Een eenvoudige module maken - Automatische update toevoegen
From Joomla! Documentation
< J3.x:Creating a simple module
Dit is een serie artikelen over het ontwikkelen van een module voor Joomla! versie . U kunt navigeren binnen de artikelen in deze serie met behulp van het navigatie drop-down menu.
Begin met de Introductie en navigeer door de artikelen van de serie door middel van de navigatieknop onderaan of het vak rechts (Artikelen in deze serie). Er zitten 2 video's bij deze handleiding die u hier kunt zien Basic Joomla Module Development video 1 en Basic Joomla Module Development video 2.
Dit gedeelte van de handleiding helpt een update-server te maken zodat uw module gebruik kan maken van het één-klik-upgrade systeem van Joomla.
Introductie & aanbevolen literatuur
Het eerste wat u kunt doen is het lezen van de Het beheren van component upgrades met Joomla 2.5 - Deel 1 handleiding om een idee te krijgen hoe het update proces in in Joomla werkt. Hoewel geschreven voor 2.5, het proces is in Joomla 3.x niet veranderd. Lees ook Een update-server inzetten - dit is wat we uitvoeren in deze handleiding.
Herinnert u zich nog het sql update bestand dat we noemden in de De database gebruiken sectie? Dit zal gebruikt worden om onze database bij te werken. Terwijl een nieuwe gezippte versie van onze module gebruikt wordt om alle php bestanden bij te werken. Om het nu eenvoudig te houden, zullen we de bestanden en sql database bijwerken zonder controle op de Joomla versie en de versie van de module die nu geïnstalleerd is (er wordt aanbevolen dit te doen in een productie module).
Onze module updaten
De enige manier om onze huidige module bij te werken is een update-server toevoegen in het xml bestand.
<updateservers>
<server type="extension" name="Helloworld" priority="1">http://www.example.com/helloworld_update.xml</server>
</updateservers>
Joomla! zal nu zoeken naar http://www.example.com/helloworld_update.xml voor updates met een frequentie die staat in de extensiebeheer opties.
Een update aanmaken
Nu Joomla zoekt naar updates voor uw extensie, gaan wij er een aanmaken om ons proces te testen.
Maak een kopie van de module zoals hij nu is. Laten we dan nu het versienummer bijwerken naar 1.0.1 en we voegen ook iets toe in ons update SQL bestand, in dit geval een extra Duits taalbestand.
<version>1.0.1</version>
INSERT INTO `#__helloworld` (`hello`, `lang`) VALUES ('Hallo Welt', 'de-DE');
Merk op dat we ook onze php bestanden kunnen aanpassen, alle bestaande php bestanden worden overschreven door degenen in het update bestand (Let op: Dit is de reden waarom 'core hacks' van een extensie ontmoedigd worden, ze raken verloren bij een update van de extensie).
Nu moeten we het xml bestand aanmaken op http://www.example.com/helloworld_update.xml om aan Joomla te laten weten dat er een update beschikbaar is.
<updates>
<update>
<name>Helloworld</name>
<description>This is mod_helloworld 1.0.1</description>
<element>mod_helloworld</element>
<type>module</type>
<version>1.0.1</version>
<downloads>
<downloadurl type="full" format="zip">http://www.example.com/mod_helloworld_101.zip</downloadurl>
</downloads>
<maintainer>Joomla</maintainer>
<maintainerurl>http://www.example.com</maintainerurl>
<targetplatform name="joomla" version="3.6"/>
<client>site</client>
</update>
</updates>
waarbij http://www.example.com/mod_helloworld_101.zip het zip bestand van onze nieuw aangemaakte update is. Indien u nu inlogt in het beheergedeelte van Joomla zou u in het controlepaneel moeten zien dat er een automatische update beschikbaar is (zo niet dan moet u uw cache wissen in het 'Updaten' gedeelte van Extensiebeheer). Klik eenvoudig op 'Updaten' en u ziet dat uw module bijgewerkt is naar versie 1.0.1.
Opmerking: Let op dat de update tag in dit geval specifiek voor Joomla version 3.6 is en de update zal niet herkend worden door eerdere of latere versies van Joomla. Zie de sectie over het Inzetten van een Update server voor details over het opgeven van de update en vooral de targetplatform tags.
Commerciele modules
Merk op dat we in onze bestanden verwijzen naar het extensie update xml bestand. Vanuit dat xml bestand geven we de locatie van het zip bestand van de module. Dit betekent dat als iemand het pad volgt, hij de fysieke locatie van het zip bestand van uw module kan vinden (en erover kan beschikken / het kan gebruiken nadat het abonnement is afgelopen etc.). Om deze reden bevatten commerciële modules in het algemeen geen automatische updates (hoewel ze u vaak op een andere manier informeren over updates).
Conclusie
Het bijwerken van modules in Joomla is heel gemakkelijk uit te voeren voor zowel gebruikers als de extensies ontwikkelaars en mag als de standaard worden verondersteld voor iedere module sinds Joomla! 3.1.