Het plannen en de stap voor stap migratie van Joomla 1.0 naar 1.5

From Joomla! Documentation

This page is a translated version of the page Planning Migration and Step by Step- Joomla 1.0 to 1.5 and the translation is 100% complete.

Other languages:
English • ‎español • ‎français • ‎Nederlands

De volgende planning en stap voor stap instructie zijn om uw website van Joomla 1.0 naar 1.5 te migreren. Als u eenmaal op Joomla 1.5 zit kunt u de stap voor stap migratie van Joomla 1.5 naar 3 volgen. Er wordt aanbevolen om de stappen van deze documentatie en de 1.5 naar 3.x migratie te lezen alvorens iets te doen.

Introductie

De migratie van Joomla 1.0 naar 1.5 is een grote migratie. Er zijn veel wijzigingen in functies en database tabellen tussen deze twee versies. U zult een verse Joomla 1.5 installatie opbouwen/installeren en er data in importeren. Als u dat nog niet gedaan heeft wilt u misschien beginnen met het stap voor stap zelf-onderzoek om uw vaardigheden voor deze taak te beoordelen.


Het plannen van de migratie - Joomla 1.0.x naar 1.5

De migratie instructies zullen toelaten dat u migreert:

 • Artikelen
 • Gebruikers

Dat is alles wat u kunt migreren omdat, wanneer u van 1.5 naar 3.x gaat, het een chaos wordt om meer dan dat te migreren. De reden hiervoor is dat in Joomla 1.0 (en 1.5) er zowel Secties als Categorieën zijn en in Joomla 3.x (en 2.5) zijn geen Secties meer maar alleen Categorieën en geneste Categorieën.

Het is dus aanbevolen de navigatie (Menu-items) opnieuw aan te maken aangezien dit eenvoudiger is. U kunt dit doen tegelijkertijd met het installeren en instellen van een nieuw Template (na naar Joomla 3.x te zijn gegaan - meer hierover hieronder).

Dat is alles. Geen menu's, geen modules, geen categorieën. Deze moeten allemaal handmatig ingevoerd worden na de migratie van 1.5 naar 3.

De meerderheid van de extensies of templates die compatibel zijn met Joomla 1.0 zullen niet compatibel met Joomla 3. U zult vervangers moeten zoeken. Er zijn weinig uitzonderingen, onderzoek de extensies goed.

Stappenplan

 1. Lop door al uw extensies die in gebruik zijn. Zoek vervangingen extensies in de Joomla! Extensions Directory
 2. Zoek een nieuw template
 3. Evalueer hoeveel tijd het u kost om gegevens te kopiëren/plakken vanuit modules en andere extensies zodat u dienovereekomstig kunt plannen.


Stap voor stap van Joomla 1.0 naar Joomla 1.5

Het volgende zijn de stap voor stap instructies om artikelen en gebruikers van 1.0 naar 1.5 te migreren.

Bereid uw huidige 1.0 site voor

 1. Backup uw 1.0.xx site. (Zie hieronder voor aanbevolen hulpmiddelen.)
 2. U wilt het misschien klonen naar een subdomein of submap om vanuit te werken.
 3. Upgrade uw Joomla 1.0.xx site naar de nieuwste versie 1.0.15.
 4. U moet inloggen op Joomlacode.org van de release sectie ().
 5. Download dan het 1.0.15 package.
 6. Pak het pakket uit in uw lokale omgeving.
 7. Gebruik FTP om alle bestanden en mappen van het pakket te uploaden en overschrijven (in binaire modus) naar uw Joomla 1.0.xx website.

Download een werkend Joomla 1.0.x naar Joomla 1.5 migratie-script vanaf dit forumbericht (migrator.zip link in 3e paragraaf).

 1. Installeer het migratie-script op uw Joomla 1.0 website als component via Extensiebeheer.
 2. Ga naar Extensies en dan naar het migratiescript in de drop-down lijst van extensies, vink alle vakjes van de extensie aan en kli daarna op Run. Maak u geen zorgen om de hierboven genoemde waarschuwing over menu's, modules, etc. Vink ze allemaal aan.
 3. Download/Export het sql bestand naar uw computer. U heeft dit bestand nodig in de volgende stappen in het installatie/upgrade proces naar Joomla 1.5.26.


