Joomla

Correct gebruik van de Joomla! naam

From Joomla! Documentation

This page is a translated version of the page Joomla:Proper use of the Joomla! name and the translation is 100% complete.

Other languages:
العربية • ‎Deutsch • ‎English • ‎español • ‎eesti • ‎français • ‎Bahasa Indonesia • ‎italiano • ‎Nederlands • ‎português • ‎português do Brasil
Huisstijl elementen


Dit is een artikel serie over de richtlijnen voor het correct gebruik van de grafische elementen van de Joomla’s identiteit, om hoge kwaliteit , visueel verbluffend communicatie materiaal te ontwikkelen.

Begin met de inleiding en navigeer door de artikelen in de serie door de navigatie knoppen onderaan of het vak rechts (Artikelen in deze serie).

De attributen (grootte, positie, kleuren, etc.) van de identificerende merk elementen mogen nooit op enige wijze veranderd worden.


Deze pagina is een richtlijn voor het correcte gebruik van de Joomla! naam. Als u een externe link wilt maken naar deze pagina, gebruik dan voor het uitroepteken ASCII Code %21. Sommige forums, tekstverwerkers en programma's blokkeren het uitroepteken als een geldig URL-karakter. Knip en plak de volgende link:

https://docs.joomla.org/Joomla:Proper_use_of_the_Joomla%21_name

De naam in tekst

"Joomla!" is onze naam en daarom verdient het de beste inspanning van iedereen om hem te beschermen. Het bepaalt ons merk voor zowel de software als onze community. Het onderschrijft onze uitstekende reputatie. We hebben speciale richtlijnen over wanneer en hoe ons handelsmerk in het openbaar juist te gebruiken zoals in marketing materiaal en op Joomla.org web pagina's. Deze richtlijnen zijn overdadig binnen een gecontroleerde gebruikersomgeving zoals het Joomla! beheergedeelte.

"Joomla!" moet ALTIJD met een hoofdletter.

De naam van ons project is een eigennaam. Schrijf de "J" van Joomla altijd met een hoofdletter.

Wanneer de "!" gebruiken in Joomla

Ons geregistreerde handelsmerk[1] is "Joomla!" inclusief het uitroepteken. Het juiste en complete gebruik van onze naam is MET het uitroepteken.

Als u verwijst naar "'Joomla!"' op belangrijke plekken, zoals koppen en illustraties, is het gebruik van het uitroepteken ""'!"'" als onderdeel van de naam "'VERPLICHT"'.

Uitzondering op deze regel zijn webadressen, e-mailadressen, hashtags, trefwoorden, SEF URL's/aliassen, zoeken op websites van anderen en gevallen waar de mogelijkheid om een URL te bereiken door leestekens mis gaat en als Joomla! wordt gebruikt in de CMS taalstrings [2]. Een andere uitzondering geldt voor Joomla! gebruikt als titel voor een pagina op JDoc, aangezien dat van invloed kan zijn op de zoekmachine.

Binnen body tekst (bijvoorbeeld tussen de <p> ... </p> tags) is de "!" optioneel en wordt zelfs afgeraden als het de leesbaarheid beïnvloed, zoals als de "!" toegevoegd wordt voor een ander leesteken, dit tenzij u refereert aan een handelsmerk als naam.

Wanneer de Joomla! naam onderdeel is van of opgenomen is in een ander uit meer woorden bestaand Joomla-gerelateerd handelsmerk of service merk, moet het uitroepteken gebruikt worden. Gaat het om een officiële naam, dan moeten er hoofdletters gebruikt worden, Joomla! moet het uitroepteken bevatten en gevolgd worden door een TM aanduiding. Voorbeelden: verwijzingen naar de Joomla! Extensions Directory™, het Joomla! Framework™ of Joomla! 3.4 als product.


Wanneer een handelsmerk aanduiding gebruiken ( ® of ™ )

Onderdeel van het beschermen van een handelsmerk, ongeacht of het geregistreerd is, is kijkers laten weten dat we het merk als ons eigendom beschouwen.

Gebruik ® na het eerste belangrijke gebruik van Joomla!

Uitzondering: in Joomla! CMS taalstrings; aangezien alle backend gebruikers moeten inloggen en dus de Joomla! handtekening en handelsmerk aanduiding in de login module zien, hoeft er nergens anders in de backend een handelsmerk aanduiding(®) getoond te worden. Het is ook niet nodig om het opnieuw te gebruiken op pagina's van de officiële Joomla! websites. Met betrekking tot de Joomla! Documentation website, bijvoorbeeld, is het eigendom al geclaimd met de disclaimer onderaan de huidige pagina.

