Actions

Difference between revisions of "Language/nl"

From Joomla! Documentation

(Created page with "{{Chunk:Language/nl}}")
(Created page with "Taalpakketten zijn extensies die vertalingen voor het Joomla! systeem bieden. Joomla! 1.5 en hoger bieden ondersteuning voor een volledig te vertalen site- en beheerinterface....")
Line 2: Line 2:
 
{{Chunk:Language/nl}}
 
{{Chunk:Language/nl}}
  
Language packs are extensions that provide translations for the Joomla! system. Joomla! 1.5 and higher supports a full translateable site and administrator interface. Because of this there are two major types of language packs, ones for the site and ones for the administrator, with Joomla! 1.5.4 and higher supporting language packs with both the site and administrator in the one pack <ref name="154langinstaller">[http://www.joomla.org/content/view/5180/1/1/1/#Language_Installation_Improvemen Joomla! 1.5.4 release announcement]</ref>.
+
Taalpakketten zijn extensies die vertalingen voor het Joomla! systeem bieden. Joomla! 1.5 en hoger bieden ondersteuning voor een volledig te vertalen site- en beheerinterface. Hierdoor zijn er twee belangrijke soorten van taalpakketten, één voor de site en één voor de beheerder, waarbij Joomla! 1.5.4 en hoger taalpakketten ondersteunen met zowel de site als het beheer in één pakket <ref name="154langinstaller">[http://www.joomla.org/content/view/5180/1/1/1/#Language_Installation_Improvemen Joomla! 1.5.4 release announcement]</ref>.
 
<noinclude>== References ==
 
<noinclude>== References ==
 
<references/>
 
<references/>

Revision as of 07:02, 11 March 2014

Other languages:
български • ‎català • ‎Deutsch • ‎English • ‎español • ‎français • ‎Bahasa Indonesia • ‎italiano • ‎日本語 • ‎Nederlands • ‎Kiswahili

Talen zijn misschien wel het meest kritische basis extensie type. Talen worden verpakt als core taalpakket of een extensie taalpakket. Deze pakketten bestaan uit INI bestanden die sleutel/waarde paren bevatten. Deze sleutel/waarde paren verzorgen de vertaling van statische strings binnen de Joomla! broncode. Dit maakt het mogelijk dat zowel de Joomla! core en derde partij componenten en modules geïnternationaliseerd kunnen worden. Core taalpakketten bevatten tevens een XML meta bestand dat de taal beschrijft en informatie biedt over de lettertypes die gebruikt worden voor het genereren van de inhoud van een PDF.


Taalpakketten zijn extensies die vertalingen voor het Joomla! systeem bieden. Joomla! 1.5 en hoger bieden ondersteuning voor een volledig te vertalen site- en beheerinterface. Hierdoor zijn er twee belangrijke soorten van taalpakketten, één voor de site en één voor de beheerder, waarbij Joomla! 1.5.4 en hoger taalpakketten ondersteunen met zowel de site als het beheer in één pakket [1].

References

  1. Joomla! 1.5.4 release announcement