Wat is het doel van het index.php bestand?

From Joomla! Documentation

This page is a translated version of the page What is the purpose of the index.php file? and the translation is 100% complete.

Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎español • ‎français • ‎Nederlands

Het index.php bestand is het skelet van de website. Iedere pagina die Joomla! oplevert is de "index.php" aangevuld met een selectie inhoud vanuit de database.

Het index.php bestand voor een template bevat een mix van code die uitgeleverd wordt zoals het is en php code, die veranderd wordt voor hij uitgeleverd wordt. De code ziet er vertrouwd uit voor iemand die een eenvoudige HTML pagina in heeft ontworpen: er zijn twee belangrijke secties - de <head> en de <body>. Waar index.php verschilt is het gebruik van php code om informatie vanuit een database in te voegen.

Hier is een voorbeeld:

Een traditionele HTML head sectie:

<head>
<title>My Example Webpage</title>
<meta name="title" content="example" />
<link rel="stylesheet" href="www.example.com/css/css.css" type="text/css" />
</head>

En hetzelfde gedaan op de Joomla! manier:

<head>
<jdoc:include type="head" />
<link rel="stylesheet" href="<?php echo $this->baseurl ?>templates/mytemplate/css/css.css" type="text/css" />
</head>

Dus, in plaats van dat deze header onderdelen in het index.php bestand zijn gedefinieerd, worden de header onderdelen opgezocht in de database door stukjes php code. Het slimme deel is dat beide scripts dezelfde code aan een gebruiker leveren. Als je naar de code van een Joomla website kijkt zal alle <?php blah /> vervangen zijn door reguliere html code.

Goed template ontwerp

index.php zou zo eenvoudig mogelijk moeten zijn omdat het iedere keer opnieuw verstuurd wordt als een pagina verzonden wordt. Elementen zoals de styling zou in CSS-bestanden moeten worden aangeleverd, die de gebruikers-cache worden bewaard. De handleidingen hier behandelen de technische aspecten van het maken van uw index.php.

Waarom index.php ?

Index.htm is historisch de naam die is gegeven aan de homepage van een website. De webserver levert www.example.org/index.htm als een gebruiker navigeert naar www.example.org. Omdat Joomla! geschreven is in PHP, is index.php automatisch het aangeboden bestand. Om de zaken nog te compliceren verwijst, als een gebruiker naar een Joomla-website gaat, de index.php van de root-map door naar de index.php van het huidige standaard template.