Portal

Template beheer

From Joomla! Documentation

This page is a translated version of the page Portal:Template Management and the translation is 100% complete.
Other languages:
Bahasa Indonesia • ‎Deutsch • ‎English • ‎Nederlands • ‎eesti • ‎español • ‎français • ‎italiano • ‎português • ‎русский • ‎فارسی • ‎中文(台灣)‎ • ‎日本語
Templatebeheer

Article Management · User Management · Template Management · Menu Management


Deze pagina bevat veel links naar geselecteerde documentatie over Templatebeheer voor Joomla 2.5 en Joomla 3.10

Een template is een soort Joomla extensie die het uiterlijk van de website bepaalt. Het Joomla CMS gebruikt twee soorten templates: website templates en beheergedeelte templates. De website template bepaalt de manier waarop de website eruit ziet voor uw gebruikers die de inhoud bekijken. Het template voor het beheergedeelte bepaalt de manier waarop het beheergedeelte eruit ziet, het gedeelte waar administratieve taken worden uitgevoerd door een Joomla! beheerder. Dit kan bestaan uit normale taken zoals: gebruiker-, menu-, artikel-, categorie-, module-, component-, plugin- en template-beheer.

Zie ook: Component, Module, Plugin

Deze pagina is alleen voor Templatebeheer.

Kijk, voor meer artikelen en informatie, alstublieft ook op de hoofdpagina Beheerders voor andere beheer onderwerpen.


Aanbevolen literatuur

Beheren van Templates

De volgende artikelen helpen nieuwe gebruikers begrijpen hoe Joomla! templates gebruikt voor het weergeven van webpagina's.

Migreren van Joomla! 1.5 naar 3.x

Er is een verschil in hoe Joomla! 1.5 templates werken in vergelijking tot Joomla! 3.x templates. Joomla! 1.5 templates moeten geüpgraded worden om in 3.x te werken.


Templatebeheer - Helpschermen

Templatebeheer - Helpschermen met beschrijving

Templatebeheer - Helpscherm Versie Beschrijving
Extensies Templatebeheer: Stijlen Joomla 3.x Volg, om het standaard template van de Site (Front-end) of Administrator (Beheer) te wijzigen, de volgende stappen:
Extensies Templatebeheer stijlen bewerken Joomla 3.x Hier bewerkt u de stijl van een template. Wanneer een template voor het eerst geïnstalleerd wordt, wordt er een standaard stijl aangemaakt. De standaard stijl voor het template heeft dezelfde naam als het template met een - standaard achtervoegsel. Vink, om een andere versie van van de standaard stijl aan te maken, de standaard stijl checkbox aan en druk op het dupliceer icoon in de werkbalk. Bewerk daarna de kopie.
Extensies templatebeheer templates Joomla 3.x Het Templatebeheer: Templates scherm geeft de mogelijkheid om templates te zien en bewerken, welke in Joomla zijn geïnstalleerd.
Extensies Templatebeheer templates bewerken Joomla 3.x Hier bewerkt u de broncode van een template. U kunt de hoofdbestanden van een template en stijlsheets vanaf dit scherm bewerken.
Extensies Templatebeheer templates bron bewerk Joomla 3.x Op dit scherm wordt de broncode van template bestanden bewerkt. Het biedt een tekst-interface om de template bestanden te bewerken. HTML en PHP programma-syntax wordt gemarkeerd om de broncode bestanden beter leesbaar te maken.
Templatebeheer - Helpscherm Versie Beschrijving
Extensies Templatebeheer stijlen Joomla 2.5 Het Templatebeheer stijlen scherm geeft u de mogelijkheid template stijlen te beheren, welke u dan aan in Joomla! installatie kunt toepassen. U kunt de standaard stijl, die moet worden toegepast bij website-pagina's en het beheerders-interface, instellen. U kunt ook verschillende stijlen instellen voor de verschillende menu-items op uw site. Stijlen geven de mogelijkheid verschillende template-instellingen te bewaren en ze dan op de hele website of per pagina toe te passen.
Extensies Templatebeheer stijlen bewerken Joomla 2.5 Hier bewerkt u de stijl van een template. Wanneer een template voor het eerst geïnstalleerd wordt, wordt er een standaard stijl aangemaakt. De standaard stijl voor het template heeft dezelfde naam als het template met een - standaard achtervoegsel. Vink, om een andere versie van van de standaard stijl aan te maken, de standaard stijl checkbox aan en druk op het dupliceer icoon in de werkbalk. Bewerk daarna de kopie.
Extensies templatebeheer templates Joomla 2.5 Het Templatebeheer: Templates scherm geeft de mogelijkheid om templates te zien en bewerken, welke in Joomla zijn geïnstalleerd.
Extensies Templatebeheer templates bewerken Joomla 2.5 Hier bewerkt u de broncode van een template. U kunt de hoofdbestanden van een template en stijlsheets vanaf dit scherm bewerken.
Extensies Templatebeheer templates bron bewerk Joomla 2.5 Op dit scherm wordt de broncode van template bestanden bewerkt. Het biedt een tekst-interface om de template bestanden te bewerken. HTML, PHP en CSS programma-syntax wordt gemarkeerd om de broncode bestanden beter leesbaar te maken.