JED Entries Trademark Checklist/nl

From Joomla! Documentation

< JED Entries Trademark Checklist
Revision as of 09:14, 17 December 2015 by MartijnM (talk | contribs) (Created page with "'''Alles OK?''' Ga naar de volgende stap")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)

Dit artikel is bedoeld om extensie ontwikkelaars te helpen (die op JED vermeld willen worden), JED editors (om de consistentie in het goedkeuringsproces te behouden) en algemene gebruikers (om JED vermeldingen te rapporteren).

Om in de JED goedgekeurd en opgenomen te worden moet een vermelding in een 4-stappen-checklist proces geverifieerd worden:

Stap B: Handelsmerk controlelijst[edit]

De Joomla! naam en logo zijn gedeponeerde handelsmerken in de Verenigde Staten en elders door Open Source Matters. Toestemming van OSM voor het gebruik van deze handelsmerken is meestal vereist en wordt alleen verleend met specifieke eisen.

Meer weten over het Joomla merkenrecht:

Gebruik van Joomla in extensie naamgeving[edit]

  • Het gebruik van het woord 'Joomla' in extensie naamgeving of domeinen die op JED vermeld zijn vereisen een licentie van OSM.
  • Extensie naamgeving moet 'voor Joomla' gebruiken. Voorbeeld: MyExtension voor Joomla is toegestaan. 'Joomla MyExtension' is niet toegestaan.
  • Gebruik van het Joomla versienummer is niet toegestaan. Voorbeeld: 'MyExtensio voor Joomla 3.0'.

Joomla! licentie[edit]

Om een licentie te verkrijgen voor het gebruik van het woord 'Joomla' in een extensie kan je het volgende formulier invullen en indienen bij OSM:

Het gebruik van andere namen met handelsmerk[edit]

  • Het gebruik van een andere handelsmerk naam (als u geen eigenaar bent van het handelsmerk) moet het woord 'voor' bevatten. bijvoorbeeld: 'MijnExtensie voor Twitter'

Lijst B1 - Joomla Handelsmerk controlelijst[edit]

Volg Joomla! handelsmerk en logo's richtlijnen?
Item Wat? Publiceerbaar?
1 Project website maakt gebruik van 'Joomla' of een afgeleide van het woord 'Joomla'. Alleen wanneer de licentie van OSM is. De website moet een Joomla handelsmerkdisclaimer bovenaan de hoofdpagina tonen.
2 Project website geeft het Joomla! logo weer met behulp van officiële foto's. Alleen als de licentie van OSM is.
3 Project website geeft een aangepast Joomla! logo Nee!
4 Extensies die het woord 'Joomla' of een afgeleide van 'Joomla' gebruiken in de extensienaam Alleen als de licentie van OSM is.

Alles OK? Ga naar de volgende stap

Meer informatie[edit]