Consideracions sobre la plantilla durant la migració

From Joomla! Documentation

This page is a translated version of the page Template Considerations During Migration and the translation is 56% complete.
Outdated translations are marked like this.
Copyedit.png
This Article Needs Your Help

This article is tagged because it NEEDS UPDATING. You can help the Joomla! Documentation Wiki by contributing to it.
More pages that need help similar to this one are here. NOTE-If you feel the need is satistified, please remove this notice.

Reason: See section 3.4 and 4


Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎Nederlands • ‎català • ‎español • ‎français • ‎português do Brasil • ‎български • ‎русский

Les plantilles, de vegades, creen un bucle durant la migració. No té perquè ser així. Amb unes quantes explicacions, es pot arribar a tenir clar quines són les opcions.

Introducció

Les plantilles són una extensió. Igual que els components, mòduls i complements són extensions, una plantilla també ho és.

En una migració, haurà de decidir què fer amb la plantilla actual (doncs aquesta determina l' "aparença" del lloc web).

El seu escenari de plantilla segurament encaixarà majoritàriament amb una de les següents opcions:

 • Està utilitzant una plantilla que es va adquirir en un club de plantilles.
 • Està utilitzant una plantilla que va comprar en algun proveïdor de plantilles.
 • Té una plantilla amb un disseny personalitzat.
 • Està utilitzant una plantilla per defecte, que ve amb la instal·lació de Joomla (a Joomla! 1.5 les plantilles predeterminades són Rhuk_milkyway, JA Purity, Beez i en Joomla! 2.5 les plantilles per defecte són Atomic i dues versions diferents Beez). La plantilla es va poder haver personalitzat de manera significativa, o no.

Avaluant diversos escenaris de plantilla

Abans de decidir què fer, haurà d'avaluar si desitja mantenir l'aspecte actual del seu lloc web. Si desitja un canvi, aquest és el moment de decidir-se. Potser la principal raó per la qual possiblement voleu canviar la plantilla, és utilitzar una tecnologia més actual de les noves plantilles. Les plantilles responsives no estaven disponibles per a la 1.5 (a menys que hi hagués contractat recentment a algú perquè modifiqués la seva plantilla a responsiva), fins i tot en l'inici del cicle de vida de la 2.5, les versions per a mòbils eren escasses i el responsive encara no havia aparegut.

Vegem aquests escenaris d'un en un:

You are using Protostar

Protostar is not compatible with Joomla 4.x. The migration will work on the one-click from Joomla 3.10.x to 4.x but the template will disappear and be replaced with Cassiopeia upon migration. You will need to plan on using Cassiopeia or some other template in Joomla 4.

Why can't you carry forward Protostar into Joomla 4?

Protostar is based on an old version of Bootstrap (Bootstrap 2) and jQuery (1.x). The versions of these components are outdated and have known security issues (Joomla 3 maintained forked versions of these libraries with security patches applied) - and Joomla 4 has updated these to the latest version - Bootstrap 5. However this means that templates need to be updated to use the new HTML syntax that Bootstrap 5 requires.

Està utilitzant una plantilla que es va adquirir en un club de plantilles

Gairebé sempre aquesta és la més fàcil. Si va comprar una plantilla d'un club de plantilles, aneu de nou a l'empresa i vegeu si tenen una versió de la seva plantilla per Joomla 3.x. Si és així, excel·lent, una mica menys en què pensar. Si vostè està funcionant amb la 1.5 vagi a la 3.x, i comproveu si la versió per a la Joomla 3 és responsiva, si considera que és important per al seu lloc. Si migra de la 1,5 a la 3, és molt probable que hagin algunes diferències entre la plantilla de la versió 1.5 i la de la versió 3. Estigui preparat per fer algunes personalitzacions a la plantilla, si vol que es vegi exactament igual.

Si vol anar de la 2.5 a la 3.x, i comproveu si les versions de la 2.5 i la 3.x estan al mateix paquet del desenvolupador. Si no és així, consulteu amb el desenvolupador les mesures per actualitzar Joomla 2.5 a la 3.x. Si la 2.5 i la 3.x estan en el mateix paquet, ¡perfecte !. Si no estan, és possible que encara sigui fàcil. Només depèn del full de ruta d'actualització dels desenvolupadors.

