Een FTP-client gebruiken om bestanden te uploaden.

From Joomla! Documentation

This page is a translated version of the page Using an FTP client to upload files and the translation is 100% complete.

Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎español • ‎français • ‎Nederlands

Omdat vele hostingbedrijven het niet toestaan dat hun gebruikers shell/lokale toegang tot hun bestanden hebben zullen gebruikers die nieuwe bestanden naar hun hostingruimte willen uploaden gebruik moeten maken van een "File Transfer Program" FTP programma's staat gebruikers toe om bestanden naar de server te uploaden die lokaal bewerkt zijn. Er is een verscheidenheid aan FTP programma's beschikbaar en dit overzicht laat de sterke punten van tal van deze populaire programma's zien, waarvan er vele open source zijn of gratis te downloaden zijn.

Als u Firefox gebruikt kunnen we FireFTP suggereren als een handige add-on. FireFTP zal voor deze handleiding worden gebruikt.

U wilt de weergave van verborgen bestanden uitschakelen zodat u niet uw .htaccess bestand (op een linux server) verliest wanneer u upload.


Met behulp van Windows verkenner

Als u een Windows besturingssysteem geïnstalleerd heeft kunt u Windows verkenner gebruiken om met FTP verbinding te maken.


Windows Verkenner openen

De afbeeldingen die volgen zijn afkomstig van Windows Vista maar het proces blijft het zelfde.

Eer zijn vele manieren om Windows verkenner te starten. U kan een folder of Mijn computer openen, of u kan de Windowstoets ingedrukt houden en op R drukken. Type dan explorer.exe in en klik op OK.

Runexplorer-en.png

Verbinding maken met FTP

OOm verbinding te maken met uw FTP-server heeft u de login-gegevens nodig die door uw hosting of administrator zijn aangeleverd. In de adresbalk typt u:ftp://USERNAME:PASSWORD@example.com waarbij u de gebruikersnaam, wachtwoord en example.com vervangt met uw eigen gegevens. Als u Windows Vista gebruikt, moet u misschien op de adresbalk dubbelklikken om de tekst toe te voegen. Druk op enter op uw toetsenbord wanneer u de gegevens correct hebt ingevoerd en Windows explorer zal verbinding maken met uw FTP server.

Als u de aanmeldgegevens onjuist ingevoerd hebt ontvangt u een foutbericht vergelijkbaar met dit:

Errorwindowsftp-en.png

Als dit het geval is, voer dan opnieuw uw gebruikersgegevens in de tekstvakken en probeer het opnieuw.

U ziet nu een lijst van mappen en bestanden van uw server vergelijkbaar met de volgende afbeelding:

Connectedwindowsftp-en.png

Uit veiligheidsoverwegingen zijn de bestanden/folders in dit voorbeeld verwijderd

Overdracht van bestanden

Het voordeel van het gebruiken van Windows explorer als uw FTP-applicatie is dat u waarschijnlijk bekend bent met hoe het overbrengen van bestanden werkt. De interface is identiek als u zou kopiëren/verplaatsen naar een andere map op uw computer.

De truc is om te bepalen naar welke map u de bestanden wilt uploaden. In de meeste gevallen zal u moeten uploaden naar een map met de naam "public_html", "htdocs" or "www". U kan dit opnemen met uw hosting of administrator.

Om een bestand te uploaden kunt u het bestand slepen van de oorspronkelijke map naar het venster dat met uw FTP-server verbonden is. Hier is een voorbeeld:

Transferftpwin-en.png

Het sluiten van uw FTP-verbinding

Om uw FTP-verbinding te sluiten, sluit simpelweg het Windows Explorer venster. Om dit te doen, drukt u op de rode "X"' in de rechterbovenhoek van het venster, zoals aangegeven in de volgende screenshot.

Closewin-en.png

FireFTP gebruiken

FireFTP is een goed programma voor FTP-overdracht indien u Mozilla Firefox gebruikt.

FireFTP opstarten

Om met een bestand versturen te beginnen kunt u FireFox openen en op '' Extra >> FireFTP klikken . FireFTP zal geopend worden in een nieuw tabblad.

Fireftpmenu-en.png

Configuratie van uw FTP-Gegevens

Als dit de eerste keer dat u verbinding maakt naar een FTP-server, dient u de configuratie van FireFTP in te stellen om te kunnen verbinden naar de juiste server. U kan de gegevens hiervan van uw host of beheerder krijgen.