Hoe start ik een Joomla gebruikersgroep?

From Joomla! Documentation

Revision as of 02:49, 24 May 2018 by MartijnM (talk | contribs)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎Nederlands • ‎français • ‎italiano


Er zijn een aantal basisvereisten voor het starten van een Joomlaǃ gebruikersgroep, zoals:

  1. De groep heeft minstens twee leiders (minimum)
  2. Een ontmoetingsruimte in uw stad - bijvoorbeeld een vergaderzaal, een bar, restaurant, kantoorruimte enz.
  3. Een naam die staat voor een dorp of stad (niet een land, staat of grote regio)
  4. Een online plek voor het promoten van uw groep en waar mensen iets te weten kunnen komen over de groep (bijvoorbeeld een website, Meetup.com, Facebook groep, LinkedIn groep, Google+ Gemeenschap, enz.)

Hoe vind ik iemand anders om mijn groep mee te leiden?

Er zijn veel manieren om andere Joomla gebruikers in uw omgeving te vinden:

Hoe vind ik een locatie?

Het beste is om een locatie te vinden, die gratis of voor een lage prijs gebruikt kan worden, zodat u geen hoge kosten heeft bij het starten van de gebruikersgroep.

Een aantal ideeën voor plekken om elkaar te ontmoeten kunnen zijn:

  • Vergaderzalen van bedrijven of showrooms
  • Bars, restaurants en cafés
  • Vergaderruimte in openbare gebouwen
  • Deeltijdwerkplekken

Moeten we een vergoeding vragen?

Als organisator van een Joomla gebruikersgroep, kunt u zich afvragen of u bezoekers om een financiële bijdrage moet vragen. Een bijdrage kan nuttig zijn om faciliteiten te huren, zoals een beamer (projector) of om te betalen voor drankjes tijdens de vergadering. Als er sprekers uitgenodigd worden, kan de bijdrage gebruikt worden voor een cadeautje of reiskostenvergoeding.

Een belangrijk punt is dat Joomla! gebruikersgroepen niet in staat zijn winst te maken. Het vragen van toegang is om onkosten van de groep te dragen. Uw financiën moet transparant zijn en iedereen, inclusief het JUG Team, zou ze mogen inzien.

Sommige gebruikersgroepen zijn volledig gratis en worden gefinancierd door sponsoring. Andere groepen zijn gratis bij te wonen, maar vragen een facultatieve vergoeding voor eten en drinken (bijv. pizza en bier!). Sommige gebruikersgroepen vragen een vaste vergoeding per vergadering.

Wanneer er geld mee gemoeid is, is het verstandig om een penningmeester aan te stellen en transparant te zijn over de financiële administratie.

Hoe kan ik nieuwe leden vinden/aantrekken?

Sommige JUG groepen hebben ontdekt dat meetup.com een goede manier is om nieuwe leden te trekken van buiten de Joomla Community aangezien ze het goed doen bij zoekmachines. Het belangrijkste nadeel van meetup.com is dat het een betaalde service is en niet gratis, het handelt echter aankondigingen en RSVP's, etc goed af.

U kunt ook werken aan het ontwikkelen van uw eigen JUG website en als u een geregistreerde Joomla gebruikersgroepen bent, evenementen tonen op events.joomla.org.

Andere sites die u misschien wilt gebruiken zijn Lanyrd en Plancast.