Està utilitzant una plantilla que va comprar en algun proveïdor de plantilles

Si va comprar una plantilla d'un proveïdor de plantilles, torneu a l'empresa i vegeu si hi ha una versió disponible per Joomla 3.x. Si no és així, no ha tingut sort. No obstant això, pot intentar posar-se en contacte amb algú de l'empresa per veure si es pot actualitzar la plantilla per a vostè i que sigui compatible amb Joomla 3.x.

Si això no funciona, aleshores us farà falta:

 1. Triar una plantilla nova.
 2. Convertir la plantilla perquè sigui compatible amb Joomla 3.x. (Nota: no podrà ser responsiva.)

El primer punt no necessita explicació. Podeu triar entre comprar una plantilla d'un proveïdor comercial, o personalitzar la plantilla per defecte Protostar (veure més a baix) que s'instal·la amb Joomla 3.x. El segon punt no és tan fàcil. Per saber com convertir una plantilla existent perquè sigui compatible amb Joomla 3, consulteu la secció següent.

Conversions de plantilla o Migracions de plantilla

Conversions de Plantilla de la 1.5 a la 3

Conversions de Plantilla de la 1.5 a la 2.5

Conversions de Plantilla de la 2.5 a la 3

3.10.x to 4 Template Conversions

This section needs content. If you have knowledge on converting templates built for Joomla 3 to make them compatible with Joomla 4, please write a magazine article or post a YouTube or something that can be linked from this area. Thanks in advance.

Està utilitzant una plantilla amb disseny personalitzat

Si tens una plantilla personalitzada, dissenyada per a un lloc amb 1.5 o 2.5, caldrà modificar-la perquè sigui compatible amb Joomla 3. Vegeu els enllaços a la secció anterior. Si necessita contractar algú per convertir la seva plantilla actual sigui compatible amb Joomla 3.x, visiti el nostre Directori de Recursos de Joomla !, ja sigui a la categoria Desenvolupament de plantilles o a Migracions i actualitzacions.

Està utilitzant una plantilla que ve amb la instal·lació de Joomla per defecte

Joomla! 1.5 ve amb les plantilles predeterminades Rhuk_milkyway, JA Purity, i Beez. Joomla! 2.5 amb les plantilles predeterminades Atomic i dues versions diferents Beez. Pot ser que les hagin personalitzat significativament, o en absolut. Si utilitzeu una plantilla per defecte de la 2.5 i passa a Joomla 3.x, podrà fer l'actualització en un sol clic. Si utilitzeu una plantilla de 1,5 per defecte llavors haurà d'utilitzar un dels passos anteriors per actualitzar a Joomla 3.x. (Si algú troba aquesta informació incorrecta, si us plau, que col·labori aportant la informació per arreglar-ho).

Abans de decidir si voleu convertir la plantilla de Joomla 1.5 a la 3, és possible que vulgueu considerar seriosament buscar una nova plantilla amb similituds amb la plantilla actual. El més probable és que serà més barat i més ràpid utilitzar una nova, haver de convertir l'antiga. Si voleu convertir l'antiga i no té els coneixements per fer-ho vostè mateix, visiteu el lloc Directori de Recursos de Joomla!™.

Protostar, the template that ships with Joomla 3.x is not compatible with Joomla 4.x. You will need to go through one of the steps above to update it for Joomla 4.x.

En triar les plantilles

 • Només mireu una empresa de plantilles alhora, o es torna aclaparant
 • Si comença a sentir-se aclaparat, feu un descans, fins i tot deixeu-lo per al dia següent
 • Intenta mirar més enllà de les demos amb contingut i cridaneres. Penseu quin és el contingut del seu lloc web posats a la plantilla, no totes les possibilitats que aquesta té.
 • Observeu les posicions dels mòduls i les variacions de les plantilles
 • Beure molta aigua mentre busca plantilles i estirar-se cada hora o així

Utilitzeu la plantilla per defecte Protostar a Joomla 3.x

Aquesta secció és incompleta. Si té coneixements sobre aquest tema, si us plau, participin afegint-los a aquest document. Mentrestant, pot fer una cerca a Google sobre com personalitzar Protostar, trobaran molts resultats fora de la documentació de Joomla!.