De planning van uw website

From Joomla! Documentation

This page is a translated version of the page Planning Your Web site and the translation is 100% complete.
Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎Nederlands • ‎español • ‎français • ‎português do Brasil • ‎svenska • ‎中文(台灣)‎

Voor u start met de Absolute beginnersgids voor Joomla!, zult u moeten denken over het gehele plaatje en aspecten van uw website. De meeste websites profiteren van een planning over de aard en uitgangspunt van uw project. Beantwoord hiervoor de volgende vragen:

  • Wat wilt u bereiken met uw website?
  • Wat is de aard en hoeveelheid van de inhoud die u wilt presenteren?
  • Wie is uw doelgroep en hoe wilt u met hen communiceren?
  • Met welk type budget of tijdsindicatie werkt u?

Deze belangrijke vragen en hun antwoorden helpen je te focussen en te richten op de beslissingen die u zult moeten maken om uw project uit te werken.

Dus wat is Joomla!, en wat kan het doen voor uw website?

Joomla! is een Content Management Systeem (of "CMS") welke u gemakkelijk de controle, bewerkingen van inhoud en presentatie geeft van uw website. Met Joomla!, kunt u:

  • Bewerk de inhoud van iedere pagina van de site door middel van een tekstverwerker.
  • Voeg nieuwe paginas toe aan de website door middel van een aanklik-interface.
  • Voeg afbeeldingen en andere media toe door middel van web-geschikte uploads.
  • Beheer site elementen zoals navigatie menus en pagina weergave.

Vele extra functies zijn beschikbaar binnen de standaard Joomla gebruikers interface. Voornamelijk haalt Joomla de benodigde "nerd" uit het dagelijks beheer van de website inhoud: als u kunt internetten, gebruik maken van web-formulieren en weergaven en basiskennis heeft van computer handelingen, zult u met Joomla kunnen werken om de inhoud van uw website te kunnen beheren. Joomla voorziet in alle primary functions om webpagina inhoud te beheren. Het bevat ook een aantal gespecialiseerde elementen die specifieke functionaliteit ondersteunen, bijvoorbeeld eindgebruikersregistratie, interactieve peilingen, reclamebanners, een contactenlijst en nog veel meer. Tezamen met Joomla's basismogelijkheden is er een "Extensie" systeem welke het mogelijk maakt om extra functies toe te voegen via software extensies van derden. (Zie https://extensions.joomla.org voor meer informatie.)

Joomla-gedreven websites verschillen van websites die handmatig bijgewerkt worden of "statische" HTML-bestanden bevatten. In plaats daarvan is Joomla een dynamische webtoepassing. Joomla gebruikt een database (MySQL) om alle inhoud en informatie over uw site op te slaan, en het gebruikt een programmeertaal (PHP) om zijn interactieve functionaliteit en dynamische webpagina's te vullen.

Hoe veel kennis is nodig om Joomla te gebruiken?

Hoewel er een laag niveau van technische kennis vereist is om Joomla dagelijks te gebruiken, moet u iets meer weten om het te installeren. Het installatieproces van Joomla omvat het uploaden van bestanden naar een webserver via FTP, het maken van een nieuwe MySQL-database en het doorlopen van de webgebaseerde installatiewizard van Joomla. (Gelukkig hebben veel webhostingbedrijven bedieningspanelen die het gemakkelijk maken om deze technische taken uit te voeren, waaronder het toevoegen van een MySQL-database en het installeren van Joomla.)

Om de structuur, inhoud en presentatie van uw Joomla-site aan te passen, moet u binnen de webgebaseerde interfaces van Joomla werken; Als het websiteontwerp aanzienlijk moet worden gewijzigd ten opzichte van de standaardsjablonen, moet u een sjabloonpakket van derden installeren of uw eigen sjabloon maken op basis van webklare afbeeldingen en HTML, Cascading Style Sheet (CSS) en / of Javascript-code.

Kennis van de PHP-programmeertaal of programmeerconcepten in het algemeen is 'niet' vereist om Joomla te installeren, aan te passen en te beheren.

Laat u hier niet door afschrikken. Dit is de Absolute beginnersgids voor Joomla! en u zult leren wat er nodig is als u hier wat tijd in investeert in het lezen en het uitproberen van ideeën. Zullen we beginnen?