Portal

Ontwikkelaars

From Joomla! Documentation

This page is a translated version of the page Portal:Developers and the translation is 100% complete.
Other languages:
Bahasa Indonesia • ‎Deutsch • ‎English • ‎Nederlands • ‎Türkçe • ‎eesti • ‎español • ‎français • ‎italiano • ‎português • ‎português do Brasil • ‎русский • ‎українська • ‎فارسی • ‎বাংলা • ‎ไทย • ‎中文(中国大陆)‎ • ‎中文(台灣)‎
Joomla! ontwikkelaars portaal

De ontwikkeling van Joomla! zelf wordt uitgevoerd door de Production Working Groups (productie afdeling) en third party ontwikkelaars. Deze pagina is een startpunt voor ontwikkelaars die geïnteresseerd zijn in de ontwikkeling van de components, modules, plugins en templates.

Interesse in bijdragen aan de core?


Aan de slag!

Er zijn verschillende manieren om uw werkplek in te richten voor Joomla! ontwikkeling. Enkele suggesties worden gevonden op Uw werkplek inrichten voor Joomla ontwikkeling.

Vervolgens mopet u vertrouwd raken met de Joomla! Veilig coderen gids en een kort artikel op Joomla! ontwikkeling best-practices.

Documentatie op de Joomla! API kan helpen om bekend te raken met de grondslagen van de Joomla! code basis.

Ten slotte, Joomla! heeft vele bronnen voor ontwikkelaars. Onze Joomla! bronnen pagina stuurt u in de juiste richting als u hulp en oplossingen nodig heeft.


Er zijn vier soorten van extensie ontwikkeling:


Componenten


Er zijn veel artikelen, handleidingen, referenties en FAQs die zich richten op component-ontwikkeling. Wanneer dit de eerste keer is dat u een component ontwikkelt voor Joomla, dan is het het beste om te starten met De basisprincipes van hoe een component functioneert. Indien nodig, kunt u de besturingsstroom van een component visualiseren met deze diagrammen.

Vervolgens zult u de  Joomla 3.x MVC tutorial willen lezen    Ontwikkelen van een Model-View-Controller Component

Nadat u de handleiding hebt gelezen en/of het voorbeeld-component hebt geprobeerd, kunt u zich meer op specifieke details van het component richten via aanvullende artikelen. Deze lijst is te vinden op het component ontwikkeling portaal of op alle bijbehorende portalen voor ontwikkeling (plugins, modules of templates).

Voor meer informatie en artikelen:

Zie de Componenten ontwikkeling portaal pagina.


Plugins

De volgende artikelen helpen u vertrouwd te raken met Joomla! plugins. Ze zijn een goed uitgangspunt voor het begrijpen en daarna ontwikkelen van plugins.

Beginner

Om te begrijpen hoe plugins te installeren en te gebruiken in Joomla wordt aanbevolen Administratie van een plugin in Joomla! te lezen

Gemiddeld

Om plugins beter te begrijpen wordt aanbevolen dat u een basis plugin voor Joomla! maakt.

Er wordt ook aangeraden te lezen hoe een basis content plugin uit te voeren in een eigen module of component, die u al heeft ontwikkeld, via Uitvoeren van content plugins in uw extensie.

Gevorderd

Om de principes te begrijpen waarop het plugin systeem werkt Plugin ontwikkelaar overzicht. Om dit in een component die u heeft ontwikkeld te implementeren wordt aangeraden Ondersteunen van plugins in uw component te lezen.

Voor meer informatie en artikelen:

Zie de Plugin Ontwikkeling portaal pagina .


Modules


Voor meer informatie en artikelen:

Zie de Module Ontwikkeling portaal pagina.


Templates

Onze template ontwikkeling documentatie bevat veel artikelen, FAQ's en handleidingen. Een eerste stap om een template te ontwikkelen is begrijpen hoe templates uitgevoerd worden.

Beginners

Gemiddeld

Voor meer artikelen en informatie:

Zie de Template Ontwikkeling portaal pagina.

Meer onderwerpen over ontwikkeling

API-handleidingen

De Joomla API-handleidingen bieden uitleg en voorbeeldcode met betrekking tot de Joomla API-functies, om u te helpen begrijpen hoe u de API's in uw eigen extensies kunt gebruiken. Klik hier om naar de index van deze handleidingen te gaan.

Bijdragen aan documentatie


De ontwikkeling van Joomla ontwikkelaars documentatie wordt hoofdzakelijk uitgevoerd door de Documentatie werkgroep. Er is momenteel één sub-project belangrijk voor ontwikkelaars:

Zorg, bij het aanmaken van een nieuwe pagina, ervoor dat u de volgende markering plaatst onderaan de pagina, zodat het opgenomen wordt in de categorie lijst:

[[Category:Development]]

Als u andere artikelen vindt waarvan u denkt dat ze relevant zijn voor ontwikkelaars voeg dan deze markering aan die pagina's toe.