J3.x

Een kruimelpad toevoegen

From Joomla! Documentation

Revision as of 07:48, 23 April 2015 by MartijnM (talk | contribs) (Created page with "Handleidingen Component ontwikkeling")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Other languages:
English • ‎Nederlands • ‎español • ‎français
Joomla! 
3.x
serie

Kruimelpaden zijn een leuke manier om het pad vanaf de basis te tonen. Het geeft een hiërarchische weergave met klikbare links zodat bezoekers bovenliggende niveaus makkelijk kunnen bereiken. Kruimelpaden kunnen in templates worden opgenomen door het object dat wordt teruggegeven door $mainframe->getPathWay(). De functie addItem() geeft de mogelijkheid een kruimelpad toe te voegen met een zelf gekozen titel.

Er worden twee parameters gebruikt bij het aanmaak-proces van broodkruimels, de eerste parameter is de titel van het kruimelpad en de tweede parameter is de URL. Als het kruimelpad niet als link behoeft te worden gebruikt, dan geven we een blanco string door en dan werkt het niet als een klikbare URL. Deze term is handig voor hiërarchische componenten waarbij we sub-categorieën hebben: we kunnen naar iedere categorie een link genereren en dan eindigen met de titel van het huidige item of categorie.

JPathway wordt momenteel gebruikt in de kruimelpad module. Als u een nieuwe component toevoegt en het kruimelpad al geconfigureerd heeft, dan moet u misschien naar de kruimelpad instellingen gaan en het menu-item van uw component toevoegen aan de menu-selectielijst.

Example

Joomla 3.10 De weergave functie van een view.php voor Joomla! 3.x zou er zo uit kunnen zien.

public function display($tpl = null) 
{
        
$app	= JFactory::getApplication();
$pathway = $app->getPathway();
$pathway->addItem('My Added Breadcrumb Link', 'http://www.yourdomain.tld');

parent::display($tpl);

}

Zie ook