Een omgeving voorbereiden voor uw Joomla! 1.5 site

 1. Zorg ervoor dat uw server-omgeving voldoet aan de technische specificaties voor Joomla! 3 voordat u doorgaat, omdat u uiteindelijk naar Joomla 3 gaat.
  Let op: Als uw host niet voldoet aan de technische eisen, moet u van host veranderen nadat u uw 1.0 site naar 1.5 heeft gebracht. Indien u van host moet veranderen, zet dan een nieuw hosting account op bij een host die aan de technische specs voldoet en installeer uw nieuwe Joomla 3.x site in de root van de server in een tijdelijk domein. Dit maakt het makkelijker op het moment dat het tijd is om live te gaan. Als alternatief kunt u een ontwikkelomgeving op een lokaal device opzetten (zie hieronder).
 2. Maak een nieuwe database aan en een nieuwe gebruiker voor uw Joomla! 1.5 site. Documenteer de databasenaam, database-gebruikersnaam en database wachtwoord aangezien u die nodig heeft als u Joomla 1.5 installeert.

Een ontwikkelomgeving opzetten

 1. Maak een test-site aan of een ontwikkelomgeving met één van de volgende opties:
  • Een subdomein
  • Een submap
  • Een lokaal device via WAMP, MAMP, LAMP, XAMPP. (Zie hieronder voor aanbevolen hulpmiddelen.)
  • Een nieuw hosting account op een tijdelijk domein in de root (indien u van host wil veranderen tijdens het migratieproces)

De installatie en migratie van data gebeurt op hetzelfde moment!

 1. Installeer een nieuwe installatie van de laatste versie van Joomla 1.5.26 op uw test-site omgeving.
 2. Gebruik uw nieuwe databasenaam en database gebruikersnaam aangemaakt in item #2 in bovenstaande “Een omgeving voorbereiden voor Joomla! 1.5”.
 3. In plaats van het selecteren van “Installeer voorbeelddata” tijdens het draaien van de Joomla Installer, selecteer ***“Gebruik migratie script”***.
 4. Upload het sql-script dat u gedownload heeft uit de 1.0 site in voorgaande sectie.
 5. Geef het juiste voorvoegsel zoals in uw nieuwe sql (waarschijnlijk jos_).
 6. Vink het “Dit script is een Joomla! 1.0 migratie-script” vakje aan en klik op installeer.

Als alles goed gaat zal het volgende scherm tonen dat de installatie gelukt is. Volg de volgende stappen en u draait op Joomla 1.5. ***Maak als laatste stap een back-up. Test of hij gerestored (hersteld) kan worden***.

U zult niet veel van de website kunnen zien, maar wees niet bang. Op het moment dat u op Joomla 3 zit en een template installeert en de rest van uw gegevens invoert ziet het er beter uit.

Migreren van Joomla 1.5 naar Joomla 3.x

Volg de aanwijzingen op Joomla 1.5 naar 3.x stap voor stap migratie om uw 1.5 site te migreren naar Joomla 3.x. Kom dan hier terug om het te voltooien.

Het voltooien van uw migratie

Zodra u op Joomla 3.x zit, moet u uw website template, modules, menu's, en extensies van derden weer toevoegen. Dit proces volgt wat u zou volgen als u een nieuwe installatie zou doen. Omdat u uw 1.0 site nog steeds live heeft (omdat u dit alles op een ontwikkelsite heeft gedaan), kunt u wat u nodig heeft kopiëren en plakken vanaf uw 1.0 site naar uw Joomla 3.x site. Tip: dit kan een goed moment zijn om een tweede monitor te gebruiken. Het gaat op die manier veel sneller.

Van harte gefeliciteerd! Dat was een enorme sprong! Welkom bij Joomla 3!

Aanbevolen hulpmiddelen

Indien u cPanel gebruikt, kunt u een volledige cPanel backup aanmaken.

Of u kunt gebruik maken van een hele oude versie van Joomlapack door naar Joomlacode (Joomlapack zip file) te gaan, in te loggen en te downloaden. Joomlapack maakt een volledige back-up van de bestanden op uw site en de database. Opmerking - deze versie van Joomlapack wordt niet meer ondersteund.

U wilt misschien http://uniformserver.com (wamp) gebruiken. Velen gebruiken het en het werkt prima, zo uit de doos.

U wilt misschien jUpgradePro gebruiken, wat u van Joomla 1.0 naar 3.4 brengt. Zie de ontwikkelaars documentatie. (Joomla! onderhoudt deze extensie van derden niet.)

Er is één andere extensie om van Joomla 1.0 naar 1.5 te migreren genaamd mtwMigrator, die u ook kunt gebruiken. Zie de ontwikkelaars documentatie. (Joomla! onderhoudt deze extensie van derden niet.)