Wat kunt u met een template doen?

From Joomla! Documentation

This page is a translated version of the page What can you do with a template? and the translation is 100% complete.
Other languages:
Bahasa Indonesia • ‎Deutsch • ‎English • ‎Nederlands • ‎eesti • ‎español • ‎français • ‎hrvatski • ‎português do Brasil • ‎中文(台灣)‎

Een template wordt gebruikt om de manier waarop de inhoud aan een webbrowser of schermlezer aangeboden wordt, te beïnvloeden. Hier enkele manieren om het toe te passen op uw Joomla! site.

Lay-out

Het template is de plek waar het ontwerp van de weergave van uw site wordt bepaald. Dus ook waar u verschillende elementen (modules) plaatst. Bijvoorbeeld: U bepaalt de positionering van menu's, en inloggen formulier, advertenties banners, polls, etc.

J3x-template-example-module-changes-screenshot-nl.png

Let op de wijzigingen in inhoud lay-out!

Het (artikel) in de body van de pagina kan van style veranderen(u kunt kiezen uit verschillende weergave stijlen zoals blog lay-out, een nieuws artikel, enz) afhankelijk van de templates lay-out. *Zie de voorbeeld afbeelding. Let op de verschillen in lay-out, maar dat de weergave consistent is. De zijbalk van modules is verplaatst van links naar rechts en de volgorde opnieuw gerangschikt.

Indien het template ontworpen is met keuzes, dan kunt u ook "dynamisch" de plaats van de inhoud op uw site veranderen, misschien door het hoofdmenu rechts of links op het scherm te zetten.

Kleurenschema

Met behulp van CSS binnen het template ontwerp, kan de kleur van de achtergrond, tekst, links of vrijwel alles dat gewijzigd kan worden met gewone HTML-code, veranderd worden. Sommige templates hebben een manier om de kleur in templatebeheer aan te passen, voor andere moet u de template .css bestand(en) aanpassen.

Afbeeldingen en effecten

U kunt ook de manier waarop afbeeldingen worden getoond op de pagina beïnvloeden, en zelfs flash-achtige effecten maken of AJAX applicaties opnemen zoals drop-down menu's.

Lettertypes

Hetzelfde geldt voor lettertypes. De ontwerpen hiervoor staan allemaal CSS bestand(en) van het template om een uniforme uitstraling op de hele site te krijgen, hetgeen het fantastisch gemakkelijk maakt om de hele uitstraling te veranderen door slechts een of twee bestanden aan te passen in plaats van op iedere pagina.

Browserspecifieke oplossingen

Een template kan ontworpen worden om te veranderen hoe het weergegeven wordt door verschillende browsers, waardoor u volledig kunt profiteren van de laatste ontwikkelingen zonder dat uw site ontoegankelijk wordt voor diegenen die niet in staat zijn tot "bij-de-tijd" systeem upgrades (zoals bepaalde bedrijven die beperken welke software hun werknemers mogen gebruiken).