Veiligheids checklist/ Site herstel

From Joomla! Documentation

< Security Checklist
This page is a translated version of the page Security Checklist/Site Recovery and the translation is 94% complete.
Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎Nederlands • ‎português do Brasil

Website herstel

Zoek direct hulp

Als je denkt dat je website gehackt is plaats dan geen bericht op het Joomla! forum met de titel "Help! Ik ben gehackt." Dit verteld ons niets dat van belang is. Het overgrote deel van de aangetaste websites waren niet goed ingericht of gebruikten verouderde versies van Joomla! of geïnstalleerde extensies. Dit is wat je moet uitzoeken.
Wanneer je een echt zwakke plek ontdekt, kan het publiceren van deze informatie andere websites in gevaar brengen. In plaats daarvan kan je het melden aan de Joomla! Security Task Force.

Volg een logisch en rigoureus herstel proces

Zorg dat je de belangrijke stappen kent die je moet volgen als je website is gehackt. Als dat het geval is zijn er een aantal shortcuts.

(FAQ)

Wijzig je administrator wachtwoord

Veel hackers vinden het leuk om je buiten je eigen website te sluiten. Dat doen ze vaak door je administrator wachtwoord te wijzigen. Als je niet meer in kan loggen kan je het wachtwoord eenvoudig resetten.

(FAQ)

Vind hack pogingen met de *NIX shell

Weet hoe je verdachte en/of aangepaste bestanden kan vinden. Weet hoe je de Apache logs met ruwe data voor verdachte activiteiten op je site. (FAQ)

Jouw beurt...

Als je een zwakke plek vindt in de Joomla! bestanden meldt het hier.