Joomla 2.5 naar 3.x Veel voorkomende migratiefouten

From Joomla! Documentation

This page is a translated version of the page Joomla 2.5 to 3.x Common Migration Errors and the translation is 100% complete.

Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎español • ‎français • ‎Nederlands • ‎português do Brasil • ‎中文(台灣)‎

De meest voorkomende fouten van Joomla 2.5 naar 3 kunnen in twee punten samengevat worden:

Ga nogmaals door uw extensies in het beheer tabblad. Waarschijnlijk is er daar iets wat u gemist heeft. Laat, als het moet, iemand anders er eens naar kijken. Soms vraagt het een ander paar ogen om extensies te vinden die gedeïnstalleerd of geüpdatet moeten worden voor er een succesvolle migratie plaats vindt.

Dit document is onder constructie. U kunt fouten en oplossingen aan deze pagina toevoegen. Als u ondertussen een fout heeft van 2.5 naar 3.x; kopieer de fout in het Google zoekvak waarbij de server/site specifieke zaken weggelaten moeten worden.

Als u bijvoorbeeld een fout krijgt die zegt:

Fatal error: Call to a member function get() on a non-object in home/account/public_html/directory/administrator/components/com_installer/controller.php on line 39

Laat het deel home/account/public_html/directory van de fout weg bij het zoeken om betere zoekresultaten te krijgen.

Voor zeer grote of ingewikkelde 2.5 naar 3.x migraties

De één-klik update is goed en werkt voor velen prima. Voor sommige grotere, ingewikkeldere sites, is de één-klik update misschien niet de beste weg. Voor grote of erge ingewikkelde sites, wilt u misschien de instructies voor een normale migratie volgen en de één-klik update functionaliteit overslaan. Volg, om dit te doen, dezelfde instructies als plannen van 1.5 naar 3.x en migreren van Joomla 1.5 naar 3.x, vervang eenvoudig 1.5 door 2.5 tijdens het lezen.

Fouten & oplossingen

Voeg fouten en oplossingen onderaan toe. Let op als u nog nooit een link naar een document heeft toegevoegd, sla uw tekst op voor het linken! Na het opslaan terug gaan en de link toevoegen.

Wit scherm

  1. Controleer de paginabron. Als het erop lijkt dat de complete HTML code er is,dan heeft u misschien een Javascript fout. Als er helemaal geen code is, dan is het een PHP fout.
  2. Controleer logs/joomla_update.php om te zien of een juiste update heeft plaats gehad. Voeg deze log toe, aan ieder bericht in een Joomla forum zodat mensen je kunnen helpen. U kunt, als de site juist geüpdatet is, via phpMyAdmin plugins van derden deactiveren die u eerder over het hoofd heeft gezien bij het updaten naar Joomla! 3.x.
SELECT * FROM `#__extensions` where type = 'plugin' and extension_id > 700
Use your own prefix (#_)

Stel het veld enabled op 0 om een plugin te deactiveren.

U moet vanaf een backup restoren als de logs/joomla_update.php incompleet is.

Andere manieren om bij de Database en/of Ontdekken tabbladen te komen

Ontdekken URL: index.php?option=com_installer&view=discover

Database URL: index.php?option=com_installer&view=database