component

U moet naar de update-component navigeren. Klik op de update 'knop' of de 'sidebar link' die eerder bovenaan werd getoond of gebruik het hoofdmenu, slecteer en klik op Componenten  Joomla! Update. U ziet nu onderstaande afbeelding.

J3-joomla-update-component-nl.PNG

Selecteer, 'Schrijf bestanden direct' (standaard) of 'Schrijf bestanden via FTP' als installatiemethode voor het uploaden van de nieuwe core bestanden naar uw installatie. Heeft u een backup? Zie stap 1 hierboven.

Stap 3: Start de update

Klik op de "Installeer de update" knop en de update zal beginnen.

J3-updating-your-joomla-files-nl.PNG

Als de update voltooid is ziet u een 'bijwerken geslaagd' bericht met de nieuwe versie.

J3-jooml-update-successful-nl.PNG

Als de update voltooid is moet u uw browsercache legen om template CSS wijzigingen door te voeren.

Joomla update instellingen

In de meeste gevallen hoeft u deze instellingen niet te veranderen. De standaard keuzes zorgen ervoor dat uw Joomla CMS installatie altijd gecontroleerd is op de juiste update server en de juiste persoon met beheerder rechten kan de installatie updaten.

Het instellingen scherm wordt bereikt door op de 'opties' knop te drukken in het Joomla! update scherm. Als u op de 'opties' knop drukt ziet u de volgende scherm.

J3-update-component-configure-server-nl.PNG

Instellingen updatekanaal

Het update bericht dat u ziet op de startpagina hangt af van de instellingen van de updatekanaal en caching.

J3-update-component-configure-server-options-nl.PNG

De eerste optie toont de nieuwste update van de hoofdrelease die gebruikt wordt (standaard). De tweede optie toont de nieuwste update van de nieuwste hoofdrelease. Caching kan zorgen dat een beschikbare update niet ontdekt wordt en u moet de cache legen.

Rechten

J3-update-component-configure-server-permissions-nl.PNG