JDOC

JDOC:Joomla! Doc sprints/start hier

From Joomla! Documentation

< JDOC:Joomla! Doc Sprints
This page is a translated version of the page JDOC:Joomla! Doc Sprints/Start Here and the translation is 100% complete.
Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎Nederlands • ‎español • ‎français • ‎português

Hieronder staat een lijst van artikelen die aandacht nodig hebben, gecategoriseerd op beoogd profiel. Deze lijsten kunnen elkaar overlappen deze lijsten zijn slechts indicatief.

Vergeet niet dat wanneer u wilt helpen met het vertalen van van onze documentatie dat u de speciale pagina met Documentatie vertalers bezoekt en u zich opgeeft. We hebben meer dan 60 actieve vrijwilligers die helpen met het vertalen van onze documentatie. Sluit aan bij deze groep en heb plezier hiermee, maar vergeet niet dat er een aantal taken gedaan moeten worden. U zal als vertaler goedgekeurd moeten worden, krijgt een vriendelijk welkomstbericht, en wordt toegevoegd aan de groeps-chat voor vertalers. Er zijn verschillende fantastische mensen die u willen helpen met het starten met vertalen.

Niet vergeten

Wanneer u begint met het bewerken van een pagina, voeg dan {{inuse}} toe aan het begin van de pagina voordat u start met het werken aan de pagina. zodat er geen conflict optreedt wanneer anderen de zelfde pagina willen bewerken. Vergeet niet deze code weer te verwijderen wanneer u klaar bent met het bewerken. Bedankt!

Waar kan ik beginnen? Verward? Confused.png

Aan het zoeken naar een onderwerp om over te schrijven? Overweeg eerst te helpen bij het bij het voltooien van een artikel in opbouw voordat u een nieuw artikel aanmaakt. We proberen om content te organiseren, incomplete onderdelen te vinden te markeren en op te lossen of nieuwe functies te documenteren.

Kijk voor kleine taken in onderstaande snelle klusjes. Dat zijn voornamelijk het bewerken van spellingfouten, grammatica en de workflow. 5 minuten lezen en het is opgelost. Er zijn categorielijsten over veel onderwerpen die documentatie nodig hebben, hier zijn er enkele:

Kijk anders onder op deze pagina en bekijk de links.

Snelle klusjes (Reviews en afbeeldingen)

Dit is een lijst met kleine taken die snel gedaan kunnen worden en kunnen een goede introductie tot het werken met documentatie zijn. Er is een lijst met pagina's die handmatig zijn toegevoegd omdat ze veelgebruikte pagina's zijn. Verwijder ze zodra zodra ze bewerkt zijn.

Dit is een lijst met pagina's die automatisch zijn toegevoegd, welke bewerkt moeten worden zodat ze vertaald kunnen worden.

Lijst met alle artikelen die behoren tot de "Moeten bewerkt worden" categorie. Ze hebben alleen maar een auteur nodig voor een review of het uploaden van de juiste afbeeldingen.

Nieuwe Joomla functies

Dit is een lijst met functies die net uitgebracht zijn of in de nabije toekomst uitgebracht worden. Voeg alstublieft aan de lijst toe door de sectie te bewerken met een juiste beschrijvende titel door het J#.x: voorvoegsel te gebruiken (alleen als het versie specifiek is), bijvoorbeeld [[J3.x:Een beschrijvende titel]]. Voeg daarna een korte samenvatting toe over wat het moet bevatten.

J3.4 release

Documentatiehulp per kennisgebied

Onderstaand vindt u een lijst met artikelen welke aandacht nodig hebben. Ze zijn opgesplitst naar type kennisgebied, wat inhoud het niveau aan kennis benodigd om het artikel te kunnen beoordelen.

Gebruikers/Beheerders

Gebruikers zijn bezoekers van een Joomla! website; beheerders zijn mensen die installeren en de website onderhouden. De veronderstelling is dat deze mensen niet weten hoe ze code moeten schrijven.

Lijst met artikelen die behoren tot de categorieën "Hebben review nodig" EN "Beheer (Administratie)"

Web ontwerpers

Web ontwerpers zijn die mensen die de taak hebben een Joomla! website te ontwerpen, waar beheerders later voor zullen zorgen. Deze mensen kennen HTML en CSS maar hebben waarschijnlijk minimale kennis van PHP.

Lijst met alle artikelen die behoren tot de categorieën "Hebben review nodig" EN "Template specifiek artikel"

Core ontwikkelaars

Met "core ontwikkelaars" bedoelen we ontwikkelaars die bijdragen aan de Joomla! core distributie, inclusief de core extensies en het Framework.

Lijst met alle artikelen die behoren tot de categorieën "Hebben review nodig" EN "Core of Bug Squad"

Third-party ontwikkelaars

Met "third-party ontwikkelaars" bedoelen we ontwikkelaars die werken aan extensies voor Joomla! (componenten, modules, plugins en templates) die beschikbaar worden gesteld los van de Joomla! distributie.

Lijst met alle artikelen die behoren tot de categorieën "Hebben review nodig" EN "Extensie ontwikkelaars"

Testers

Deze mensen kunnen functionaliteit testen vanuit een gebruikers perspectief; of het kunnen ontwikkelaars zijn die zelf code testen.

Lijst met alle artikelen die behoren tot de categorieën "Hebben review nodig" EN "Testen"

Onder constructie

Artikelen die onder constructie zijn en hulp nodig hebben om het te laten beoordelen.

Lijst met alle artikelen die behoren tot de categorie "Onder constructie".

Documentatie schrijvers

Dit is meta documentatie die gebruikt wordt door de Documentation Working Group en andere documentatie schrijvers.