Klaar maken van een extensie

From Joomla! Documentation

This page is a translated version of the page Packaging a extension and the translation is 100% complete.

Other languages:
English • ‎español • ‎français • ‎Nederlands

Een map met verschillende losse bestanden is een niet aan te bevelen pakket voor distributie. Dus de laatste stap is om een package aan te maken. Dit is een gecomprimeerd bestand die de mappenstructuur en alle bestanden bevat. Dit package kan in ZIP formaat (met een .zip extensie), een TAR-gzip formaat (met een .tar.gz extensiie), of in een TAR-bz2 formaat (met een .tar.bz2 extensie) worden gemaakt.

Als uw template in een map mijntemplate/ staat, dan kunt u via het volgende commando het pakket aanmaken:

  • tar cvvzf ../mytemplate.tar.gz *
  • zip -r ..\mytemplate.zip *.*

Opmerking voor Mac OS X gebruikers

Opmerking voor template ontwikkelaars die Mac OS X gebruiken: het Finders "Compress" menu item produceert een bruikbare ZIP pakket, maar met een addertje onder het gras. Het slaat de bestanden in de "AppleDouble" indeling op en voegt extra bestanden met namen die beginnen met "._". Dus er wordt een bestand toegevoegd met de naam "._templateDetails.xml", die Joomla 1.5.x soms verkeerd interpreteert. Het resultaat is een foutbericht, "XML parsing error at 1:1. Error 4: Empty document". De oplossing is het comprimeren vanuit de command line en de shell environment variabele instellen "COPYFILE_DISABLE" op "true" zetten voordat het commando "compress" of "tar" gebruikt wordt. Zie het AppleDouble artikel voor meer informatie.

Om de environment variabele in te stellen op een Mac kan je een terminalvenster openen het volgende te typen:

export COPYFILE_DISABLE=true

Ga dan, in dezelfde terminal-venster, naar de directory in waar uw templatebestanden zich bevinden en de voer het zip-commando uit. Bijvoorbeeld, als je templatebestanden zijn gebouwd in een map in je eigen map met de naam myTemplate, dan zou je het volgende kunnen doen:

cd myTemplate
zip -r myTemplate.zip *