Planning voor mini-migratie - Joomla 2.5 naar 3.x

From Joomla! Documentation

This page is a translated version of the page Planning for Mini-Migration - Joomla 2.5 to 3.10 and the translation is 40% complete.
Outdated translations are marked like this.
Other languages:
Bahasa Indonesia • ‎Deutsch • ‎English • ‎Nederlands • ‎català • ‎español • ‎français • ‎português do Brasil • ‎български • ‎русский

Gaan van Joomla 2.5 naar 3.x wordt beschouwd als mini-migratie ofwel een kleine migratie. Dit betekent dat Joomla core extensies upgraden met een "één-klik update" maar extensies van derden zijn discutabel en moeten één voor één bekeken worden.

De één-klik update is goed en werkt voor velen. Voor sommige grote complexere sites is de één-klik update misschien niet de beste weg. Voor grote of erg complexe sites wilt u misschien de instructies voor een normale migratie volgen en de één-klik functionaliteit passeren. Volg, om dit te doen, dezelfde instructies als planning 1.5 naar 3.x en migreren van Joomla 1.5 naar 3.x, vervang eenvoudigweg 1.5 door 2.5 tijdens het lezen.

Introductie

Migraties zijn een goed moment om doelen te evalueren, op te schonen, en andere delen/elementen van uw site te ontwikkelen. Hoe meer georganiseerd u bent in uw ideeën, gedachten en plannen hoe beter. Plan, plan, plan. Plannen maakt de uitvoering makkelijker.

Begin met plannen door de volgende vragen te stellen of onderstaande taken uit te voeren. U moet meer items plannen afhankelijk van de complexiteit van uw site. Helaas kunnen we niet ieder mogelijk scenario tonen. U kunt specifieke vragen stellen op het Joomla 3.x migration forum.

Plannen van acties

  1. Beoordeel uw oorspronkelijke site doelstellingen. Migratie is een kans u opnieuw te richten op uw doelstellingen of van richting te veranderen.
  2. Heeft uw server de minimum technische vereisten voor Joomla 3? Indien niet, dan moet u van hoster veranderen. Er is geen beter moment om van hoster te wijzigen als tijdens een migratie.
  3. Wat voor ontwikkelomgeving gaat u gebruiken? Een ontwikkelomgeving op uw lokale omgeving? Een subdomein of submap op uw server? Een nieuwe server / hostaccount door technische specificaties?
  4. Maak een lijst met alle extensies van derden die gebruikt worden. Dit omvat componenten, modules, plugins, talen, en templates. U kunt het Extnesies van derden overzicht werkblad gebruiken of kopieer en plak ze in een document ter referentie. Een papier en een pen werken ook. Neem ook op of deze extensies zwaar, gemiddeld, nauwelijks of niet gebruikt worden.
  5. Bepaal of de extensies van derden waar u op vertrouwd klaar zijn voor de versie van Joomla waar u naartoe migreert.
  6. Bepaal of u alle extensies die u gebruikt wel nodig heeft. Kan het zijn dat Joomla 3 ingebouwde functies heeft die het gebruik van extensies van derden overbodig maakt?
  1. Kijk naar uw categorieën en artikelen. Is er een schoonmaak nodig zodat onnodige inhoud niet gemigreerd wordt?
  2. Wat over uw template? Indien u uw template heeft aangeschaft via een derde partij, is er een 3.x versie voor uitgebracht? Wilt u hem blijven gebruiken? Is er een upgrade pad gepubliceerd door de ontwikkelaar? Is de nieuwe versie responsive? Is uw template een aangepast template? Of is het een zwaar aangepast template van derden? Lees, voor een uitgebreide uiteenzetting over template overwegingen Template overwegingen tijdens migratie.
  3. Indien u uw template inwisselt voor een nieuwe, heeft het dan nieuwe afbeeldingen nodig? Bijvoorbeeld, indien uw huidige site een witte achtergrond heeft en uw logo of andere afbeeldingen .jpg afbeeldingen zijn met een witte achtergrond, dan ziet het er niet mooi uit bij een nieuw template met gebroken wit of gekleurde achtergrond.
  4. Indien u uw site opnieuw ontwerpt of aanpassingen maakt aan het ontwerp van uw site of de navigatie, heeft u dan verouderde pagina's die doorverwezen moeten worden?

See Planning for Mini-Migration - Joomla 2.5 to 4.x

Joomla 2.5 naar 3.x Stap voor stap migratie