Gebruik altijd ™ na het eerste belangrijke gebruik van andere Joomla-gerelateerde handelsmerken

Bij andere Joomla-gerelateerde handelsmerken of service merken, zoals een verwijzing naar de Joomla! Extensions Directory™, is de TM aanduiding (™) de juiste aanduiding om te gebruiken na het hele merk. Hier is het uitroepteken gebruikt, en de geregistreerd handelsmerk-aanduiding (®), die normaal gebruikt wordt in combinatie met alleen Joomla!, ontbreekt. De ™ aanduiding moet worden gebruikt bij verwijzing naar Joomla! producten of services, anders dan een release van Joomla! zelf (zoals Joomla! 3.4).

Deze andere handelsmerken zijn niet geregistreerd. Ze zijn echter beschermde handels- en dienstmerken. Een superscript circle-R moet hierbij NIET gebruikt worden; in plaats daarvan moet een superscript TM gebruikt worden. Omdat dit niet-geregistreerde handelsmerken zijn, is er extra zorg nodig om ze consistent te gebruiken om hun handelsmerk status te benadrukken en te behouden.De registratie en brede herkenbaarheid van het hoofd Joomla! woordmerk is de reden waarom we meer flexibiliteit hebben met de juiste Joomla! naam.

Voorbeelden van gebruik

  • Juist gebruik Checkmark.png
Beginnen met Joomla! en daarna
Joomla!® is een bekroond content management system (CMS), dat u de mogelijkheid geeft websites en krachtige online toepassingen te bouwen. Veel aspecten, waaronder zijn eenvoud in gebruik en uitbreidbaarheid, hebben Joomla! de populairste beschikbare website software gemaakt.

Hoe kan ik meedoen met Joomla?
Iedereen kan bijdragen op ieder niveau, zelfs nieuwkomers kunnen bijdragen aan Joomla. U kunt aan de slag door het beantwoorden van vragen op de Joomla! Forums™ en door deel te nemen aan de Joomla! Bug Squad™, Joomla! User Group™ of andere Joomla! werkgroepen. U kunt ook schrijven voor ons officiële magazine, het Joomla! Community Magazine™, of een Joomla! evenement organiseren.
  • Juist gebruik Checkmark.png
Lorem ipsum dolor sit Joomla!® amet, consectetur adipiscing elit.
Geregistreerd aanduiding

Het uitroepteken samen met de 'geregistreerd aanduiding' zou minstens één keer gebruikt moeten worden op of bij het eerste gebruik van "Joomla!" in tekst, om het als handelsmerk aan te merken.

Lorem ipsum dolor sit Joomla! amet, consectetur adipiscing elit.
Hoofdletter met uitroepteken

Schrijf de "J" van het woord "Joomla!" als hoofdletter maar niet als het gebruikt wordt als web- of e-mailadres. Wees consistent bij het gebruik van het woord zonder uitroepteken.

De Joomla! Bug Squad™
Het Joomla! Framework™ - Joomla! 3.4
Officiële diensten en groepen

Het uitroepteken en de hoofdletter "J" moeten altijd gebruikt worden als het woord Joomla onderdeel van de naam van een product, dienst of groep is.

  • Onjuist gebruikX-mark.png
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit Joomla!?
Gebruik het uitroepteken NIET naast een punt of vraagteken

Het uitroepteken van het woord "Jooma!" moet worden weggelaten als het woord direct voor een ander leesteken komt, zoals een vraagteken of komma.

Lorem ipsum dolor sit Joomlas amet, consectetur adipiscing elit.
NIET vervoegen

"Joomla!" is onze projectnaam, daarom kan het niet vervoegd worden, gebruikt als werkwoord of op enige manier afgekort.

Lorem ipsum dolor sit Joomla!™ amet, consectetur adipiscing elit.
Gebruik het handelsmerk teken NIET

Het woord "Joomla!" of "Joomla" mag niet gevolgd worden door het handelsmerk teken.

Zie ook

Opmerkingen

Teken ® TM ©
Registered Trademark Trademark Copyright
Unicode U+000AE U+02122 U+000A9
HEX CODE &#xae; &#x2122; &#xa9;
HTML CODE &#174; &#8482; &#169;
HTML ENTITY &reg; &trade; &copy;

Referenties

  1. Zie Serial N°77224536 en N°77226768 op http://www.uspto.gov
  2. Het gebruiken van de "!" in CMS taalstrings