Trefwoorden gebruiken

From Joomla! Documentation

This page is a translated version of the page Using Keywords and the translation is 72% complete.
Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎Nederlands • ‎español • ‎français

Zoekwoorden Strategie

Voor je met jouw Joomla site begint is het belangrijk om een zoekwoorden onderzoek te doen om core zoekwoorden te signaleren voor jouw site en geassocieerde zoekwoorden welke aanvullen of relevant zijn voor de core zoekwoorden.

De reden hiervoor is dat zoekwoorden in het in het hart van het website design worden meegenomen - jouw site structuur (inhoud categorieën, product plaatsingen enzovoort), menu items, content artikelen moeten allemaal geoptimaliseerd worden om het beste gebruik te maken van de core en geassocieerde zoekwoorden.

Als een basis richtlijn, vraag jezelf (of jouw klant) de volgende vragen:

 1. Wat zijn mijn top 20 zoekwoorden?
 2. Welke andere geassocieerde worden en zinnen zijn belangrijk?
 3. Welke vragen stellen mensen welke mijn website zal beantwoorden?
 4. Wat zijn de meest belangrijke pagina's op mijn website (dit is niet altijd de homepagina, veelal zijn dit pagina's binnen de website met specifieke informatie).

Meta Trefwoorden

De meta trefwoord tag die gevonden wordt in de kop van de meeste web documenten heeft weinig effect meer voor Google, Bing en vele van de grotere zoekmachines. Toch maken sommige zoekmachines als Yahoo nog steeds gebruik van de metatags als een deel van hun algoritme, dus dit is iets dat je nog steeds kunt blijven verstrekken.

Terwijl het waar is dat vele zoekmachines de informatie niet gebruiken, ze lezen deze nog wel, dus zorg ervoor dat de tags relevant zijn en de inhoud beschrijft. Als een regel, jouw hoofd trefwoorden zullen in jouw titel moeten voorkomen, meta omschrijving, meta trefwoorden en binnen de eerste paar paragrafen van de inhoud. Als je dit niet doet dan weeg je af welke je moet meenemen als trefwoorden.

Trefwoorden dienen ingevoerd worden gescheiden door komma's (bijvoorbeeld, "katten, honden, huisdieren") en mag ingevoerd worden met hoofdletters of kleine letters. (bijvoorbeeld, "KATTEN" zal kloppen met "katten" of "Katten"). Trefwoorden kunnen op verschillende manieren gebruikt worden:

 1. Om zoekmachines en andere systemen te helpen de inhoud van het artikel te classificeren.
 2. In combinatie met advertentie tags, om specifieke advertenties te tonen gebaseerd op de inhoud van het artikel. Stel bijvoorbeeld dat u één advertentie voor hondenproducten heeft en een andere voor katten producten. U kunt uw hondenadvertentie tonen als uw gebruiker een artikel over honden leest en uw kat advertentie als er een kat gerelateerd artikel wordt getoond. Om dit te doen moet u:
  • Voeg de trefwoorden "hond" en "kat" toe aan de juiste Artikelen.
  • Voeg de Tags "hond" en "kat" toe aan de juiste advertenties op het Advertentiebeheer Nieuw/Bewerk scherm.
  • Stel de Advertentiemodule parameter 'Zoek op Tags' in op 'Ja' in het Advertentiemodule bewerk scherm.
 3. Alleen voor artikelen, in combinatie met de Gerelateerde artikelen module, om artikelen te tonen die minstens één gemeenschappelijk trefwoord delen. Als bijvoorbeeld het huidige artikel de trefwoorden "katten, honden, apen" heeft, dan worden artikelen met slechts één van deze trefwoorden getoond in de gerelateerde artikelen module.

Trefwoord dichtheid

Trefwoord dichtheid was een toverwoord van de Zoekmachine optimalisatie (SEO) wereld, het is echter minder belangrijk geworden sinds zoekmachines hun focus weg hebben gehaald van meta trefwoorden in de ranking algoritmes.

Op een basis niveau, trefwoord dichtheid is een manier om het aantal keren dat een woord wordt herhaald in de leesbare inhoud van een pagina, te verklaren. Als je tien leesbare woorden en een woord is een trefwoord, dan is de dichtheid van dat trefwoord 10%. Als je 100 woorden en een van deze is een trefwoord dan is de dichtheid 1%.

Het is aan te bevelen dat inhoudspagina's proberen te zorgen dat de zoekwoorddichtheid ergens tussen de 3,5-7% valt, aangezien dit als 'leesbaar' wordt beschouwd zonder als 'spam' over te komen. Er zijn veel online tools die jouw website analyseren om geschatte zoekwoorddichtheden voor uw pagina's te geven.

Richtlijnen voor trefwoord gebruik

Het is belangrijk om voor ogen te houden dat alle inhoud op uw website in de eerste plaats voor mensen moet worden geschreven, niet voor 'bots' van zoekmachines. Zorg er bij het schrijven van een artikel bijvoorbeeld voor dat wanneer u de tekst voor uzelf terugleest, het grammaticaal zinvol is om de zoekwoorden die u gebruikt op te nemen op de plaatsen waar ze zijn gebruikt. Als het vreemd of raar klinkt, of als je woorden onnodig hebt herhaald, pas dan je tekst aan.

Trefwoorden kunnen (en zullen) gebruikt worden in jouw titel, alias, URL, meta omschrijving, meta trefwoorden en binnen de inhoud zelf, maar je moet niet proberen om de inhoud vol te proppen met trefwoorden - het zou altijd moeten slagen voor de 'leesbaarheid'-test hierboven.

Content that does not make sense and/or is full of keywords for the sole purpose of raising the keyword density to a high level could cause your site to be penalised by search engines, which could result in a drop in search ranking position and potentially de-listing of the page in question.

It is actually quite to write an article that someone will enjoy reading or find usable at the same time as having a keyword density over 7%, so it should be obvious if your content falls into this category of potentially spammy material.

This section has a keyword density on the term “keyword” of 1.79% and on the term “keywords” of 2.05%. The combined density is approximately 3.8%. You can see how deliberate you would have to be to stuff a site greater than 7%!

How to add meta keywords to your site

Add your core keywords to your Global Configuration > Site > Global site meta keywords if you wish to use global metadata

Add specific meta keywords (which may include core keywords) to articles using the metadata information (make sure the keywords listed here are in the content of the article, title, alias and meta description also)

Adding the data does not harm your rankings in search engines, and may help you in Yahoo, and meta crawlers

Do not add more than 25 words in the meta data

Ensure that you separate words and phrases with a comma

Do not repeat keywords