Website eigendom voor Google verifiëren met een meta-tag

From Joomla! Documentation

This page is a translated version of the page Verify Website Ownership for Google with a Meta Tag and the translation is 100% complete.
Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎Nederlands • ‎español • ‎français

Het verifiëren van uw website vertelt Google dat u de eigenaar bent. Het biedt een beveiligde verbinding tussen uw website en Google om informatie uit te wisselen. Er zijn verschillende manieren om "Verify" your Joomla! website with Google; in deze instructies gebruiken we de HTML meta-tag methode.

Informatie verzamelen

U heeft informatie nodig over de template die u gebruikt. Als u een template gebruikt die u bij een template-ontwikkelaar heeft gekocht, moet u misschien contact opnemen met de ontwikkelaar om instructies te krijgen over hoe u de meta-tag in de template plaatst. Volg de onderstaande stappen om de benodigde tag te genereren en volg dan de instructies van de template-ontwikkelaar om de code in uw template op te nemen.

Gebruikt u de "Protostar" template of heeft u uw eigen template ontwikkeld, volg dan deze stappen. Let op: deze stappen gelden voor de standaard template. Gebruikt u meer dan een template, toegewezen aan verschillende items, dan moet u de meta-tag in elke afzonderlijke template plaatsen.

Hoe

 1. Ga, in het beheergedeelte, naar Templatebeheer. Indien u Templatebeheer niet ziet in het Controlepaneel of in de Extensies drop-down, dan heeft u misschien niet de juiste rechten.
 2. Zoek het index.php bestand van het template door op de naam van het template te klikken in de Template kolom of door de Template knop links te kiezen en voor het template te kiezen.
 3. Ga naar Google Search Console Home Page en haal uw HTML Meta tag code op.
  1. klik op de Property beheren knop naast de site die u wilt en klik daarna op Controleer deze site.
  2. Klik, als de HTML tag niet zichtbaar is op de aanbevolen methode tab, op de alternatieve methodes tab.
  3. Selecteer de HTML tag en kopieer de code.
 4. Voeg de HTML meta tag in, in de Header sectie voor de body tag.
 5. Ga terug naar het Webmaster Search console en klik op Controleer.

Voorbeeld van het plaatsen van code

Het volgende is een voorbeeld over waar de code te plaatsen in het "Protostar" template. Het index.php bestand is een mix van php en html. U moet de <!DOCTYPE html> vinden of de <html> tag gevolgd door de <head> tag in de code van het php bestand.

{
	$logo = '<span class="site-title" title="' . $sitename . '">' . $sitename . '</span>';
}
?>
<!DOCTYPE html>
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="<?php echo $this->language; ?>" lang="<?php echo $this->language; ?>" dir="<?php echo $this->direction; ?>">
<head>
	<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0" />
	<jdoc:include type="head" />
	<?php // Use of Google Font ?>
	<?php if ($this->params->get('googleFont')) : ?>
		<link href='//fonts.googleapis.com/css?family=<?php echo $this->params->get('googleFontName'); ?>' rel='stylesheet' type='text/css' />
		<style type="text/css">
			h1,h2,h3,h4,h5,h6,.site-title{
				font-family: '<?php echo str_replace('+', ' ', $this->params->get('googleFontName')); ?>', sans-serif;
			}
		</style>
	<?php endif; ?>

Voeg nu de meta-tag voor Google verificatie in.

<!DOCTYPE html>
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="<?php echo $this->language; ?>" lang="<?php echo $this->language; ?>" dir="<?php echo $this->direction; ?>">
<head>
	<meta name="google-site-verification" content="String_we_ask_for" />
	<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0" />
	<jdoc:include type="head" />

Fouten

Google controleert of de meta tag bestaat op de juiste locatie. Als Google de tag niet kan vinden, dan geven ze informatie over de fout. Lees alstublieft de Meta tag verificatie fouten sectie op de Google ondersteuningspagina voor meer hulp.