J3.x

Composer gebruiken in Joomla

From Joomla! Documentation

This page is a translated version of the page J3.x:Using Composer with Joomla and the translation is 100% complete.
Other languages:
English • ‎Nederlands • ‎español • ‎français • ‎português
Joomla! 
≥ 3.4
versie

Composer is een veel gebruikt hulpmiddel voor het beheren van afhankelijkheden bij het gebruik van libraries van derden. Het Joomla! project introduceerde Composer in Joomla 3.4 om makkelijk bibliotheek afhankelijkheden te beheren in zowel de core als in extensies. Composer is nu een stabiel product algemeen gebruikt in de PHP community om libraries te updaten die geregistreerd en vermeld zijn op https://Packagist.org, wat dient als bibliotheek van beschikbare download pakketten inclusief het Joomla! Framework pakket. In dit document ontdekt u hoe het CMS Composer gebruikt en hoe u de libraries update die het laadt. Leer meer over Composer door een bezoek aan https://GetComposer.org.

Waar staan de Composer bestanden?

De Composer bestanden bevinden zich in

JPATH_ROOT . '/libraries/vendor';

Kunt u bestanden die met composer geladen zijn bewerken?

Nee! U moet bestanden die geïmporteerd zijn met Composer (inclusief het Joomla! Framework pakket) nooit direct bewerken. Dit zijn bibliotheken van derden en net zo als alle core bestanden, zouden ze verbeterd moeten worden door pull requests uit te voeren bij het respectievelijke project of ze uit te breiden en te overriden op dezelfde manier als andere core functionaliteit.

Waar staan de Joomla! Framework bestanden?

Ze zijn ondergebracht in een aparte repository (bewaarplaats). U kunt ze vinden door naar https://github.com/joomla-framework te gaan en te zoeken maar het juiste pakket.

Hoe kan ik libraries van Composer updaten?

Download Composer vanaf https://GetComposer.org/download/ en voer ze uit

composer update --no-dev

Dit zal alle Composer bestanden updaten naar de nieuwste versie indien toegestaan in het composer.json bestand. Indien u denkt dat de versie in het composer.json bestand onvoldoende is werk het dan bij door een Pull Request uit te voeren. Denk er echter aan dat Joomla backwards compatibiliteit belooft in het CMS binnen een hoofdrelease. Dit omvat ook het Joomla! Framework pakket!

Laden Composer bestanden automatisch?

Alle classes via Composer geladen worden automatisch geladen door het CMS.

Kunt u extra bibliotheken installeren via Composer?

Op dit moment nog niet in Joomla! 3.4. Op lange termijn is het het streven van het CMS dat u extra pakketten kunt downloaden. Om dit te benadrukken wordt het composer.json bestand nog niet uitgeleverd binnen de Joomla! download.