Планиране на мини-миграция - Joomla 2.5 до 3.x

From Joomla! Documentation

This page is a translated version of the page Planning for Mini-Migration - Joomla 2.5 to 3.10 and the translation is 40% complete.
Outdated translations are marked like this.
Other languages:
Bahasa Indonesia • ‎Deutsch • ‎English • ‎Nederlands • ‎català • ‎español • ‎français • ‎português do Brasil • ‎български • ‎русский

Преминаването от Joomla 2.5 до 3.x се счита като мини - миграция или малка миграция. Това означава, че Joomla приложенията ще се обновят с "един клик", но third-party(допълнителните) приложения е необходимо да бъдат обновени едно по едно.

Чрез "един клик" обновяване всичко ще бъде наред и ще работи нормално. За някои по - големи сайтове обаче това няма да бъде най - добрия вариант. За такива случаи ще трябва да следвате инструкциите за ръчна миграция. За да направите това просто следвайте инструкциите от планиране 1.5 до 3.x и миграция от 1.5 до 3.x, просто заменете 2.5 вместо 1.5 докато четете.

Начало

Миграцията е чудесно време за почистване, отстраняване на грешки, създаване на нови елементи във вашия сайт. Колкото по - организиран бъдете с вашите идеи/мисли/планове толкова по - добре. Планирането прави нещата по - лесни.

Започнете планирането като се запитате следните въпроси или правите описаните задачи по - долу. Може да имате повече неща да планирането, ако сайта ви е по - сложен и по - голям. За жалост, ние не можем да опишем всеки един сценарий за това. Ако имате въпроси може да се обърнете към нашия форум Joomla 3.x Раздел миграция.

Планиране на действия

  1. Преценете целите си за сайта. Миграцията е възможност да се фокусирате отново в целите си или да смените посоката.
  2. Сървърът Ви поддържа ли минималните технически изисквания за Joomla 3? Ако не, то е необходимо да смените хостинг доставчика си. Няма по - добро време от това да го смените по - време на миграцията.
  3. Какъв тип средства за развитие ще ползвате? Ваши лични устройства? Поддомейн или поддиректория на ваш сървър? Нов сървър/хостинг акаунт поради технически изисквания?
  4. Направете си списък със всички third-party(допълнителни) приложения, които ползвате. Това включва компонентите, модулите, плъгините, езиците и шаблоните/темплейтите. Може да използвате Лист за Third-Party(допълнителни) приложения.
  5. Определете кои third-party(допълнителни) приложения са ви важни и дали са налични за версията на Joomla, към която се стремите да мигрирате.
  6. Преценете дали наистина са ви необходими всички приложения. Проучете дали някои вече не са вградени в новото ядро на Joomla 3.
  1. Направете проверка и на вашите Категории и Статии. Необходими ли са всички, които имате или има такива, които може да изтриете и не е необходимо да прехвърляте?
  2. Относно вашия шаблон/темплейт? Ако сте закупили шаблона, има ли подходяща негова версия за Joomla 3.x? Ще продължите ли да го ползвате? Има ли някаква промяна по него съобщена от разработчика? Новата версия responsive ли е? За повече информация вижте Съображения на шаблона по време на миграция.
  3. Ако сменяте вашия шаблон/темплейт с нов, необходими ли ще са някакви нови изображения? Като пример бихме посочили: вашия настоящ сайт има бял фон и логото или другите изображения са с разширение .jpg с бял фон, но всичко това няма да изглежда много добре ако новия Ви шаблон има цветен фон.
  4. Ако правите промени по дизайна на вашия сайт или навигацията, ще имате ли остарели страници, които ще изискват пренасочване?

See Planning for Mini-Migration - Joomla 2.5 to 4.x

Joomla 2.5 до 3.x Мигриране стъпка по стъпка