Actions

Difference between revisions of "Language/bg"

From Joomla! Documentation

(Created page with "Езиковите пакети са разширения, които осигуряват превода за системните ресурси на Джумла!. При ...")
 
Line 2: Line 2:
 
{{Chunk:Language/bg}}
 
{{Chunk:Language/bg}}
  
Езиковите пакети са разширения, които осигуряват превода за системните ресурси на Джумла!. При Джумла! 1.5 и следващите версии има поддръжка за изцяло преводим интерфейс на уебсайта и администраторския панел. Поради това езиковите пакети са два основни вида. Едните за уебсайта, а другите за администраторския панел. От Джумла! 1.5.4 нататък помощните езикови пакети за уебсайта и администраторския панел могат да бъдат обединени в един. <ref name="154langinstaller">[http://www.joomla.org/content/view/5180/1/1/1/#Language_Installation_Improvemen Joomla! 1.5.4 съобщение за нова версия]</ref>.
+
Езиковите пакети са разширения, които осигуряват превода на системните ресурси на Джумла!. При Джумла! 1.5 и следващите версии се поддръжка изцяло преводим интерфейс на уебсайта и администраторския панел. Поради това езиковите пакети са два основни вида. Едните - за уебсайта, а другите - за администраторския панел. От Джумла! 1.5.4 нататък помощните езикови пакети за уебсайта и администраторския панел могат да бъдат обединени в един. <ref name="154langinstaller">[http://www.joomla.org/content/view/5180/1/1/1/#Language_Installation_Improvemen Joomla! 1.5.4 съобщение за нова версия]</ref>.
 
<noinclude>== Източници ==
 
<noinclude>== Източници ==
 
<references/>
 
<references/>

Latest revision as of 14:22, 9 March 2014

Other languages:
български • ‎català • ‎Deutsch • ‎English • ‎español • ‎français • ‎Bahasa Indonesia • ‎italiano • ‎日本語 • ‎Nederlands • ‎Kiswahili

Езиците са може би най - обикновенните и значителни приложения. Езиците са пакети, които се делят на основни пакети за ядрото или на езикови пакети за приложенията. Тези пакети се състоят от INI файлове, които съдържат key/value pairs. Тези key/value pairs осигуряват превод на статичните езикови редове намиращи се в кода на Joomla!. Това позволява както за основните приложения на Joomla! така и за допълнителните компоненти възможността за превод на различни езици.


Езиковите пакети са разширения, които осигуряват превода на системните ресурси на Джумла!. При Джумла! 1.5 и следващите версии се поддръжка изцяло преводим интерфейс на уебсайта и администраторския панел. Поради това езиковите пакети са два основни вида. Едните - за уебсайта, а другите - за администраторския панел. От Джумла! 1.5.4 нататък помощните езикови пакети за уебсайта и администраторския панел могат да бъдат обединени в един. [1].

Източници

  1. Joomla! 1.5.4 съобщение за нова версия