Portal

Joomla gebruikersgroepen

From Joomla! Documentation

This page is a translated version of the page Portal:Joomla User Groups and the translation is 100% complete.

Other languages:
العربية • ‎български • ‎বাংলা • ‎català • ‎dansk • ‎Deutsch • ‎English • ‎español • ‎eesti • ‎français • ‎italiano • ‎Nederlands • ‎português • ‎português do Brasil • ‎русский • ‎Türkçe • ‎中文(中国大陆)‎
Joomla! Gebruikersgroepen


Een Joomla gebruikersgroep (JUG) is een lokale bijeenkomst van mensen, die regelmatig Joomla kennis en ervaring delen en met andere leden van onze community minstens twee keer per jaar persoonlijk contact hebben. Het is een geweldige plaats om nieuwe mensen te ontmoeten en is perfect voor alle niveaus, van nieuweling tot ervaren Joomla! ontwikkelaars, webontwerpers, beheerders en iedereen die meer over Joomla wil leren.

Momenteel zijn er meer dan 100 geregistreerde Joomla! gebruikersgroepen over de hele wereld! Je ziet ze op https://community.joomla.org/user-groups.html. Joomla User Groups.png

Een Joomla! gebruikersgroep starten

Wat zijn de voordelen met het starten en het draaien van een gebruikersgroep (JUG). Er zijn er verschillende. Een aantal zijn:

 1. Om Joomla te promoten naar meer personen in je directe omgeving
 2. Om een sterk gemeenschapsgevoel met andere Joomla gebruikers op te bouwen.
 3. Om vriendschap te promoten en te verkrijgen en om met gelijkdenkenden te netwerken.
 4. Om Joomla te helpen verder uit te reiken in je directe omgeving.
 5. Krijg toegang tot de privé Glip-chat met andere gebruikersgroep-organisatoren van over de hele wereld.
 6. Toegang tot de publieke Glip kanalen in het Joomla! Project.
 7. Het hoeft niet veel tijd te kosten. Het minimale aantal bijeenkomsten per jaar is twee, in persoonlijke ontmoetingen.
 8. De groep kan in je eigen taal en cultuur plaatsvinden. De groep kan zijn eigen persoonlijkheid hebben. Geen twee gebruikersgroepen zijn het zelfde.
 9. Om anderen te helpen.
 10. Om anderen te leren.
 11. Om van anderen te leren.
 12. Om vrienden te maken en te socialiseren.

En meer...


Er zijn een aantal basisvereisten voor het starten van een Joomlaǃ gebruikersgroep, zoals:

 1. De groep heeft minstens twee leiders (minimum)
 2. Een ontmoetingsruimte in uw stad - bijvoorbeeld een vergaderzaal, een bar, restaurant, kantoorruimte enz.
 3. Een naam die staat voor een dorp of stad (niet een land, staat of grote regio)
 4. Een online plek voor het promoten van uw groep en waar mensen iets te weten kunnen komen over de groep (bijvoorbeeld een website, Meetup.com, Facebook groep, LinkedIn groep, Google+ Gemeenschap, enz.)
 5. See the Joomla! User Group Rules/FAQs
 6. See the Joomla! User Group Terms of Service

Hoe vind ik iemand anders om mijn groep mee te leiden?

Er zijn veel manieren om andere Joomla gebruikers in uw omgeving te vinden:

Hoe vind ik een locatie?

Het beste is om een locatie te vinden, die gratis of voor een lage prijs gebruikt kan worden, zodat u geen hoge kosten heeft bij het starten van de gebruikersgroep. Een aantal ideeën voor plekken om elkaar te ontmoeten kunnen zijn:

 • Vergaderzalen van bedrijven of showrooms
 • Bars, restaurants en cafés
 • Vergaderruimte in openbare gebouwen
 • Deeltijdwerkplekken

Moeten we een vergoeding vragen?

Als organisator van een Joomla gebruikersgroep, kunt u zich afvragen of u bezoekers om een financiële bijdrage moet vragen. Een bijdrage kan nuttig zijn om faciliteiten te huren, zoals een beamer (projector) of om te betalen voor drankjes tijdens de vergadering. Als er sprekers uitgenodigd worden, kan de bijdrage gebruikt worden voor een cadeautje of reiskostenvergoeding. Een belangrijk punt is dat Joomla! gebruikersgroepen niet in staat zijn winst te maken. Het vragen van toegang is om onkosten van de groep te dragen. Uw financiën moet transparant zijn en iedereen, inclusief het JUG Team, zou ze mogen inzien. Sommige gebruikersgroepen zijn volledig gratis en worden gefinancierd door sponsoring. Andere groepen zijn gratis bij te wonen, maar vragen een facultatieve vergoeding voor eten en drinken (bijv. pizza en bier!). Sommige gebruikersgroepen vragen een vaste vergoeding per vergadering. Wanneer er geld mee gemoeid is, is het verstandig om een penningmeester aan te stellen en transparant te zijn over de financiële administratie.

Hoe kan ik nieuwe leden vinden/aantrekken?

Sommige JUG groepen vonden dat meetup.com een goede manier is om nieuwe leden van buiten de Joomla Community te vinden aangezien ze het goed doen bij de zoekmachines. Het grootste nadeel van meetup.com is dat het een betaalde dienst is en niet gratis, het handelt echter aankondigingen, RSVP's, etc. goed af. U kunt ook werken aan het ontwikkelen van uw eigen JUG website en als u een geregistreerde Joomla gebruikersgroepen bent, evenementen tonen op events.joomla.org. Andere sites die u misschien wilt gebruiken zijn Lanyrd en Plancast.


Het organiseren van Joomla gebruikersgroepen

Het organiseren van een Joomla gebruikersgroep

Er zijn veel aspecten en vragen die moeten worden afgewogen bij het uitvoeren van een Joomla! gebruikersgroep.


Hulpmiddelen voor gebruikersgroep organisatoren

Om geïnteresseerden te helpen bij het opzetten en leiden van een Joomla! gebruikersgroep, zijn hier enkele algemene hulpmiddelen om hen daarbij te helpen.

Communicatie

Er is een populaire Glip-chat met JUG organisatoren van over de hele wereld - als u lid wilt worden, neem dan contact op met iemand van het JUG team door een ticket aan te maken op https://community.joomla.org/helpdesk/user-groups-support/department/joomla-user-group-support.html . We gebruiken ook een Google Doc, die we hopen over te zetten naar onze eigen host: http://bit.ly/JUGSmaster

Sprekers

Wilt u graag spreken op JUG bijeenkomsten bij u in de buurt of via Skype/Google+? Zo ja, voeg dan uw gegevens toe aan de JUG sprekerslijst. Zorg ervoor dat u details achterlaat via welke weg de JUG organisatoren contact met u kunnen opnemen.

Past Presentations

Have you got slide decks, presentations and videos from past JUG Meetings that you would like to make available to others? If so, please add these to the Past Presentations page.

Hulpbronnen

Heeft u hulpbronnen die u helpen uw JUG te draaien en geschikt zijn voor andere JUG's? Zaken zoals conferentie en schermdeel software? Zo ja, voeg deze dan toe aan de Joomla! gebruikersgroep hulpbronnen pagina.