Portal

Portal:Grup d'Usuaris de Joomla!

From Joomla! Documentation

This page is a translated version of the page Portal:Joomla User Groups and the translation is 74% complete.
Outdated translations are marked like this.
Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎Nederlands • ‎Türkçe • ‎català • ‎dansk • ‎eesti • ‎español • ‎français • ‎italiano • ‎português • ‎português do Brasil • ‎български • ‎русский • ‎العربية • ‎বাংলা • ‎中文(中国大陆)‎
Grup d'usuaris de Joomla!


Un Grup d'usuaris de Joomla (JUG) és una reunió de membres de la comunitat de Joomla que els uneix l'interès de compartir, els seus coneixements i experiències i que es veuen al menys un parell de cops l'any. És un lloc fantàstic per a conèixer gent nova, i és perfecte per a tots els nivells, des de principiants, experts desenvolupadors de Joomla, dissenyadors web, administradors web i qualsevol que desitgi aprendre més sobre Joomla.

En aquest moment hi ha més de 100 Grups d'Usuaris registrats a tot el món! Els pots veure a https://community.joomla.org/user-groups.html. Joomla User Groups.png

Iniciant un Grup d'Usuaris Joomla!

What are the benefits to starting and running a JUG? (Or why start a JUG). There are many. Some are:

 1. To promote Joomla to more people in your local area.
 2. To build a strong sense of community with other Joomla users.
 3. To promote and gain friendships and to network with people of like mind.
 4. To help with Joomla outreach in your local area.
 5. Get access to a private Glip chat with other JUG Organisers world-wide.
 6. Access to public Glip channels in the Joomla! Project.
 7. Doesn't need to take a lot of time. The minimum number of meetings per year is two in person meetings.
 8. The group can run in your language and your culture. The group can have it's own personality. No two JUGs are the same.
 9. To help others.
 10. To teach others.
 11. To learn from others.
 12. To make friends and socialise with others.

And more...


Hi ha alguns requisits bàsics per començar un grup d'usuaris de Joomla que inclouen:

 1. Almenys dues persones per portar el grup de líders (mínim)
 2. Un lloc per trobar-te a la teva ciutat - per exemple, una sala de reunions, un bar, restaurant, espai d'oficina, etc.
 3. Un nom que representi un poble o ciutat (no una regió de país, estat o gran regió)
 4. Un lloc en línia per promoure el teu grup i permetre que la gent sàpiga sobre el grup (per exemple, lloc web, Meetup.com, grup de Facebook, grups de LinkedIn, comunitat Google+, etc.)
 5. See the Joomla! User Group Rules/FAQs
 6. See the Joomla! User Group Terms of Service

Com puc trobar algú més per portar el meu grup?

Hi ha moltes maneres de trobar altres usuaris de Joomla en la teva àrea local:

Com puc trobar un lloc?

El millor és tractar de trobar un lloc que es pugui utilitzar de forma gratuïta, o a baix cost, de manera que no tingui despeses altes en l'inici del seu grup. Algunes idees per als llocs de trobada podrien ser:

 • Sales de reunions o de trobades
 • Bars, restaurants i cafeteries
 • Sales de reunions de la comunitat / Centres cívics / comunitaris
 • Espais de coworking

Cal fixar una quota?

Com organitzador d'un Grup d'usuaris Joomla! et pots preguntar-se si has de demanar als visitants / membres / oients una contribució financera. Una contribució pot ser útil per obtenir les instal·lacions, com un projector (projector de dades) o per pagar les begudes / aperitius durant la reunió. Si es convida a conferenciants o ponents, els fons podrien utilitzar-se per un regal o despeses de viatge. Un punt important és que els Grups d'usuaris Joomla! no existeixen per fer un gran benefici. Cobrar per les reunions ha de servir per cobrir les despeses del Grup. Les dades financeres han de ser transparents i qualsevol persona, incloent l'equip JUG ha de poder-les veure. Alguns grups són completament lliures i es financien per patrocini. Altres grups són de lliure assistència, però tenen una quota opcional per a l'alimentació i begudes (per exemple, pizza i cervesa). Alguns grups JUG cobren una tarifa fixa per trobada. Quan hi ha diners en joc és bo tenir un tresorer i ser transparent amb els registres financers.

Com puc trobar / atraure nous membres?

Alguns grups han trobat que meetup.com és una bona manera d'atraure nous membres de fora de la Comunitat Joomla ja que funciona bé com a motor de cerca. El principal desavantatge de meetup.com és que és un servei de pagament i no és lliure, però, permet gestionar anuncis de reunions, confirmacions d'assistència, etc. molt bé. També pots treballar en el desenvolupament del teu propi lloc web del grup, i es pot enumerar esdeveniments si ets d'un Grup d'Usuaris registrat a events.joomla.org. Altres llocs que podries utilitzar són Lanyrd and Plancast.


Portant un Grup d'Usuaris Joomla!

Hi ha molts aspectes i preguntes que requereixen una acurada consideració quan s'executa un Grup d'Usuaris Joomla!.


Ajuda pels organitzadors de grups d'usuaris.

Per ajudar a les persones interessades en la creació i execució d'un Grup d'usuaris, Joomla! aquí hi ha alguns recursos comuns per ajudar.

Comunicació

Hi ha un popular xerrada GLIP que inclou organitzadors JUG de tot el món - si vols unir-te a ell posa't en contacte amb l'Equip JUG obrint un tiquet a https://community.joomla.org/helpdesk/user-groups-support/department/joomla-user-group-support.html També tenim un document de Google Docs que esperem convertir per allotjar-lo aquí, ara hi és a http://bit.ly/JUGSmaster.

Portaveus

Estàs disposat a parlar en les reunions JUG ja sigui geogràficament a prop teu o mitjançant Skype / Google+? Si és així, afegeix els teus detalls a la Llista de portaveus JUG. Assegura't de deixar un mitjà de contacte per part del JUG.

Past Presentations

Have you got slide decks, presentations and videos from past JUG Meetings that you would like to make available to others? If so, please add these to the Past Presentations page.

Recursos

Tens presentacions i recursos que t'agradaria posar a disposició dels altres? Si és així, afegeix-los a la pàgina de recursos JUG.