Google Developers Mobile Friendly Websites

From Joomla! Documentation

Revision as of 07:56, 17 May 2016 by MartijnM (talk | contribs)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Other languages:
Bahasa Indonesia • ‎Deutsch • ‎English • ‎Nederlands • ‎español • ‎français • ‎italiano • ‎português do Brasil • ‎română • ‎български • ‎русский • ‎עברית • ‎中文(中国大陆)‎ • ‎日本語

Joomla!®

Joomla! is een content management system (CMS) dat u in staat stelt om websites en online applicaties te bouwen.
Let op: Joomla! 2.5 is end-of-life sinds december 2014. Joomla! 3.x is mobielvriendelijk direct uit de doos.
U kunt hier de versie van Joomla! vinden die u moet gebruiken.

Voordat u begint

We raden u aan een back-up te maken van uw site voor een wijziging, update of upgrade te doen. Op deze manier heeft u een kopie om de site te herstellen, indien noodzakelijk. Vergeet niet de back-up's te testen!
Volg, indien u niet zeker weet hoe u uw Joomla! site moet backuppen, de Documentatie: Backup beginselen voor een Joomla! website. Zoek, als u dat moeilijk vindt, ondersteuning op de Joomla! support forums of zoek voor hulp op uw eigen webmaster ondersteuningscommunity.
Als u met een oudere versie van Joomla werkt, volg dan de aanwijzingen hieronder.

1. Welke Joomla! versie en template gebruik ik?

1.1. Hoe kan ik dat controleren?

Dit is mogelijk van invloed op de wijzigingen die u kunt maken. Het aantal opties neemt aanzienlijk toe wanneer uw Joomla-installatie up-to-date is.
Hier volgen enkele manieren om uw versie van Joomla te controleren:
Kijk in uw beheerdersinterface. Het versienummer staat boven of onder aan de interface, afhankelijk van de Joomla-versie die u gebruikt.
Controleer de pagina met systeeminformatie in uw beheerdersinterface. Het versienummer wordt ook op die pagina weergegeven. De versie kan worden gecontroleerd in het bestand file /version.php, dat kan worden weergegeven in een tekstbewerker. Dit bestand staat doorgaans in de map /libraries/joomla/, maar kan ook ergens anders staan.
U vindt meer methodes om de Joomla! versie van uw website te controleren in de officiële Joomla! documentatie.
Opmerking: als u hier niet verder komt, adviseren we u te stoppen en de taak uit handen te geven aan een expert.

1.2. Update zo nodig uw versie, template en extensie van derden.

Als u niet over de nieuwste Joomla-versie beschikt, raden we u met klem aan een update voor uw Joomla-installatie naar de nieuwste versie uit te voeren door de Joomla! update-documentatie te volgen, waar u stap voor stap handleidingen vindt hoe te migreren van 1.5.x naar 3.x en van 2.5.x naar 3.x (Opmerking: de documentatie is beschikbaar in verschillende talen). Wanneer u een update naar de nieuwste versie uitvoert, worden automatisch de benodigde beveiligingsupgrades toegepast en wordt uw site mobielvriendelijk gemaakt.

1.3 Voer de Mobielvriendelijke test uit

Test uw URL in het Mobielvriendelijke test hulpmiddel nu uw versie van de websitesoftware of uw thema's up-to-date zijn. Als u een “mobielvriendelijke” score krijgt, bent u klaar!
Als de score niet mobielvriendelijk is, kunt u overwegen een ander template te kiezen en/of het huidige template aan te passen. We hebben de volgende documentatie samengesteld om u bij het proces te begeleiden.

2. Hoe maak ik mijn Joomla-site mobielvriendelijk zonder de Joomla-versies te updaten?

Lees eerst de handleiding voor het installeren van extensies zodat u weet hoe u een Joomla-extensie installeert. Er zijn verschillende Joomla- extensies waarmee u uw site mobielvriendelijk kunt maken zonder dat u de versies hoeft te updaten. Bezoek het gedeelte over mobiel van de Joomla Extensions Directory om een geschikte extensie voor uw site te vinden. Neem de documentatie voor de desbetreffende extensie door, zodat u weet hoe u deze extensie installeert en gebruikt. Zodra u er klaar voor bent, installeert u de extensie en past u deze toe op uw site.

3. Is mijn Joomla-site nu mobielvriendelijk? Laatste controle

We hopen dat uw site nu mobielvriendelijk is en kan worden weergegeven voor uw mobiele doelgroep. We nodigen u uit dit nu te testen met het hulpmiddel Mobielvriendelijke test..

Google-Mobile-Friendly-Test.png

Als de testresultaten niet bevredigend zijn of als u nog vragen heeft, verwelkomt Google u graag op hun internationale webmaster forums voor aanvullende adviezen en ondersteuning.
Google is altijd op zoek naar manieren om hun documentatie te verbeteren: als u wilt, kunt u dit formulier invullen om feedback te geven.