Het plannen van een migratie - Joomla 1.5 naar 3

From Joomla! Documentation

This page is a translated version of the page Planning Migration - Joomla 1.5 to 4 and the translation is 60% complete.
Outdated translations are marked like this.
Other languages:
Bahasa Indonesia • ‎Deutsch • ‎English • ‎Nederlands • ‎català • ‎español • ‎français • ‎български • ‎русский • ‎日本語

Het gaan van Joomla! 1.5 naar 3.x wordt beschouwd als migratie of grote migratie. Dit betekent dat er aanzienlijke aanpassingen in hoe Joomla werkt, tabellen en technologie zijn opgetreden, die een migratie vragen in plaats van een upgrade of update. Zowel, de Joomla core extensies als elke extensie van derden moet migreren naar Joomla 3.x. Dit omvat ook het template. Er moet naar ieder individueel ding gekeken worden, gepland, over besloten, en uitgevoerd. U moet zorgvuldig zijn en tijdens het hele proces georganiseerd blijven.

Introductie

Het prachtige aan een migratie is, dat het een goed moment is om doelen te evalueren, een nieuwe look-and-feel (template) creëren, opschonen en andere gebieden/elementen van uw site te ontwikkelen. Hoe georganiseerder u bent met ideeën - gedachten - plannen hoe beter. Plan, plan, plan. Het plannen maakt de uitvoering eenvoudiger.

Start met plannen door de volgende vragen te stellen of door onderstaande taken uit te voeren. U heeft misschien meer items te plannen afhankelijk van de complexiteit van uw site. Helaas kunnen we niet ieder mogelijk scenario noemen.

Plannen van acties

Algemeen

 1. Beoordeel uw oorspronkelijke site doelstellingen. Migratie is een gelegenheid om je opnieuw te focussen op uw doelstellingen of van richting te veranderen.
 2. Voldoet uw server aan de minimum technische verweisten voor Joomla 3? Indien niet, dan moet u van hoster veranderen. Geen beter moment om te veranderen van host als tijdens een migratie.
 3. Wat voor ontwikkelomgeving gaat u gebruiken? Een ontwikkelomgeving op een lokale omgeving? Een subdomein of submap op uw server? Een nieuw server/hosting account door technische specificaties?

Joomla core

 1. Schoon uw huidige site op. Kijk bij uw secties, categorieën, en artikelen. Secties worden geconverteerd naar de hogere categorieën van Joomla 2.5 en hoger. Moet er een opschoon-actie worden uitgevoerd zodat u geen niet-noodzakelijke inhoud migreert? Documenteer wat u wilt verwijderen. Als alternatief kunt u documenteren wat u wilt overbrengen afhankelijk van de hoeveelheid.
 2. Organiseer uw inhoud op de huidige site. Zijn de categorieën die u heeft nog van toepassing? Documenteer nieuwe categorieën die u wilt toevoegen op uw nieuwe site.
 3. Heeft u nog artikelen in de prullenbak? Als dat zo is, verwijder ze (en eventueel gekoppelde media als ze niet elders op de site gebruikt worden). Artikelen (ook categorieën en menu-items) die in de prullenbak staan kunnen dubbele alias problemen veroorzaken na de migratie.
 4. Mediabeheer: Besluit of u uw hele /images map wilt overbrengen of slechts een deel ervan. Als Mediabeheer een ramp is geworden, kunt u besluiten specifieke afbeeldingen via FTP of cPanel over te brengen in plaats van de hele map te migreren. Organiseer in de toekomst mappen in Mediabeheer zodat u niet met een grote puinhoop eindigt.
 5. Als u core componenten zoals Joomla Contacten, WebLinks, of Nieuwsfeeds gebruikt, documenteer ze dan als u ze migreert.
 6. Controleer uw menu's en bepaal of u ze allemaal overbrengt of alleen specifieke menu's en menu-items. Verwijder ieder menu-item uit de prullenbak om dubbele aliassen te voorkomen.
 7. Als u uw site herontwerpt of wijzigingen aan het ontwerp of navigatie van de site aanbrengt, ontstaan er dan verouderde pagina's die een verwijzing nodig hebben? Houd alle URLs bij die een verwijzing nodig hebben in een spreadsheet of kladblok.
 1. Heeft u “de core gehackt” van uw 1.5 site? Als dat zo is, dan worden deze aanpassingen niet gemigreerd naar Joomla 3. U zult alternatieven willen vinden voor het hacken van de core van Joomla 3 (Hoe de uitvoer van de Joomla! core overriden, Het begrijpen van output overrides, Layout overrides in Joomla).
 2. Controleer uw gebruikers 'Beheerder'. Bnet u van plan ze allemaal over te brengen? Is er een opschoon actie noodzakelijk? Misschien Super gebruikers die geen toegang meer moeten hebben of spam gebruikers die verwijderd moeten worden? Gebruikt u extensies van derden die de gebruikersprofielen verbeteren? Dit deel vraagt een zorgvuldige planing. Vooral als de gebruikersgegevens vaak wijzigen.
 3. Zijn er nieuwe functies in Joomla die u wilt gebruiken, zoals Access Control Levels (ACL's) of tags? Als dat zo is, begin dan nu met plannen. Het plannen van ACL's is een behoedzame zaak. Grondigheid is erg belangrijk.

Extensies van derden

 1. Maak een lijst met alle extensies van derden die gebruikt worden. Dit omvat componenten, modules, plugins, talen, en templates. U kunt het Extensies van derden inventarisatie werkblad gebruiken of ze alleen kopieëren/plakken in een document ter referentie als u dat wil. Een stuk papier en een pen zijn voldoende. Neem ook op of de extensie zwaar, gemiddeld, nauwelijks of helemaal niet gebruikt wordt.
 1. Bepaal of de extensie van derden die u gebruikt klaar is voor de Joomla versie waar uw naartoe migreert.
 2. Bepaal of u echt alle extensies nodig heeft die u gebruikt. Misschien is het dat Joomla 3 een ingebouwde functie heeft die het gebruik van een extensie voor derden overbodig maakt?
 3. Iets over uw template. Indien u uw template van een derde heeft, is er een 3.x versie voor uitgebracht? Wilt u hem blijven gebruiken? Is er een migratie-pad gepubliceerd door de ontwikkelaar? Is de nieuwe versie responsive? Is uw template een aangepast template? Of is het een sterk aangepast template van derden? Zie, voor uitgebreide Template overwegingen tijdens migraties.
 1. Als u uw template inwisselt voor een nieuwe, heeft het dan nieuwe afbeeldingen nodig? Bijvoorbeeld, als uw huidige site een witte achtergrond heeft en uw logo en andere afbeeldingen zijn .jpg afbeeldingen met een witte achtergrond ziet het er niet mooi uit in een nieuw template met een gebroken witte of gekleurde achtergrond.

Joomla 1.5 to 4.x Step by Step Migration